letí to. Před 13 lety jsem založil vlákno Stavba 1. Hartley 16 v ČR

Takže ... proč DE23? Nikdy bych si nemyslel, že mne plutí s motorákem po řece tak osloví. A ono mne to baví převelice. A ficcusovou také, pochopitelně:-)
DE23 je 2,49 m široká a 6,96 m dlouhá = převoz po silnici bez omezení a spadá do kategorie malých Malých plavidel (do 7 m délky). Fajn. CZ řeky, kanály západní Evropy, Dunaj mi v hlavě šplouchá už dlouho, ... a do důchodu daleko!
Hmm, fotogalerie JI je mi opět "zapovězena" a vložit sem fotkku z "Rajčete" také nelze.
Tak tady máte odkaz na album Down East Cruiser 23 - boat building, kam budu vkládat fotky;-)
Down East Cruiser 23 z Bateau.com
Plány jsem objednával na Štědrý den (veselé Vánoce) a 11.1.2021 mi přišly.
Půjde o minimalistickou stavbu bez velkých změn projektu. Teď jsem tedy ve fázi schválení dokumentace na SPS (1. DE23 v ČR:-) a výběru dodavatelů materiálů (CZ + EU). Stavba metodou Stich&Glue = Gabonová MARINE překližka a "laminát".
Současně připravuji "stavební prostor" ve stodole = kvůli venkovním teplotám budu časově omezen na 5 měsíců v roce:-(
Váhám s volbou mezi výtlačnou plavbou a plavbou v kluzu. Ve výtlaku dosáhne DE23 max rychlosti trupu již s 10 HP - konstruktér doporučuje bezpečnostní rezervu a tedy motor 25-30 HP. A stačila by "obyčejná" voděodolná okoume překližka.
Nebo, s trochu vytuněným dnem, plavba v kluzu s motorem 50-100 HP (rychlost až 30 mph). Marine překližka (z výroby kvalitnější výstupní kontrola = dražší).
90% plavby bude stejně ve výtlaku kvůli lokálním omezením. Má smysl investovat o dost více do motoru a marine překližky pro zbývajících 10% ??? Nechávám to na sebe ještě působit.
No, takže tak. Ať se Vám daří a pokračování příště ...