Romantické městské kotviště s výhledem na hospodu . Dalmacie
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
Romantické městské kotviště s výhledem na hospodu . Dalmacie
Máte někdo svoje oblíbené městské , vesnické kotviště od Primoštenu po Korčulu . Pěkný výhled na městečko , z lodi je vidět na hospodu . Ráno posezení u kávičky , výhled na loď . Žádná turisty přecpaná marina, postavená na zelené louce. Převaha místních lodí nad turisty .
Termín plavby , konec dubna .
Termín plavby , konec dubna .
Místa s výhledem
Ahoj, zkus Trstenik na Pelješacu. V kavárně je Češka.
Re:
Optimistický požadavek - záleží hlavně na době plavby! Od června do září je to sci-fi, jindy je těch míst hodně. Konkrétně tvé výjezdní místo Primošten není romantická zátoka, ale má své kouzlo! Teda mě uchvátí každý rok
. Jinak doporučuji Krknjaš na Veli Drveniku /popis v 808/, hospůdka tam je a kotviště krásné.
. Jinak doporučuji Krknjaš na Veli Drveniku /popis v 808/, hospůdka tam je a kotviště krásné.- Jarda885
- zkušený harcovník

- Reputace: 102
Jižní strana ostrova Hvar, vesnice Ivan Dolac
N 43 07,5
E 16 38,3
Je tam jedna bojka patřící hospodskému nebo jeho kamarádovi (září 2012). Pár míst na kotvu. Příjemná obsluha v hospodě, dobré mořské potvory a dobré kafe.
Přesně jak píšeš v zadání. Byli jsme tam sami. Při přibližování vyrazil borec k nám a pomohl uvázat se k bojce. Nabídl převoz na břeh v plechové lodičce.
Doporučuji při větrech od ostrova na moře. Ve velkém větru bych jel jinam.
Pakleni Otoci, zátoka Vinogradišče
N 43 09,2
E 16 23,3
Krásná zátoka s písčitým dnem. Kolem spousta hospod. Romantický večer zaručen.
Je tam sice spousta jachet, ale klid. Diskotékové jsem tam neviděl - několikrát jsem tam byl.
Sprchy chtiví mohou přejít asi půlkilometrový hřbet ostrova do koupelny mariny Palmižana.
N 43 07,5
E 16 38,3
Je tam jedna bojka patřící hospodskému nebo jeho kamarádovi (září 2012). Pár míst na kotvu. Příjemná obsluha v hospodě, dobré mořské potvory a dobré kafe.
Přesně jak píšeš v zadání. Byli jsme tam sami. Při přibližování vyrazil borec k nám a pomohl uvázat se k bojce. Nabídl převoz na břeh v plechové lodičce.
Doporučuji při větrech od ostrova na moře. Ve velkém větru bych jel jinam.
Pakleni Otoci, zátoka Vinogradišče
N 43 09,2
E 16 23,3
Je tam sice spousta jachet, ale klid. Diskotékové jsem tam neviděl - několikrát jsem tam byl.
Sprchy chtiví mohou přejít asi půlkilometrový hřbet ostrova do koupelny mariny Palmižana.
- Wlady
- aktívní jachtař

- Reputace: 4
Milna na Brači.
Jsou tam sice dvě maríny, ale do městské zátoky se vejdou cca 3 lodě i na kotvě. Výborná pizzerie hned na molu (resp. naproti, ale s takovým rustikálním dřevěným posezením přímo na molu) + hned vedle prodávají velmi dobrý domácí olivový olej, víno a Proška.
Viz foto. Sice nic moc, protože večer z lodi se fotí blbě. Picerka viz zelený neon.
Wlady

Jsou tam sice dvě maríny, ale do městské zátoky se vejdou cca 3 lodě i na kotvě. Výborná pizzerie hned na molu (resp. naproti, ale s takovým rustikálním dřevěným posezením přímo na molu) + hned vedle prodávají velmi dobrý domácí olivový olej, víno a Proška.
Viz foto. Sice nic moc, protože večer z lodi se fotí blbě. Picerka viz zelený neon.
Wlady

- kaptn
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Místa s výhledem
hastrmank píše:Ahoj, zkus Trstenik na Pelješacu. V kavárně je Češka.
Uvázat se u mola bude výhrou,často tam jsou rybáři s trhem.Ale v tu dobu se tam porovnáte.Jinak pozor na chycení kotvy v zátoce a při sebemenším náznaku pevninské bury rychle k molu a nevěřit kotvě.Trstenik je učebnicový příklad "dýzy"
- Bilardos
- aktívní jachtař

Jarda885 píše:Pakleni Otoci, zátoka Vinogradišče
N 43 09,2
E 16 23,3
Tohle je jedna těch přeplněnějších zátok v HR a dle mě nesplňuje požadavky. Alespoň u mne se přecpanost vylučuje s romantikou.
- Bilardos
- aktívní jachtař

Baharis píše:No počkej, kdo tam nebyl mohl by snadno podlehnout dojmu, že mluvíš vážně. I přes smajlíka.![]()
Takže prosím, Festu spíše nee. Místo to je pěkné, ale poměrně drahé "levné" stání za večeři. Elektrika i voda se doplácí (1l/1kuna) a couvert je nadstandardně 20 kun / á osoba.
Už mám poznámku v 808, že sem ne:D
- kolovratek
- návštěvník fóra

- Reputace: 1
- kaptn
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
[quote="Jarda885"]Jižní strana ostrova Hvar, vesnice Ivan Dolac
N 43 07,5
E 16 38,3
Do I.Dolace jsem jezdil 10 let,možná tam ještě bude moje pevná kotva
nicméně dost nebezpečné místo- otevřeno od moře a velmi tvrdé večerní padavé větry z kopců,tenkrát jsme stany kolem dokola zatěžovali kameny a vázali k zahrádkám ,často utichnou až nad ránem. Dno je kamenité, hlubší,může i uváznout kotva,u břehu pod hospodou u kamenného mola je to za větru od moře odpoledne jen pro otrlé,lepší je to přistát s dinghy pod hospodou na skluzu/bacha,má dost ostrý sklon a je pod vodou fakt kluzký),v trafice u pláže byla češka z Prostějova
a dala se tam koupit i čerstvá 3 dny stará Mladá Fronta
Tady bych určitě nekotvil na dlouho,jedině u té bojky
N 43 07,5
E 16 38,3
Do I.Dolace jsem jezdil 10 let,možná tam ještě bude moje pevná kotva
nicméně dost nebezpečné místo- otevřeno od moře a velmi tvrdé večerní padavé větry z kopců,tenkrát jsme stany kolem dokola zatěžovali kameny a vázali k zahrádkám ,často utichnou až nad ránem. Dno je kamenité, hlubší,může i uváznout kotva,u břehu pod hospodou u kamenného mola je to za větru od moře odpoledne jen pro otrlé,lepší je to přistát s dinghy pod hospodou na skluzu/bacha,má dost ostrý sklon a je pod vodou fakt kluzký),v trafice u pláže byla češka z Prostějova
a dala se tam koupit i čerstvá 3 dny stará Mladá Fronta
Tady bych určitě nekotvil na dlouho,jedině u té bojky