Není to o ploše padáku, ale o síle větru.[/quote]
je to o obojím a mezi tím je x

Moderátoři: vilma, Pepa, david
david píše:na padáku padám
Bubusz píše:Vážení, milí...
děkuji Vám pěkně:-)) , včera k večeru jsem narazil na tohle vlákno a celou noc nespal a proklikával se internetem)) Hned ráno jsem zavřel notebook (spánek - nula nula nic..
) a vydal se schánět materiál a vymýšlet, jak oplachtit svou loďičku
)) tady máte prvopočátky
Dnešním úkolem jsem si dal vymyslet držák stěžně a ráhno..
Když jsem to měl hotové, tak jsem posbíral lana a popruhy co dům dal a zkusil loď nastrojit... tady na fotkách vidíte výsledek
) Akorád stěžeň nemám úplně na maximální výšku, příjde ještě o metr výše
Lana nemám úplně naplé, musím ještě nechat svařit naprasklý držák na přídi lodi
(Nikdy jsem neplachtil a plachetnici z blízka pořádně neviděl, myslíte, že by to mohlo býti použitelné ?) (kýl ani stbilizátory nemám, doufám že to vlastním tělem zvládnu vyvážovat .. a když ne, tak si zaplavu
) ) http://kubusz-ka.rajce.idnes.cz/LOD_II_etapa/
Přeji pěkný večer a plachtícím dobrý vítr
tataS píše:Nejhorší je prvních cca 10 let. Pokud k tomu budeš mít buňky a nepřestane tě to bavit, tak po nějakých fin. výdajích se dopracuješ k něčemu co bude plachtit.
Lepší je dát se dohromady s nějakých jachtařem. Ušetříš čas a finance.
(kýl ani stbilizátory nemám, doufám že to vlastním tělem zvládnu vyvážovat .. a když ne, tak si zaplavu Smile)
bedrich píše:Bubusz napsal(kýl ani stbilizátory nemám, doufám že to vlastním tělem zvládnu vyvážovat .. a když ne, tak si zaplavu Smile)
Nejde jen o vyvažování, třeba nebudeš hned jezdit v silným větru. Ale každopádně se domnívám, že vzhledem k úplně plochýmu dnu to bude silně splouvat do strany. Takový ty sklopný placky na boky, co maj starý holandský lodě, by to mohly vylepšit. Konstrukčně jednoduchý, uchytit někde co byly otvory na vesla.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti