Pasja 590MS
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- bogi
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Pasja 590MS
Má niekto skúsenost s konšt. kanceláriou www.maderskiyachts.alpha.pl ? Taktiež by ma zaujímali názory na typ Pasja 590MS a Albatros 590. Moja predstava je o jednoduchej stavbe a využití na naších vodných plochách a riekach ,neskoršie smer Berlinské jazerá.
-
- moderátor
- Reputace: 234
Denis píše:Mne osobne sa tie lode páčia, staval by som ale plachetnicu Pasja 590 MS. Je to v podstate to isté čo Albatros, akurát máš plachty a večší balast.
mně se nepáči kutr stavěnej z pruhů překližky. lépe by bylo se na tu lod´podívat, teda pokud ji někdo postavil.

tenhle polskej konstruktér mi připomíná jednoho českýho, co taky chrlil plány lodí, k nim dal fotku profi lodě a napsal, že se jedná o obdobný typ. no obdobný to bylo jen v tom, že obě lodě plavaly. jinak děs. znalci asi ví o kom píšu.
jo a kde se mezi Pasjou a Albatrosem ztratilo 200kg( cca 1/3 váhy )? to není váha talekáže.
Ahoj Bogi ! Ja teda taky Pasju 590MS, ale to je jen muj osobni nazor. Mezi nami uz nejaka komunikace probehla.....a porad nemenim nazor
d Maderskeho dostanes za svoje penizky perfektne zpracovany a popsany projekt . Dnes vecer jsem dokoncil listovou obsivku plachetnice a vsechno vychazelo perfektne. Maderski hodne lodi taky stavel a je to poznat, zadne dopasovavani, nesrozumitelnosti. Nekolikrat jsem mu volal a tahal z nej rozumy (jaky motor, nejake zmeny atd) a pan je velmi prijemny a ochotny. P 590 MS je obsita preklizkou na "prekladku" , takze nejenze ji to dava klasicky vzhled, ale neni ani narocna na vyrobu. Takze dotoho
!
Jestli bys potreboval, pomuzu s prekladem.

Jestli bys potreboval, pomuzu s prekladem.
Jojo,uz to tak bude. Neco podobneho jako H16 . Od jara makam na trupu, ale asi me zabrzdi pocasi. Ceka me laminovani a zda se me uz zima ( stavim jen pod strechou ). Az bude to patlani za mnou, pujde to rychle, vsechny kovani, kyl, zabradli, stezen+rahno jsou hotove. Dokonce i kuchynka. Nechapu, proc se mne znami ptaji jestli vim, ze barak se nestavi od strechy
.

- bogi
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Tak dík za úvodné ohodnotenie,dúfam,že sa debata rozprúdi,čo vždy pomôže.Denis bude mať pravdu,že rozdiel váhy bude takeláž a balast.
Ahoj Dalak. To vieš rád Ťa navštívim,chcem to vidieť a pokecať,pôjdem asi v priebehu oktobra na Slovensko tak sa určite zastavím.S polštinou nemám problém,snáď len nejaké odborné termíny.Ak môžeš daj nejaké fotky na forum a nejaké info o stavbe, určite sa potešia aj ostatní čo fandia staviteľom,ja by som chcel ním byť.
Ahoj Dalak. To vieš rád Ťa navštívim,chcem to vidieť a pokecať,pôjdem asi v priebehu oktobra na Slovensko tak sa určite zastavím.S polštinou nemám problém,snáď len nejaké odborné termíny.Ak môžeš daj nejaké fotky na forum a nejaké info o stavbe, určite sa potešia aj ostatní čo fandia staviteľom,ja by som chcel ním byť.