Marina Vodice

Popis zajímavých míst na Jadranu

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

japek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Marina Vodice

Příspěvekod japek » pát kvě 25, 2012 9:17 pm

Zrovna sedím nad mapami a plánuji svou první samostatnou plavbu, a protože jsem některým členům posádky neprozřetelně slíbil i ochutnávku nočního života v nějakém letovisku, vybral jsem s ohledem na plánovanou trasu Vodice. V osmičkách je označena část jako "obecní přístav", máte někdo zkušenosti se stáním v této části? Zajímá mě teda hlavně zda je k dispozici elektřina a voda, případně kolik se orientačně platí (nebo platilo v minulosti).
A taky nějaké praktické zkušenosti ohledně samotného příjezdu - jestli je tam někdo, kdo přiběhne a podá mooringové lano, nebo vše funguje jako samoobsluha, apod...?
kaptn
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Marina Vodice

Příspěvekod kaptn » pát kvě 25, 2012 10:02 pm

japek píše:Zrovna sedím nad mapami a plánuji svou první samostatnou plavbu, a protože jsem některým členům posádky neprozřetelně slíbil i ochutnávku nočního života v nějakém letovisku, vybral jsem s ohledem na plánovanou trasu Vodice. V osmičkách je označena část jako "obecní přístav", máte někdo zkušenosti se stáním v této části? Zajímá mě teda hlavně zda je k dispozici elektřina a voda, případně kolik se orientačně platí (nebo platilo v minulosti).
A taky nějaké praktické zkušenosti ohledně samotného příjezdu - jestli je tam někdo, kdo přiběhne a podá mooringové lano, nebo vše funguje jako samoobsluha, apod...?

V sezonu narváno a všude plno,....v obecní části kotví lodě a to i 3 vedle sebe,je tam něco jako poskok,ale nedovolil mi tam vysadit na hodinu známou,nakonec jsem kotvil vně na kotvě,občas i nenasvícený megajachtař plující kolem,.....zrovna dobré místo to není(VII-VIII) :crazy: :gun: :crazy:
japek
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod japek » pát kvě 25, 2012 10:18 pm

děkuju, to je pro mě cenná informace.... Je alespoň nějaká naděje že by to v půlce června mohlo být lepší? Nebo třeba nějaká lepší alternativa v té oblasti?
bokal
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bokal » pát kvě 25, 2012 11:20 pm

Kousek vedle je Šibenik, městské molo nebo marina Mandalina na konci zálivu.
To zda ještě je volné místo záleží hlavně na čase příjezdu. Kolem 15.hod to ještě nebude plné, ale po 18 horší. Platí obecně všude.
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Wlady » sob kvě 26, 2012 12:50 am

To já mám z předloňska poněkud jinou zkušenost. Byl jsem tam někdy v polovině července a městský přístav byl až do večera POLOPRÁZDNÝ. Voda a elektřina tam je, pomoc s vyvázáním na mooring taky, cenu bych musel hledat, ale nic, co by vybočovalo z normálu... Situovaný je vlevo od maríny.

Docela jsem se tam i chvíli bavil a pak dlouho styděl, protože tam nějací čeští snobové s krásným motorákem, určitě přes 60", opravdu dobře 30 minut příšerně přistávali, utrhli mooring, "zavařili" příďový motor atd. a když konečně vylezli na molo, chovali se jako nabobové. Citýrovali tam svoje služebnictvo (jinak to nazvat nemůžu) při pulírování lodi a vůbec ... opravdu super vizitka naší země.

Jinak jde asi hlavně o to, co si od té návštěvy slibuješ. Městská architektura na místní poměry nic moc, zato ohromné tržiště a la vietnamci + množství schránek různých mořských živočichů, všechno obležené absolutně příšerným množstvím lidí.

Cukrárna s posezením jen jedna pidi (zmrzka nic moc). Ta dobrá je kousíček hned za rohem, ale jen na stojáka. Slušnou restauraci jsem neznaje poměry vybíral těžko. Nakonec jsem zakotvil v té nejnarvanější (v domění, že je i nejlepší), kde se muselo čekat na místo. Jméno bych zase musel hledat, ale je to hned vedle té pidi cukrárny s posezením a menu bylo, pokud si dobře pamatuji, docela dobré a poměrně slušný výběr. Určitě jsme měli chobotnicový salát, ale hlavní jídlo už nevím... Minout to nemůžeš, všechno je to poskládané okolo městského mola.

Wlady

Edit: Našel jsem našel dokumentární foto, ale bohužel mi nejde vložit ... bylo to 9.7. 2010 a poloprázdno ještě v 18.50h.
japek
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod japek » pon kvě 28, 2012 7:31 am

Děkuju všem za informace, zajedem se tam podívat a kdyby to náhodou bylo nějak drastické, tak můžeme zkusit ještě ten Šibenik, nebo něco jiného, možností je tam, zdá se, docela dost a v nejhorším i spousta vhodných zátok :)

Zpět na