Půjčení malého motorového člunu HR

Popis zajímavých míst na Jadranu

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Rumex
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Půjčení malého motorového člunu HR

Příspěvekod Rumex » čtv bře 10, 2011 8:13 am

Zdravím všechny, měl bych dotaz, 23.7.-30.7. jsem V HR Podgora, kvůli malým dětem jsem potupně ukotven na břehu, potřeboval bych na tu dobu, doporučit nějakou půjčovnu (v rozumném okolí) mot.člunů, délka do 7m, je mi celkem jedno co to bude hlavně jak to popluje po vodě.
Děkuji :)
MalyBob
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 10

Příspěvekod MalyBob » čtv bře 10, 2011 8:50 am

Já jsem to kdysi sondoval taky (na různých místech, ze stejných důvodů), ale dostaneš se na několik set kun denně za takové ty jednoduché necky se 4PS motorem, dále ceny stoupají úměrně s počtem koní (teda spíš neúměrně) . V posledních letech kombinujeme týden plachtění a pár dní válení na pevnině, na tento účel si od kámoše půjčuju gumák s 5PS motorem a táhnu ho v kufru vyfouknutý z Čech. Je to pakárna, ale je mi líto peněz a na pláži bych se uležel :mad:
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » čtv bře 10, 2011 10:09 am

viděl jsem půjčovnu v Tribunji, jsou to malý člunky pro dva se slabým motorem. Stály, tuším, cca 400 Kuna na půl dne.Jestli není lepší si půjčit člun u normální čártrovky.
AdsBot [Google]

Příspěvekod AdsBot [Google] » čtv bře 10, 2011 3:54 pm

Přímo v Podgoře půjčují malé pevné loďky s motorem asi 5HP. Loni tam půjčovali i Quicksilver 650 s motorem 90HP. Cenu ale neznám. Podle mne to půjčovali komukoli. Viděl jsem tam "zácvik"! Rodinka nasedla, taťka řídil, strýc a synové radili, ze břehu je instruoval zřízenec ....
Měli problém vyjet z přístavu.....
Budu v Podgoře v té době taky. Až tam uvidíš modrý člun s motorem Honda 50, tak přijď na pokec. Kotvím v přístavu.
Ferdinand
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Baška voda.

Příspěvekod Ferdinand » pát bře 11, 2011 6:26 am

Ahoj, my jsme si půjčovali gumák pro 4 s motorem Yamaha 5 HP v Bašce vodě dole u vody pod tím velkým autokempem. Zajeli jsme s tím až do Makarské a zpět, stálo to tehdy asi 800 Kč.
Macek0585
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Macek0585 » pát bře 11, 2011 8:30 am

Podgora je hodně daleko. Nicméně pokud by někdo měl zájem o podobnou věc v okolí Biogradu, mám tu nejlepší zkušenost s firmou Nautica Biograd, www.nauticabiograd.com, tel. +385989255111. Měl jsem po dobu opravy lodi půjčené dva nafukovací čluny, oba v super stavu a vybavené (sprcha, na větším 6,6 i kuchyňka, motory Mercury)
Rumex
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Rumex » pon bře 14, 2011 6:14 am

Díky za rady, zkusím se domluvit předem v Podgoře u majitele apartmanu a pokud to neklapne, tak zajedu naslepo do marín v okolí, cca 110 mil je jako přejezd (Sukošan-Podgora) dost. Ještě jednou díky za rady.
Rumex
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Rumex » úte bře 15, 2011 8:45 pm

Ještě jedna možnost, co takhle apartmán u moře + motorový člun (50-120HP), oblast Střední Dalmície. Něco jsem našel, ale nic v dané oblasti.
Díky :gun:
FotoPetr
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod FotoPetr » stř bře 16, 2011 1:05 pm

Ahoj,

přímo v Podgoře mám spolehlivého kamaráda, který půjčuje QuickSilver 630 s motorem Suzuki 150HP. Člun Ti přistaví v dohodnutý termín a nájem je bez kauce. Pokud budeš mít zájem, tak Ti to můžu zajistit.
Rumex
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Rumex » stř bře 16, 2011 1:28 pm

OK a díky zlatý člověče :good: , přibližný termín je od 25.7. do 30.7. možná i déle, záleži na ceně ,doma musím být 3.8. Za jaké-koli podrobnosti budu vděčen :oops: . Díky moc
FotoPetr
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod FotoPetr » stř bře 16, 2011 1:43 pm

Ahoj,

poslal jsem mu dotaz na Tebou požadovaný termín. Nájem je vázán na dny, takže je celkem jedno na jak dlouho to budeš chtít. Více v SZ či soukromně, aby z toho nebyla komerce ;)

Můžeš mi poslat kontakt na sebe na yachting@divelive.cz.

Zdravím a přeji hezký den - Petr
Rumex
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Rumex » pát čer 10, 2011 8:52 am

Zdravím tak mám slibovaný QuickSilver 630 s motorem Suzuki 150HP, díky moc nejmenovanému, jen aby to nebyla reklama. :whist:
Chtěl bych poprosit majitele podobných lodí o radu, nemám žádné dlouhodobé zkušenosti s mot. člunem, chtěl bych se tímto zeptat na provozní náklady a jak daleko se můžu pustit na výlet, aby byl ještě příjemným i pro osazenstvo, kolik si vezme paliva na hodinu atd....

Díky RumEX :good:
Rumex
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Rumex » úte srp 09, 2011 9:46 am

Zdravím
jsem doma po týdnu v HR, půjčený jsem měl mot.člunu QuickSilver 630 a už předem napíšu, že jsem "jachtařplachtař" a motoráky mě moc neberou, ale zkušenost dobrá.

Upluto cca 150 N mil
Cestovní rychlost 18-22 uzlů
Maximální naměřená rychlost 42 uzlů
Průměrná spotřeba při 20 uzlech 22-25 L paliva za hodinu
Rozptyl spotřeby 15-40L / hod :?
Celkem padlo něco kolem 200L paliva, ale přesně to nevím, nějaké palivo bylo zdarma.
Oblast plavby Podgora Čaklje - Hvar - Ústí řeky Neretva - Pelješac - Makarská

Při ústí Neretvy mě překvapila obrovská písečná mělčina, čuměl jsem jak tele na nové vrata, na nettu ani zmínka o něčem takovém, ale super podívaná ještě lepší koupání. :good:
V úterý 2.8. jsem zůstal nuceně na Hvaru až do 18:30, přišli z moře velké vlny a bylo po výletní jízdě, po dvou hodinách čekání jsme vyrazili směr Podgora, řádně prosolení v jízdě ve velkých vlnách, (kvůli rejpalům záměrně nepíši jejich výšku, stejně jsem neměl metr a čas je měřit) jsme po půl hodině dorazili do přístavu. :hmm:
HR krásné a slunné, jen malinka výtka, skoro v každé malé zátoce mě překvapila spousta naplavených odpadků, škoda jinak super dovolená. ;)
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » úte srp 09, 2011 10:12 am

Myslíš tuhle mělčinu? :lol:

Obrázek
Rumex
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Rumex » úte srp 09, 2011 11:56 am

Přesně tak, Atlantic BlueChart mi ji ukázal taky i to že jedu asi 30 m po ní, potom jsme člun jen táhli na leně asi do 50cm hloubky v dost silném proudu. O tom že na netu není ani zmínka, jsem myslel to jako zajímavost, ne že tam nafičím pod plným, už ta barva vody napovídala o hloubce. Super rochnění doporučuji všem. :good:

http://imageshack.us/photo/my-images/687/47137490.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/8/46075588.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/694/odjezd.jpg/

Zpět na