Veslica

Všechno možné o stavbě lodí, materiálech, způsobech spojování materiálů, technologiích, konstrukcích lodí a vše co s tím souvisí

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 154

Veslica

Příspěvekod Denis » pát říj 21, 2011 10:47 pm

Cnie sa mi za mojou kánojkou /stýska se mi/, ale nemôžem pádlovať, lebo mi zacvikáva krčné nervy a tŕpne mi ruka. Ľavá. Ale rád by som išiel dva-tri krát do roka na splav. Tak som si vymyslel, že si postavím veslicu, niečo také ako skif. Kúpil som si projekt loďky čo sa mi páčila a vyhovuje mi velkosťou, ale je to len obyčajná veslica, nemá ten vozík na ktorom sa sedí pri veslovaní v skife. A ten vozík sa mi zdá dobrá vec. Nemáte tušáka niekto ako to vyzerá, nejaké zákonitosti ako to funguje, vzdialenosti, rozmery, umiestnenie?
samoliter
účet uživatele zrušen
Reputace: 0

Sedačka s vozíkom.

Příspěvekod samoliter » sob říj 22, 2011 8:46 am

Bohužiaľ Denisi, mám skúsenosti s kanoe a kajakom. Tu máš foto, odkaz: https://www.boatdesigns.com/Sliding-Row ... ducts/188/ .
Asi najlepšie by bolo vyhľadať nejaký veslársky klub na Dunaji, Váhu. Vziať sebou meter, sedačku detailne premerať, zapísať, vyfotiť. Event. vyťahať z veslárov nejaké rozumy, skúsenosti. samoliter.
--------------------------------------------------
Čo sa týka blokády chrbtice, píšem Ti SZ.
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 33

Příspěvekod marks » sob říj 22, 2011 9:01 am

Taky by to denisi chtělo vozík vyzkoušet, pohyb je to krapítek jiný než normální veslování a tak by ti z toho mohlo cvakat taky ;) .
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » sob říj 22, 2011 10:22 pm

Dík Samoliter za odkaz, pomôže.V BA je len jeden veslársky klub a kamarát mi tam má staré kontakty, takže bude sa koho pýtať, ale chcel som byť už ako tak pripravený, zorientovaný. Marxi, môj problém je jednostranné namáhanie chrbtice, veslovanie mám odskúšané a ide to. Ak by to nešlo tak plánujem oplachtenie a 2,5 HP motorček.
Toto chcem postaviť: http://www.bateau.com/proddetail.php?prod=SG15
JK
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

slajd

Příspěvekod JK » ned říj 23, 2011 6:41 pm

Ahoj,
pro inspiraci třeba ještě tohle:
http://www.clcboats.com/shop/products/b ... -unit.html
Detaily a rozměry bych oměřil ze skifu..
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » pon říj 24, 2011 6:24 am

Je to paráda, ale tie staré "kielboaty" sú skôr na šport. Hodinu, max dve si zaveslovať. Na splave by som na tej sedačke nechcel sedieť celé dni. Radšej si sprav Denis posúvatelnú lavičku, aby si mohol nastaviť ideálnu polohu. Nakonie ajtak pôjdeš s motorom. :D
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » pon říj 24, 2011 7:41 am

Nad Budapešťou je ostrov Szentendre, je tvorený rovnomenným ramenom a hlavným tokom. Od jari do jesene je tam plno výletníkov a táborníkov. Časť z nich pripláve z Budapeštianských lodeníc na vesliciach, skifoch. Teda idú proti prúdu na veslách a nie sú to 20 ročný športovci, ale večšinou už velmi dospelí ludia. V lodi majú tábornícku výbavu, takže tie lode sú primerane velké. Tento rok v závere leta som videl na Dunaji Holanďanov, na štvorvesliciach ťahali dolu prúdom a bolo ich asi 20 lodí. Tie posuvné lavičky musia mať nejako vyriešené, ak dokážu na nich sedieť celé hodiny. Sedadlo na bicykli nie je o moc večšie, povedal by som že je menšie. /Motor musí byť v zálohe, čo ak by ma seklo v krížoch?/
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » pon říj 24, 2011 8:20 am

v našem věku bych to viděl nejlíp na pojízdný polstrovaný fotel, než na kousek holýho plastu po prdelí :lol:

Zpět na