Trogir-Chorvatsko
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
Trogir-Chorvatsko
Ahoj všem
Vyrážím letos do měta TROGIR
Prosím o jakékoliv informace ohledně místího kapitanátu.
Klidně i otvírací doby ,když dorazím v sobotu-neděli jestli koupím vinětu ?
Budu vděčný jakýkolv info.
Děkuji
Vyrážím letos do měta TROGIR
Prosím o jakékoliv informace ohledně místího kapitanátu.
Klidně i otvírací doby ,když dorazím v sobotu-neděli jestli koupím vinětu ?
Budu vděčný jakýkolv info.
Děkuji
kenty8000 píše:Mám prosbu ..chtěl bych informaci jestli má někdo praktickou zkušenost přesně s touhle sestavou a tímhle autem
kenty8000 píše:Dobrý den všem. Chystám se koupit svůj první lodní motor. To co scháním mají ve firmě...
kenty8000 píše:Ahoj všem Vyrážím letos do měta TROGIR Prosím o jakékoliv informace ohledně místího kapitanátu.
Když máš dotaz, místo hledání zakládáš nové vlákno. To je evidentní. Odpovědi najdeš zde, přímo v této sekci, ve vlákně zcela nepochopitelně nazvaném HR-předpisy pro plavbu,poplatky...
Tam by jsi našel i odkaz na aktuální seznam všech kapitanátů: http://www.mppi.hr/default.aspx?id=475 Jen trochu snahy a čtení. Nikolivěk dostat vše na stříbrném podnose...
Ale není zač, pomohl jsem ti rád

- Pavel63
- aktívní jachtař

- Reputace: 44
Nevím, jak jste zvyklí, jak dalece je to normální, ale vkládám trochu nezvyklou fotku z Trogiru - je to kanál oddělující pevninu od ostrova se starým historickým jádrem. Obvykle je pro lodě kanál, pro pěší a auta je nábřeží - tady to však neplatí vždycky. Na nábřeží s lavičkama bylo asi 10 cm vody.
podobná situace nastáví i na jiných místech, to samé jsem zaznamenal na Hvaru ve Stari Gradu. Tam se moře taky poněkud vylillo z běžných břehů a do obchodů u nábřeží jsme se brodili vodou. Bylo to kolem 10_7_2014. A pak že oteplování není tak aktuální ...
Pavel.
Trogir:
Stari Grad:

podobná situace nastáví i na jiných místech, to samé jsem zaznamenal na Hvaru ve Stari Gradu. Tam se moře taky poněkud vylillo z běžných břehů a do obchodů u nábřeží jsme se brodili vodou. Bylo to kolem 10_7_2014. A pak že oteplování není tak aktuální ...
Pavel.
Trogir:
Stari Grad:

Nová marina Trogir
Ahoj všem,
v Trogiru (Čiovo) byla 10.7.2014 otevřena v prostorách bývalé loděnice nová marina, majitel Danko Končar. Je prý velmi pěkná (na rozdíl od ACI Trogir). Otevření bylo s velkou slávou, dokonce za účasti premiera HR. Je to první krok, další mají následovat Bohužel se mi zatím nepodařilo najít www stránky a nepomohl ani kamarád Google. Pokud jste tam někdo už byli, dejte info.
v Trogiru (Čiovo) byla 10.7.2014 otevřena v prostorách bývalé loděnice nová marina, majitel Danko Končar. Je prý velmi pěkná (na rozdíl od ACI Trogir). Otevření bylo s velkou slávou, dokonce za účasti premiera HR. Je to první krok, další mají následovat Bohužel se mi zatím nepodařilo najít www stránky a nepomohl ani kamarád Google. Pokud jste tam někdo už byli, dejte info.
Trogir je poměrně drahý - koukal jsem na cenu denního stání 11m lodi v hlavní sezóně 1.7.-30.8. (70,- EUR - 10,99m - to je ta nejmenší délka, kterou mají v ceníku), pak sousední ACI je ještě dražší (558,-KN), ale zase v červnu a září je ACI o něco levnější než SCT (mají jinak dělenou sezónu - nová SCT nejvyšší ceny 1.6-30.9.). Podle informací by mělo být v nové marině 133 míst na vodě, v příštím roce 256. Nechci vidět ten mazec v pátek odpoledne u benzinky.