Zrovna sedím nad mapami a plánuji svou první samostatnou plavbu, a protože jsem některým členům posádky neprozřetelně slíbil i ochutnávku nočního života v nějakém letovisku, vybral jsem s ohledem na plánovanou trasu Vodice. V osmičkách je označena část jako "obecní přístav", máte někdo zkušenosti se stáním v této části? Zajímá mě teda hlavně zda je k dispozici elektřina a voda, případně kolik se orientačně platí (nebo platilo v minulosti).
A taky nějaké praktické zkušenosti ohledně samotného příjezdu - jestli je tam někdo, kdo přiběhne a podá mooringové lano, nebo vše funguje jako samoobsluha, apod...?
Marina Vodice
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- kaptn
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Marina Vodice
japek píše:Zrovna sedím nad mapami a plánuji svou první samostatnou plavbu, a protože jsem některým členům posádky neprozřetelně slíbil i ochutnávku nočního života v nějakém letovisku, vybral jsem s ohledem na plánovanou trasu Vodice. V osmičkách je označena část jako "obecní přístav", máte někdo zkušenosti se stáním v této části? Zajímá mě teda hlavně zda je k dispozici elektřina a voda, případně kolik se orientačně platí (nebo platilo v minulosti).
A taky nějaké praktické zkušenosti ohledně samotného příjezdu - jestli je tam někdo, kdo přiběhne a podá mooringové lano, nebo vše funguje jako samoobsluha, apod...?
V sezonu narváno a všude plno,....v obecní části kotví lodě a to i 3 vedle sebe,je tam něco jako poskok,ale nedovolil mi tam vysadit na hodinu známou,nakonec jsem kotvil vně na kotvě,občas i nenasvícený megajachtař plující kolem,.....zrovna dobré místo to není(VII-VIII)

- Wlady
- aktívní jachtař
- Reputace: 4
To já mám z předloňska poněkud jinou zkušenost. Byl jsem tam někdy v polovině července a městský přístav byl až do večera POLOPRÁZDNÝ. Voda a elektřina tam je, pomoc s vyvázáním na mooring taky, cenu bych musel hledat, ale nic, co by vybočovalo z normálu... Situovaný je vlevo od maríny.
Docela jsem se tam i chvíli bavil a pak dlouho styděl, protože tam nějací čeští snobové s krásným motorákem, určitě přes 60", opravdu dobře 30 minut příšerně přistávali, utrhli mooring, "zavařili" příďový motor atd. a když konečně vylezli na molo, chovali se jako nabobové. Citýrovali tam svoje služebnictvo (jinak to nazvat nemůžu) při pulírování lodi a vůbec ... opravdu super vizitka naší země.
Jinak jde asi hlavně o to, co si od té návštěvy slibuješ. Městská architektura na místní poměry nic moc, zato ohromné tržiště a la vietnamci + množství schránek různých mořských živočichů, všechno obležené absolutně příšerným množstvím lidí.
Cukrárna s posezením jen jedna pidi (zmrzka nic moc). Ta dobrá je kousíček hned za rohem, ale jen na stojáka. Slušnou restauraci jsem neznaje poměry vybíral těžko. Nakonec jsem zakotvil v té nejnarvanější (v domění, že je i nejlepší), kde se muselo čekat na místo. Jméno bych zase musel hledat, ale je to hned vedle té pidi cukrárny s posezením a menu bylo, pokud si dobře pamatuji, docela dobré a poměrně slušný výběr. Určitě jsme měli chobotnicový salát, ale hlavní jídlo už nevím... Minout to nemůžeš, všechno je to poskládané okolo městského mola.
Wlady
Edit: Našel jsem našel dokumentární foto, ale bohužel mi nejde vložit ... bylo to 9.7. 2010 a poloprázdno ještě v 18.50h.
Docela jsem se tam i chvíli bavil a pak dlouho styděl, protože tam nějací čeští snobové s krásným motorákem, určitě přes 60", opravdu dobře 30 minut příšerně přistávali, utrhli mooring, "zavařili" příďový motor atd. a když konečně vylezli na molo, chovali se jako nabobové. Citýrovali tam svoje služebnictvo (jinak to nazvat nemůžu) při pulírování lodi a vůbec ... opravdu super vizitka naší země.
Jinak jde asi hlavně o to, co si od té návštěvy slibuješ. Městská architektura na místní poměry nic moc, zato ohromné tržiště a la vietnamci + množství schránek různých mořských živočichů, všechno obležené absolutně příšerným množstvím lidí.
Cukrárna s posezením jen jedna pidi (zmrzka nic moc). Ta dobrá je kousíček hned za rohem, ale jen na stojáka. Slušnou restauraci jsem neznaje poměry vybíral těžko. Nakonec jsem zakotvil v té nejnarvanější (v domění, že je i nejlepší), kde se muselo čekat na místo. Jméno bych zase musel hledat, ale je to hned vedle té pidi cukrárny s posezením a menu bylo, pokud si dobře pamatuji, docela dobré a poměrně slušný výběr. Určitě jsme měli chobotnicový salát, ale hlavní jídlo už nevím... Minout to nemůžeš, všechno je to poskládané okolo městského mola.
Wlady
Edit: Našel jsem našel dokumentární foto, ale bohužel mi nejde vložit ... bylo to 9.7. 2010 a poloprázdno ještě v 18.50h.