Výroba nerezové nádrže na benzín
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- ficcus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výroba nerezové nádrže na benzín
No vidíte. Proto sem rád chodím:-) Opouštím myšlenku výroby nádrže. Akorát pod podlahu se mi nic běžně dostupného nevejde a zvedat ji moc nechci ... takže asi z poloviny zaplním jednu batystu:-( Což by mělo výhodu ve vyšším tvaru nádrže a tím menším "problémem" s nasátím vzduchu pří nízkém stavu paliva.
Nebo bych pod podlahu dal jednu malou nádrž odkud by se sálo palivo a do batysty (= výše) větší, která by samospádem doplňovala tu malou pod podlahou ... Skoro se mi to teď takto zdá ideální. Nějaká nekonfliktní oponentura?
Nebo bych pod podlahu dal jednu malou nádrž odkud by se sálo palivo a do batysty (= výše) větší, která by samospádem doplňovala tu malou pod podlahou ... Skoro se mi to teď takto zdá ideální. Nějaká nekonfliktní oponentura?
-
- moderátor
- Reputace: 234
Je dobré věci, kde se mění váha, tedy hlavně nádrže, dávat do středu lodě nebo co nejblíž. Abys nejezdil naíčmo.
- ficcus
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
To je mi jasné. Ta "boční" nádrž by nebyla úplně u bortu, ale cca v 1/4 podélně vlevo a kormidelník bude vpravo. Tak se to aspoň vyváží. A u obou nádrží by byl přístup k napojení hadic - pro kontrolu a případný servis.
- PEPO
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 13
ficcus píše:No vidíte. Proto sem rád chodím:-) Opouštím myšlenku výroby nádrže. Akorát pod podlahu se mi nic běžně dostupného nevejde a zvedat ji moc nechci ... takže asi z poloviny zaplním jednu batystu:-( Což by mělo výhodu ve vyšším tvaru nádrže a tím menším "problémem" s nasátím vzduchu pří nízkém stavu paliva.
Do tej malej nádrže by som čerpal palivo s nízkotlakým čerpadlom ktoré by som zapojil na klúč a do ten nádrže by som dal plavák s ventilom ktorý palivo uzavrie ked by tá nádržka bola plná.Presne tak ako funguje plaváková komora v karburátore.....
- packa
- zkušený harcovník
- Reputace: 12
dal bych 2 nadrže pod sedacky na stred lodi,spojit jako spojene nadoby T kusem + odvzdusnení,palivomer do jedne strany a plnení do druhe-jedine minus že se to tam nesmí prat pod tlakem aby se stacila hladina vyrovnavat-pak se na tom nema co podělat a obavu že by to nacuclo vzduch pri houpaní bych taky nemel-teda pokud motor nebude z ruskeho tanku jo a ta kupovana nadrž mela na vysku 16cm a obsah 70l
-
- moderátor
To bys to propojení musel vrchem a s velkým průměrem, jinak při tankování vy stojíš ďolík. Dál bys na to musel upravit víko nádrže, pokud by to vůbec šlo. To bych se spíš vydováděl s dvojitým nalévacim hrdlem, nebo rovnou dvěma sólo a sáním s obou nádrží na přepínání dvěma kuláčky.
- ficcus
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
PEPO píše:ficcus píše:No vidíte. Proto sem rád chodím:-) Opouštím myšlenku výroby nádrže. Akorát pod podlahu se mi nic běžně dostupného nevejde a zvedat ji moc nechci ... takže asi z poloviny zaplním jednu batystu:-( Což by mělo výhodu ve vyšším tvaru nádrže a tím menším "problémem" s nasátím vzduchu pří nízkém stavu paliva.
Do tej malej nádrže by som čerpal palivo s nízkotlakým čerpadlom ktoré by som zapojil na klúč a do ten nádrže by som dal plavák s ventilom ktorý palivo uzavrie ked by tá nádržka bola plná.Presne tak ako funguje plaváková komora v karburátore.....
PEPO, to by asi také šlo. Akorát plnění paliva by bylo jen do horní velké nádrže a nevím, jestli by nízkotlaké čerpadlo stíhalo přečerpávat při tankování. Navíc další "kurvítko".
- ficcus
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
packa píše:dal bych 2 nadrže pod sedacky na stred lodi,spojit jako spojene nadoby T kusem + odvzdusnení,palivomer do jedne strany a plnení do druhe-jedine minus že se to tam nesmí prat pod tlakem aby se stacila hladina vyrovnavat-pak se na tom nema co podělat a obavu že by to nacuclo vzduch pri houpaní bych taky nemel-teda pokud motor nebude z ruskeho tanku jo a ta kupovana nadrž mela na vysku 16cm a obsah 70l
Jak už psal David, ty běžně dostupné nádrže mají vývody nahoru:-(
Pořád mám pocit, že doplňování menší spodní nádrže (třeba jen 20 litrové) z horní větší samospádem by bylo nejednodušší ... a ta spodní by tak byla většinou zcela plná, takže by zavzdušnění nehrozilo. A palivoměr, odvzdušnění i plnění by mohlo být jen v té horní velké. JENŽE právě bych k tomu potřeboval tu horní velkou nádrž se spodním vývodem:-( Zatím žádnou takovou nevidím ...
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
tak kup běžne dostupnou plastovou jako treba k přívěšaku a dolu si namontuj sroubeni dle potreby...
A odvzdusneni co nejvys muzes.Ja musrl predelat, v naklonu ve vlnach se tam dostala voda.Bylo to u bortleistny.
A odvzdusneni co nejvys muzes.Ja musrl predelat, v naklonu ve vlnach se tam dostala voda.Bylo to u bortleistny.
-
- moderátor
Palivoměr v horní nee. Jak poznáš, že dolní došla? Až to chcípne?
- ficcus
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem si jist, je-li takovýto "konstrukční" zásah do nádrže povolený. Jelikož v poslední době řeším vícero byrokratických buzerací než je mi libo, tak chci dalším předejít. Sakra práce, ale cesta by to byla. Zítra se poptám na SPS ...
- ficcus
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
david píše:Palivoměr v horní nee. Jak poznáš, že dolní došla? Až to chcípne?
No, kdyby spodní byla třeba 20 litrová a horní 100 litrová, tak když mi palivoměr horní ukáže nulu, tak bych věděl, že jedu na rezervu;-)
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
A toto je odvzdušnovák co jsem musel předělat výš

http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1543
A něktrou z těchto nádrží by nešlo použít....? Když bys ji položil tak aby výpusť šla jak potřebuješ...

http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1418

http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1543
A něktrou z těchto nádrží by nešlo použít....? Když bys ji položil tak aby výpusť šla jak potřebuješ...

http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1418
- packa
- zkušený harcovník
možna je to jen muj blbej napad ale.......pokud budeš ze spodni nadržky nasavat palivo.podtlakem nebo čerpadlem a na te male(spodni) nebude odvzdušnení (teda odvzdusneni aby slo zavrit jako u radiatoru) tak podtlak si to natahne i z te velke a pak to pojede samospadem i kdyz vyvod bude nahoře a nasavaní u dna....možna by stalo to vyzkoušet
- ficcus
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Libore, mám tušení, že vývody horem z nádrží jsou i proto, aby u případnému vývodu dole nedošlo k úniku paliva - při selhání těsnění třeba.
Packo, tvá teorie by fungovala. Ale když bych v nouzi vycucnul i spodní nádrž do dna, tak si nejsem jist, nasálo-li by si pak zavzdušněné čerpadlo palivo z horní nádrže přes tu prázdnou spodní (po dotankování jen horní nádrže).
Packo, tvá teorie by fungovala. Ale když bych v nouzi vycucnul i spodní nádrž do dna, tak si nejsem jist, nasálo-li by si pak zavzdušněné čerpadlo palivo z horní nádrže přes tu prázdnou spodní (po dotankování jen horní nádrže).
-
- moderátor
Packo, nic ve zlým, ale až k tomu "ale " ta věta platí.
- packa
- zkušený harcovník
david píše:Packo, nic ve zlým, ale až k tomu "ale " ta věta platí.
v pohode

- ficcus
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jedna odbočující otázka ... máte nějaké doporučení na filtr benzínu s odlučovačem vody? Nebo raději použít samostatně filtr a odlučovač?
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Ja mám toto: https://www.svb24.com/en/separ-swk-2000 ... ilter.html
má dva prívody a dva vývody, jeden vývod mám zablendovaný. Nádrže mám dve ako som ti už hovoril, jednu na lavej strane, druhú na pravej a každá je pripojená cez ventil, hadičkový filter a balónik na jeden z prívodov. Tým mi odpadá prepájanie nádrží a cucá to zhruba rovnomerne z každej nádrže, takže si to nevyžaduje nádrž v osi lode. Z toho kombinovaného filtru idem hadičkou na motor, samozrejme cez balónik. Teoreticky by tam tie balóniky ani nemuseli byť, ale ja som dal nádrže hodne na stred lode, aby toho vzadu nebolo moc, takže prax ukázala, že balóniky je lepšie mať. Na väčšej dĺžke potrubia nemám hadičku, ale medenú trubku.
má dva prívody a dva vývody, jeden vývod mám zablendovaný. Nádrže mám dve ako som ti už hovoril, jednu na lavej strane, druhú na pravej a každá je pripojená cez ventil, hadičkový filter a balónik na jeden z prívodov. Tým mi odpadá prepájanie nádrží a cucá to zhruba rovnomerne z každej nádrže, takže si to nevyžaduje nádrž v osi lode. Z toho kombinovaného filtru idem hadičkou na motor, samozrejme cez balónik. Teoreticky by tam tie balóniky ani nemuseli byť, ale ja som dal nádrže hodne na stred lode, aby toho vzadu nebolo moc, takže prax ukázala, že balóniky je lepšie mať. Na väčšej dĺžke potrubia nemám hadičku, ale medenú trubku.
-
- moderátor
Teda nevím, ale pokud ti těsní nalévaci hrdlo a netankuješ v průtrži mračen, tak není důvod se bát vody v palivu. Za 56 let nebyla v lodi ani autě. Nějaké drobnosti motor sežere bez problémů. No a když, tak dej "skleničku". Jsou běžné na dieselech i se sítkem. Totéž ae dělá na čištění vzduchu. Za pár korun. Akorát aby to nebylo z plastu
https://www.uni-max.cz/produkty/stlacen ... g1-4-ig-ag
https://www.zahradales.cz/product/filtr ... nicka/5460
A je toho víc.
https://www.uni-max.cz/produkty/stlacen ... g1-4-ig-ag
https://www.zahradales.cz/product/filtr ... nicka/5460
A je toho víc.
- BigTwin_Jirka
- návštěvník fóra
- Reputace: 8
Nádrže s CE nejsou moc drahé, jen pro inspiraci koukni například na AWN, mají stojaté i ležaté z nerezu i plastu: https://www.awn.de/pages/search-results ... Einbautank
- geus
- zkušený harcovník
No to CE me vyjde max na 500 bud nejakou kvalitni samolepou a nebou to tam necham vygravirovat CE plus nejaky iniciale at je urednik spokojenej
-
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 35
Taky mně to napadlo, když jsem potřeboval " nahradni" stitek na motor. V reklamce, kde dělaj samolepky a kde jinak cti pravidlo náš zakaznik náš pán, mne c eckem hnali vcelku svinskym krokem a nechybelo moc a volali policajty.
CE neni zas takova prdel
CE neni zas takova prdel

- LadaM
- aktívní jachtař
- Reputace: 97
To víš, to je ten dnešní svět naruby, kdy se zdá, že úředník z tepla kanclu dbá víc na kvalitu nádrže než snad ten, komu by eventuelně mohla řachnout pod zadkem... 

- ficcus
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Nikterak nezpochybňuji CE a jeho výhody. Ani ceny nádrží s CE. Vždyť ta "domácí" výroba by byla asi i dražší. Ale když ty nádrže v nabídkách shopů nejsou rozměrově vhodné, tak jsem hledal jinou cestu. Mimochodem jsem vyčetl, že např. i systém řízení musí mít CE. Takže žádné lanovody přes kladky a pod. - neplati pro vlastni vyrobu ale pro vyrobce kteri uvadeji novy vyrobek na trh EU...