nový lepící materiál?

Všechno možné o stavbě lodí, materiálech, způsobech spojování materiálů, technologiích, konstrukcích lodí a vše co s tím souvisí

Moderátoři: vilma, Pepa, david

pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 0

nový lepící materiál?

Příspěvekod pecho » pon črc 27, 2009 8:21 am

Něco jsem náhodou našel na lepení, tak to dávám našim konstruktérům k dispozici: http://hobby.idnes.cz/epoxidova-plastel ... -domov_bma
Tak se to snad bude hodit. Zdraví Pecho :)
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 5

Příspěvekod tataS » pon črc 27, 2009 10:20 am

Je to již dosti dávno co se to objevilo (ještě za totácě). Původně to byli dva válečky vedle sebe a jmenovalo se to Stukarit. Ten šedivý je
tužidlo a podle toho jestli se ho uřízlo více, nebo méně, tak to bylo tvrdší, nebo pružnější. Jde to dobře opilovat a natírat. Uhladí se to
prstem namočeným v mýdlové vodě. Chce to dobře prohníst až se to ohřeje, potom do začne reagovat a tvrdnout.
MartinB
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 106

Příspěvekod MartinB » pon črc 27, 2009 10:58 am

Ahoj
Tento přípravek existuje už docela dlouho.
Asi před pěti léty (možná je to i víc) jsem s tím opravoval hlinikový blok kompresoru. Strhl se závit na přišroubování hlavy (šroubem) a tak jsem tím vlepil do bloku závitovou tyč a přitáhl matkou. Tu hmotu co jsem měl byla velmi podobná (možná je to totéž) a taky byla odolná teplu.
Dodnes to perfektně drží a to kompresor hojně používám, někdy běží celý den (v intervalech 15minut běh, 3 minuty pauza, atd), takže se to fakt hodně zahřívá, do toho vibrace, takže je vlastně přetěžovaný. Jsem dodnes překvapený, že to stále drží.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pon črc 27, 2009 11:31 am

Je toho mnoho druhů od různých výrobců. Rozdělené podle materiálu, na který je ten či onen "váleček" vhodný. Také to používám už dost let. Mají to běžně v obchodech.

Zpět na