Ždrelac uzavřen, otevřen, uzavřen, otevřen...
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
Ždrelac uzavřen, otevřen, uzavřen, otevřen...
Podle informací na www.chorvatsko.cz je od 3.11.2008 do 30.6.2009 uzavřena plavební cesta mezi Ugljanem a Pašmanem.
Pak se do r. 2010 kdy má být projekt slavnostně otevřen, bude doprava řídit zvláštním režimem.
Celá zpráva: http://www.chorvatsko.cz/aktual/081104_zdrelac.html
Pak se do r. 2010 kdy má být projekt slavnostně otevřen, bude doprava řídit zvláštním režimem.
Celá zpráva: http://www.chorvatsko.cz/aktual/081104_zdrelac.html
- janekz
- návštěvník fóra

- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Je to přesně tak, jak píše designer. Nicméně podle chrvatského ministra moře Božidara Kalmeta to stihnou už do 20. června 2009, viz http://www.voxtv.hr/vijesti/mali-zdrela ... -20-lipnja.
Bohužel tohle nejsou oficiální informace, závazné pro námořníky. Plovput na toto téma cudně mlčí a ve Zprávách pro námořníky (Notice for Mariners) byla vloni vydána dočasná oprava (temporary correction) 5(T)-10/08 a 6(T)-10/08. Až se bude dát Ždrelacem proplout, bude tato dočasná oprava zrušena - nejprve na VHF vysílání (vždy po předpovědi počasí hlásí takové ty Navigation warnings) a potom to vyjde v Notice to Mariners. Žádné jiné informace dle mého soudu nejsou pro plavbu oficiální.
Nicméně já proplutí Ždrelacem plánuji na 27. června tohoto roku... Věřím jim (ale v rádiu si to zkontroluju).
Bohužel tohle nejsou oficiální informace, závazné pro námořníky. Plovput na toto téma cudně mlčí a ve Zprávách pro námořníky (Notice for Mariners) byla vloni vydána dočasná oprava (temporary correction) 5(T)-10/08 a 6(T)-10/08. Až se bude dát Ždrelacem proplout, bude tato dočasná oprava zrušena - nejprve na VHF vysílání (vždy po předpovědi počasí hlásí takové ty Navigation warnings) a potom to vyjde v Notice to Mariners. Žádné jiné informace dle mého soudu nejsou pro plavbu oficiální.
Nicméně já proplutí Ždrelacem plánuji na 27. června tohoto roku... Věřím jim (ale v rádiu si to zkontroluju).
designer píše:mboban píše: průplav Mali Ždrelac
je to sice OT, ale mám pocit, že jde o PRŮLIV. Průplav je uměle vytvořené dílo
Máš pravdu, moc se stydím.
(i když teď při právě probíhajících stavebních úpravách tento průliv rozšiřují jak do šířky tak do hloubky. Tak nevím jestli to ještě bude přírodní dílo nebo už uměle vytvořený kanál?
)zobousměrnění Ždrelacu
Jsem slyšel, že by měl být po úpravě obousměrný...
Víte někdo podrobnosti?
Víte někdo podrobnosti?
- designer
- zkušený harcovník

- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
v lodních novinách píší o obousměrném provozu, já jsem to minulý rok také někde četl, ale nemohu si absolutně vzpomenout kde. pamatuji si jen, že hlavním smyslem prací je právě rozšíření plavební dráhy a umožnění obousměrné plavby. Výška nového mostu by měla býr asi jen o 0,5m vyšší.
Nejde tedy o zvýšení komfortu pro plachtiče, ale pro místní vodní MHD.
Nejde tedy o zvýšení komfortu pro plachtiče, ale pro místní vodní MHD.
- Breta
- nováček na fóru

Ždrelac otevřen:
http://www.chorvatsko.cz/aktual/090626_zdrelac.html
a vypadá úplně jinak, než dříve
http://www.chorvatsko.cz/aktual/090626_zdrelac.html
a vypadá úplně jinak, než dříve

-
AdsBot [Google]
Potvrzuji slova Macka585, plavili jsem se okolo v poledne 23. 4. s puvodnim planem pod mostem proplout, ale nebylo nam umozneno z duvodu stavby a pluli jsme okolo.
Na druhou stranu jsem mluvil s posadkama celkem 5 lodi, ktere pluli spolecne o dva dny drive, z cehoz ctyrem bylo umozneno bezpecne propluti, pata jela za nimi s nejakou casovou ztratou a uz proplout nemohla a musela cely ostrov obplachtit. - mozna ze maji nejaky smenny provoz behem ktereho pruplav docasne pousteji - ale to neni overene.
Kdyz jsme byli u pruplavu my, tak foukal vitr kolem 36-39 uzlu, prselo a byly pomerne velke vlny, ale pres nevlidne podminky vsechny bagry (krome pontonu jsou tam asi 4 dalsi) jely naplno, takze s tim asi opravdu pospichaji a doufejme, ze bude vsechno brzy v poradku.
Na druhou stranu jsem mluvil s posadkama celkem 5 lodi, ktere pluli spolecne o dva dny drive, z cehoz ctyrem bylo umozneno bezpecne propluti, pata jela za nimi s nejakou casovou ztratou a uz proplout nemohla a musela cely ostrov obplachtit. - mozna ze maji nejaky smenny provoz behem ktereho pruplav docasne pousteji - ale to neni overene.
Kdyz jsme byli u pruplavu my, tak foukal vitr kolem 36-39 uzlu, prselo a byly pomerne velke vlny, ale pres nevlidne podminky vsechny bagry (krome pontonu jsou tam asi 4 dalsi) jely naplno, takze s tim asi opravdu pospichaji a doufejme, ze bude vsechno brzy v poradku.
Zdrelac
Předpokládám tedy, že podjezdná výška už se měnit nebude a nebo se nezměnila.
jinak řečeno Bavaria 44, která má stěžeň přes 18 metrů má smůlu?!! A ještě bych se chtěl tedy zeptat. Když je udáno výška stěžně 18 metrů, tak se tím myslí délka od paty stěžně po vrchol a nebo je to od vodorysky po vrchol? Vím, že tato otázka sem úplně nepatří, ale na druhou stranu, když jsem viděl to video, tak bych nerad takhle skončil. Díky
jinak řečeno Bavaria 44, která má stěžeň přes 18 metrů má smůlu?!! A ještě bych se chtěl tedy zeptat. Když je udáno výška stěžně 18 metrů, tak se tím myslí délka od paty stěžně po vrchol a nebo je to od vodorysky po vrchol? Vím, že tato otázka sem úplně nepatří, ale na druhou stranu, když jsem viděl to video, tak bych nerad takhle skončil. Díky
- PerlaNegra
- návštěvník fóra

- Reputace: 2
Re: Zdrelac
morhen píše:Pøedpokládám tedy, ¾e podjezdná vý¹ka u¾ se mìnit nebude a nebo se nezmìnila.
jinak øeèeno Bavaria 44, která má stì¾eò pøes 18 metrù má smùlu?!! A je¹tì bych se chtìl tedy zeptat. Kdy¾ je udáno vý¹ka stì¾nì 18 metrù, tak se tím myslí délka od paty stì¾nì po vrchol a nebo je to od vodorysky po vrchol? Vím, ¾e tato otázka sem úplnì nepatøí, ale na druhou stranu, kdy¾ jsem vidìl to video, tak bych nerad takhle skonèil. Díky
Mne s B36 dali v chartrovke podpisat extra laistro, kde som sa zaviazal ze cez Zdrelac nepojdem, takze som velmi nespekuloval ci tam ist alebo nie. Myslim ze by som sa tam s nou vtrepal, ale naco riskovat a ked som to raz podpisal tak to neriesim. S B44 by som som to asi neskusal iba zeby bola tvoja, alebo naopak?