stavba PM-38
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- dfogel
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
stavba PM-38
ahoj.jsem zde novej rad bych vedel vas nazor.tenhle rok mne uchvatil pohled na cluny a jachty kdyz jsme z kamaradem stravily rybarskou dovolenou na dalesicich.rozhodli jme se ze se pustime do stavby lodky.jsem zamecnik takze volba byl plech.3.5metru pramicka.ta uz je hotova.jen pri hledani planku jsem narazil na toto forum.a zacal jsem pokukovat i po drevene stavbe.a vybrali jsme lod PM-38 na strance FREE BOAT PLANS.po precteni vasich clanku jsem zvolil ze bych ji stavel a pouzil 4mmpreklizku a pak bych ji celou potahl laminatem.z pozdravem fogel
- karel
- Macher
- Reputace: 14
Ahoj dfogel , určitě to půjde . Jen to chce promyslet co od toho čekáš . FREE plán je lákavej svojí cenou , ale je to tak že je to pravda hlavně u malích lodí které se nepřihlašují na SPS , váha do 1000 Kg / motor do 5 koní / plachty do 12 m2 . Jestli budeš chtít na PM - 38 dát silnější motor (dá se osadit maximálně 45 k motůrkem ) , tak bych se skusil prvně zeptat na SPS jestli jim budou stačit podklady co budeš mít ke stavbě této lodi . Aby tě pak doplnění dokumentace nestálo více než nákup úplné dokumentace , podle které se ještě ke všemu daleko lépe staví
.
Připojuji odkaz na podobný člun od Glena https://www.boatdesigns.com/products.asp?dept=367
Nechci tě odrazovat od stavby PM - 38 , stejně to nakonec bude jen tvůj boj
, ale já stavím loď podle free plánů a vím moc dobře že nejsou tak propracované jako ty placené .
A jestli ji začneš stavět , tak je tam výpis materiálů který budeš potřebovat , 4 mm překližka v něm není .

Připojuji odkaz na podobný člun od Glena https://www.boatdesigns.com/products.asp?dept=367
Nechci tě odrazovat od stavby PM - 38 , stejně to nakonec bude jen tvůj boj

A jestli ji začneš stavět , tak je tam výpis materiálů který budeš potřebovat , 4 mm překližka v něm není .
- dfogel
- návštěvník fóra
ahoj karle.diky za rady.celkej mne ty rady dostaly.motor tam chci urcite sylnejsi.koukal jsem na ten odkaz.je nadherna.jen z tou anglictinou neumim.co stoho se ma vybrat.je tam vic cen.a jeste to prihlaseni.mam to brat jako ze to je jak technicka u auta.staci mi jen rict jestli je tady odkaz ja si ho skusim najit.samozrejmne ze pocitam stim ze i ja si budu muset udelat kurz.predem dik fogel omluvte zelenace
- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
dfogel píše:ahoj karle.diky za rady.celkej mne ty rady dostaly.motor tam chci urcite sylnejsi.koukal jsem na ten odkaz.je nadherna.jen z tou anglictinou neumim.co stoho se ma vybrat.je tam vic cen.a jeste to prihlaseni.mam to brat jako ze to je jak technicka u auta.staci mi jen rict jestli je tady odkaz ja si ho skusim najit.samozrejmne ze pocitam stim ze i ja si budu muset udelat kurz.predem dik fogel omluvte zelenace
To dfogel,
tady nejde o kurz VMP.
Tady jde o registraci plavidla. Té předchází povolení stavby PLAVIDLA, na SPS.
Stavba se povoluje na základě předložení PLÁNŮ (dvojmo).
To co máš Ty, není stavební plán. Je to jen takový náčum.
Moc pochybuji že by to na plavební správě prošlo.
Jedině snad, pokud bys to poháněl vesly, nebo nějakým motorem do 4Kw.
Prostě bez registrace.

alffa
- dfogel
- návštěvník fóra
takze predem dijk za vase prispevky a za vasi pomoc.koukam na tenhle portal a je tady npadu na sepsani knihy.uz jsemneco úpochytil a neco z teorye pochytil.ale neco tu chyby.jsou zde psany teorye a zadny obrazek.zadny navod jak na to.jen odkazy na vydea atd,tak mne napadlo.prave jsem na aukru vyhral knihu jak na stavbui lode.rad bych ji naskenoval a nechal ji tady pro novacky jako jsem ja.samozrejmne ne hned elou.na to nemam cas ale postupne.co vy na to