marina Pirovac

Popis zajímavých míst na Jadranu

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

návštěvník fóra
Reputace: 0

marina Pirovac

Příspěvekod karma » pát led 31, 2014 12:33 pm

čau, letos beru loď z Pirovace, tak se vás chci zeptat, zda někdo máte zkušenost s touto "marínou"? vybavení, hloubka, můringy, čistota, parkování atd...
Díky za odpovědi, Zdeněk
MalyBob
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 10

Příspěvekod MalyBob » pát led 31, 2014 12:52 pm

Nerad bych se pletl, ale dle mne je Pirovac nová marína. Adriatic tam přesunul jednu ze svých bází ze Zatonu.
návštěvník fóra

Příspěvekod karma » pát led 31, 2014 12:56 pm

Ano, Pirovac je nová marina, mám loď od AC. Na stránkách AC nejsou žádná fota, informací pomálu. Tak pátrám... na google map neni v Pirovacu ani jedna plachetnice, tak mě to trochu děsí :)
Dub
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Dub » pát led 31, 2014 2:01 pm

Potvrzuju - jedná se o nově budovanou marinu. Našel jsme někde, že začali stavět vloni na podzim a "finální" dokončení bude na jaře 2015. Letos se tedy dají očekávat mírně provizorní podmínky. Nicméně když jsem se ptal v charterovce, AC prý garantuje obvyklý komfort. Nakonec, i obří marina Sukošan má částečně sociální zařízení v "typizovaných buňkách"... Myslím, že to tady bude podobné. Jedu tam ale až v září, takže se do té doby těším na spoustu aktuálních zkušeností :whist:
martinptacek
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod martinptacek » pát led 31, 2014 3:32 pm

Další marína. Doteď bylo v chorvatsku málo lodí. Ale třeba budou maríny aspoň levnější. Protože dát za roční kotvení půlku ceny lodě není úplně ok.
návštěvník fóra

Příspěvekod karma » pát led 31, 2014 3:36 pm

kdyby stálo roční stání pětikilo, tak bychom se tam asi ani nehli. To by mi taky nepřišlo úplně ok.
kaptn
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kaptn » pon úno 10, 2014 8:07 pm

Včera jsem se z tama vrátil,potřeboval jsem opravit v Pirovaci dinghy.Tak jsem se zastavil u nábřeří,a teprve bagrovali moře s jedním kubičákem,jedním JCB a dvěma osmikolkama a tvořili jen plochu.31,1,2014 vybavili jen stavební povolení.Tak držím palce,aby jim to vyšlo.AC jsou docela slušnou charterovkou.
kapik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kapik » pon úno 10, 2014 9:12 pm

3. 5. se tam těším, doufám, že vše stihnou. Napíšu pak podrobnosti
návštěvník fóra

Příspěvekod karma » úte úno 11, 2014 8:58 am

Tak aspoň, že už začli. Sleduju chorvatský noviny a psali, že před týdnem položili základní kámen. Tento rok by mělo být vybudováno cca 40 stání a dalších cca 150 do konce roku 2015. Našel jsem taky plán, jak by marina měla vypadat. tak dejte vědět, jak to tam vypadá až se vrátíte. Já jedu až v červnu.
Obrázek
boborambo
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod boborambo » stř kvě 07, 2014 11:01 pm

Měl jsem loď od 26.4 do 3.5 2014. Po příjezdu do mariny v Pirovaci jsme se snažili najít kancelář chartrovky.
To se nám za pomocí místních lidí nakonec podařilo.Není stálá obsluha , protože člověk který má na starosti kancelář zároveň předává a uklízí lodě. Problém nastal při složení kauce, protože v maríně zatím nefunguje terminál na platební karty. Po dohadech, že nechceme zaplatit pojištění kauce, ale kauci celou, nakonec pracovník maríny souhlasil s kauci a opsal si číslo platební karty. Přístup k lodím byl po dešti v bahnitém terénu trošku složitý. Taktéž z lodí do prozatimních toalet a sprch ( v našem případu pouze studená voda).
Nicméně obsluha maríny při přebírání a předávání příjemná. Po vrácení lodě nám bylo oznámeno. že si kauci nakonec nedokázali zablokovat, takže jsme měli loď bez kauce i pojištění. Parkování před marinou na městském parkovišti bez poplatku. To snad vše. Níže přikládám foto z maríny.
boborambo
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod boborambo » stř kvě 07, 2014 11:06 pm

Obrázek
kapik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kapik » pát kvě 09, 2014 10:49 pm

Právě jsme dorazili z moře a jsem v maríně na lodi.
WiFi tu překvapivě funguje a je zadarmo. Po příjezdu to byl docela drsný zážitek, déšť, bláto.
Neuklizené sociálky používané stavebnímy dělníky. Finální sociálky ještě asi nestojí. V maríně je zatím jeden peer obsazený kompletně Adriatic charterem. Na moře jede jen pár lod. Co si Chorvat dovolí mělo pro mě nový rozměr ....

Při návratu z moře již více personálu, uklizené sociálky, nicméně si člověk připadá jako na stavbě.

Pirovac je příjemné klidné město, bankomat, normální sámoška, pekařství, řeznictví ....

Obrázek

Obrázek
Kelny
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Kelny » čtv kvě 15, 2014 3:55 pm

Zdravím, minulý týden jsme měli Bavaria 36 z Pirovace, jak je tu již psáno, toalety v "hegeš" stylu, bordel, zápach, studená voda. Naštěstí při skončení pronájmu to bylo již v lepším stavu. V Pirovaci jsou lidi z AC ze Zatonu. Celkem pohodový lidi, až na managera charterovky. Je to obrovský "Ivan" který se rád hádá. Ihned při přebírání lodi jsem jej musel zastavit, když si opsal veškeré detaily kreditní karty, včetne bezpečnostního kodu. Pardon, jsme v 21. stoleti....s tímto muze platit cokoliv na internetu. Takže první neshoda. Zaverem byl problem s nacerpanou naftou. Lod jsme prebirali a chybelo 45 litru. Dohodli jsme se s techniky, že dotankujeme první den a poslední opet do plne. První ucet proplati. Souhlasili. Chteli jsme mit jistotu, ze neni seklý plovák. Poslední den lhali jak když tiskne.Zkratka maji od nas 45 litru, ktere zpetne neproplatili. Doporučuju být obezřetnější, vše zapsat do Chech-in listu a vyvarovat se problémům. Jinak lod v poradku. Jake mate zkusenosti s tankovanim a s nadrzi? Diky
jojoch
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jojoch » pát kvě 16, 2014 9:18 am

technická to Kelny: prosím, kde je nejbližší čerpačka z Pirovace a jak má otevřeno?
Sidney
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

benzina

Příspěvekod Sidney » pát kvě 16, 2014 11:14 am

to: jojoch
nejbližší je Murter cca 5NM. Odkaz na benziny: http://www.croatia-yacht-charter.com/hr ... ations.asp
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Re: benzina

Příspěvekod Bilardos » pát kvě 16, 2014 1:06 pm

Sidney píše:to: jojoch
nejbližší je Murter cca 5NM. Odkaz na benziny: http://www.croatia-yacht-charter.com/hr ... ations.asp

Ten seznam není zcela určitě kompletní.
mikel
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 7

Příspěvekod mikel » pát kvě 16, 2014 1:25 pm

Pěkný info, mám loď z Pirovacu až v září, tak doufám že si pohnou a že bude vše ok
Kelny
nováček na fóru
nováček na fóru

Re: benzina

Příspěvekod Kelny » pát kvě 16, 2014 1:29 pm

Sidney píše:to: jojoch

Přesně tak....nejbližší je Murter, kde jsou dvě benzinky, krásné připlutí, všude nárazníky, ceny normální. Otevřeno maji každý den do 8pm.
HoPrahok
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Pumpa

Příspěvekod HoPrahok » pát kvě 16, 2014 2:15 pm

Konkrétně v případě Pirovacu bude nejlepší volbou zřejmě Hramina
Sidney
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod Sidney » pát kvě 16, 2014 7:22 pm

A takhle to vypadá v marině Pirovac. Škoda ,že jsem nevyfotil WC a sprchy. V den příjezdu nebyl jediný záchod který by byl čistý, měl sedátko a toaletní papír, nebylo ani tekuté mýdlo v dávkovačích. Prostě ty mísy byly zas**ný do kopce. Ten žlutej bordel z venku byl všude. Hrůza. :puke:
Ještě foto
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
kapik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kapik » stř kvě 28, 2014 11:28 pm

Fotky za***** toalety mám, příští rok na ně budu chtít slevu. :-)

Ohledně managera AC doporučuji vše písemně, je "velmi" neférový.
Byl jsem svědkem, jak posádka vracela lod s nedotankovanou nádrží a snažil se je stáhnout o 200eur "pokuta". Že to mají v podmínkách, což je lež. Pak to skončilo nevrácením 100eur vratné části kauce.
Bohužel uvedenou loď asi "vyhrál" Kelny (tímto zdravím, potkali jsme se v kanceláři), to že spor o proplacení dotankování v den odjezdu na moře skončí neproplacením účtu, mě ani ve snu nenapadlo.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » čtv kvě 29, 2014 10:40 am

Kelny píše:Jake mate zkusenosti s tankovanim a s nadrzi? Diky

První předpoklad je, jezdit se společností která je schopna se za tebe v případě sporu postavit. Můžu jen potvrdit že ta "naše" je v tomto špičková - několikrát vyzkoušeno. Nedovolí si charterovka nebo jiný majitel lodi odbýt společnost, která mu dohazuje větší objem kšeftů.
Druhá jistota je brát lodě od známé a zavedené charterovky. Což trochu pokulhává, protože AC jsem vždy považoval za solidní firmu. Ale již několik let jsem s nimi nebyl a možná to je jen o jednom člověku....

Třetí věc je špatně vyhodnocený stav. Né že bych měl podobnou osobní zkušenost s neproplacením, ale když už jsem několikrát došel k nenatankované lodi, buď jsem trval na dotankování před vyplutím (to vychází ze smlouvy), nebo tam byly osobní vazby a domluvili jsme se "po čárku" jak jsem ji převzal. Palivoměr se namaloval do Check-listu, já jsem si jej ještě vyfotil.
Jednou jsme to dělali tvým způsobem domluvy, ale to bylo na Regatce. A opět. Dominantní zprostředkovatel a společnost cca 16ti lodí. Peníze vedl Maris ale myslím že to klaplo.

Čtvrtá věc je že si nějak nedokáži představit, že bych si vůbec dovolil odevzdat nenatankovanou loď. NEEXISTUJE!!! Veškeré omluvy jsou jen výmluvy. Jsem skipper a já si musím rozvrhnout a zajistit veškerou organizaci, aby vše sedělo. Zjistit otvírací dobu, zajistit včasný příjezd...

Co jinak? S naftou to bývá všelijaké. Tento případ je vyjmečný. On vlastně lehce přišel k nějakým 150 éčkám. 100 vybral od prvního, nějakých 50 nezaplatil druhému.
Ale většinou doplácíme na nešvar svých kolegů - kamarádů. To po nich nemáme řádně dotankovanou loď, třebaže palivoměr ukazuje plnou. Četl a slyšel jsem spoustu lidí, kteří jedou před vyplutím k benzince automaticky. V případě většího renoncu se okamžitě vrací k molu a chtějí to proplatit. Přiznám se že mě se nechce, raději riskuji a třeba i doplatím nějakou tu naftu po kolegovi přede mnou. Já ale tankuji ne podle palivoměru, ale až mě pistole 2-3 x vypne.

Hezký byl případ před pár lety v Řecku, kdy jsme dvě identické lodě, naprosto stejnou trasu, bok po boku pluli svorně na plachty / motor a přátelé od vedle platili podstatně více. Už nevím kolik, ale rozdíl byl určitě někde kolem dvaceti litrů.
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Příspěvekod Jarda885 » čtv kvě 29, 2014 12:01 pm

Kelny píše:........ Celkem pohodový lidi, až na managera charterovky. Je to obrovský "Ivan" který se rád hádá. Ihned při přebírání lodi jsem jej musel zastavit, když si opsal veškeré detaily kreditní karty, včetne bezpečnostního kodu. Pardon, jsme v 21. stoleti....s tímto muze platit cokoliv na internetu. Takže první neshoda. Zaverem byl problem s nacerpanou naftou. Lod jsme prebirali a chybelo 45 litru. Dohodli jsme se s techniky, že dotankujeme první den a poslední opet do plne. První ucet proplati. Souhlasili. Chteli jsme mit jistotu, ze neni seklý plovák. Poslední den lhali jak když tiskne.Zkratka maji od nas 45 litru, ktere zpetne neproplatili. Doporučuju být obezřetnější, vše zapsat do Chech-in listu a vyvarovat se problémům. Jinak lod v poradku. Jake mate zkusenosti s tankovanim a s nadrzi? Diky

Moje zkušenosti:
1) na kartě, kterou dávám k platbám v obchodě mám zakázáno internetové bankovnictví
2) dohody typu "pokud bude něco špatně, kompenzujeme při odevzdání" uzavírám (bohužel) občas. Vždy když zjistím závadu, okamžitě volám do charterovky. V konkrétním případě u dočerpání nafty volám hned v sobotu "právě jsem natankoval do plné nádrže 45litrů nafty." Ještě se mi nestalo, že by takto potvrzená závada převzetí byla zpochybněna u zpětného předání. Několik paragonů za naftu v den převzetí lodi jsem dostal zaplaceno. Vždy se jednalo o cca 20 litrů.
3) Při převzetí lodi nevytáčím předávajícího drobnostma nedejbože pitomostma. Toto nemyslím na Kelnyho. Už jsem to viděl na sousedních lodích. Někteří skipeři, kteří mi předávají lodě opakovně, se o tom zmínili. Ten vztah je hodně o vzájemné důvěře.
EDIT: Vysvětleno blíže 1.6. v 6:29

Předpoklad č. 1. o němž píše Baharis v 10:40, je vždy splněn.
Naposledy upravil(a) Jarda885 dne ned čer 01, 2014 7:35 am, celkem upraveno 1 x.
kolovratek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod kolovratek » čtv kvě 29, 2014 1:58 pm

Pro ty z nás, kteří jezdí jednou nebo dvakrát do roka a uzavírají pojištění kauce v Marine musí byť karta povolena na platbu přes internet. Takže jen ocvědčené chartrovky.
MalyBob
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 10

Příspěvekod MalyBob » čtv kvě 29, 2014 2:08 pm

Baharis píše:
Kelny píše:Jake mate zkusenosti s tankovanim a s nadrzi? Diky

Ale většinou doplácíme na nešvar svých kolegů - kamarádů. To po nich nemáme řádně dotankovanou loď, třebaže palivoměr ukazuje plnou. Četl a slyšel jsem spoustu lidí, kteří jedou před vyplutím k benzince automaticky. V případě většího renoncu se okamžitě vrací k molu a chtějí to proplatit. Přiznám se že mě se nechce, raději riskuji a třeba i doplatím nějakou tu naftu po kolegovi přede mnou. Já ale tankuji ne podle palivoměru, ale až mě pistole 2-3 x vypne.

.

Podepisuji, co píše Baharis. Minulý pátek se mi opět potvrdilo. V půlce týdne jsem tankovali na Lastovu, tak pro sichr.... Dle motohodin (počitadlo nefungovalo, ale celkem poctivě píšu) říkám klukům "až tam bude dvacet řekněte, vejde tam tak max. 25-30. Zastavili jsem se na 52,8 litru. Chybělo přepočtem 20-30 litrů. Řešil jsem to s majitelem společnosti v Trogiru při předávání, byl jsem u nich po x-té a potřetí na stejné lodi. Uznal obratem, vykompenzovali jsme "neplatbou" za parking. Nechtěl nic, žádný papír, paragon, stačilo mu to v pěti větách říct. Velmi solidní firma i jednání.

Ptal jsem se samozřejmě po příčině. Ze zkušenosti vím, že jeho lidi jsou většinou u tankování a vše si kontrolují. Ale taky nemůžou být vždy a všude. A někteří zákazníci to "tam pustí naplno", po zpěnění pistole samozřejmě vypne a kromě Baharise, mně a spousty kolegů odsud, to ten zbytek považuje za plné. Prd, není... A při stavu ukazatelů na většině lodí nejde jenom o peníze, ale může jít i o bezpečnost. Popisoval jsem někde dříve, jak mi v 90l nádrži chybělo cca. 50 litrů. Ještě, že jedu k pumpě (pokud lze) v půlce týdne, často za koulení očí posádky (proč po deseti hodinách??)

Takže asi tak, děláme to sami sobě.

Zpět na