tak jsem je kontaktoval, tak uvidíme, co mi odpoví. Mluvil jsem tam s někým, kdo mi řekl, že je to nyní aktualizováno, ale na triku to má někdo jiný.
Dal mi kontakt, tak uvidím s čím přijdou.
Ani jedno, ani druhé.
Kontakt je nakonec na společnost Československý Lloyd. Vyřizuje to nějaký pan Jiří Hendrych. Aktuálně stojí publikace cca 1.000 Kč.
Nejprve jsem kontaktoval ČLPR a ty to již nedělají. Zda došlo k rozdělení firmy, nevím. Každopádně to je nyní na výše uvedené společnosti.
Dobrý den jsem čerstvým členem Jachting info fóra, jednou bych si chtěl postavit loď zatím se jen učím. Ve volně stažitelných (jakoby) plánech jsem objevil nějakou offsetovou tabulku která mi říká, že mi při stavbě nějak pomůže. Našel by se někdo, tu, aby mi vysvětlil hloubku problému, mmj ovládám konstrukci strojů v CAD a Solidworx.
Je to v zasade jednoduchy - jsou to body pro kresleni jednotlivejch casti stitch&glue obsivky. Takze desku preklizky si rozdelis na 12 casti po dylce(tj nakreslis 10 car) a ty cisla v ty tabulce udavaji x souradnici toho bodu(je to imperialni, tedy stopa-palec-osmina palce). No a do tehle bodu tuknes hrebicek, k hrebickum primacknes tenkou latku a obkreslis si caru, po ktery budes rezat. Samozrejme, kazdej dil je danej dvema radkama ty tabulky.
Ale jak z toho vymodelovat lod v nejakym CADu, to vazne netusim.