Máš-li na mysli persíran sodný - Na2S2O8 - tak ten bych považoval za příliš agresivní. Používá se mimo jiné jako aktivní složka leptacích lázní na tišťáky.Tam bych se o tu nádrž časem obával a nevím aktuálně, je-li persíran možno potravinářsky použít.
Jednak v Savu desinfikuje ten kyslík a hlavně chlornanový anion ClO[sup]-[/sup]. Většinou je to kombinace podle podmínek. Ale čistý chlor Cl[sub]2[/sub] právě minimálně. Dochází tam totiž k disociacím a vzájemným reakcím podle aktuálního pH a také světla, povrchu a podobně. Je to dosti složité. Já bych prostě bez obav použil Savo podle návodu na flašce a dál bych radostně plachtil. Když leju benzín do nádrže, tak taky neřeším, jaké uhlovodíkové frakce do Naturalu 95 v rafilerii namíchali. Hlavně si hlídám, abych si tam nenalil naftu a jezdím...Vím, je to divoké přirovnání, ale je to tak. Zvlášť, když to Savo je vyzkoušené.
![Gooood :good:](./images/smilies/thumbsupsmileyanim.gif)