motory Yamaha 15 (20) HP
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- livot
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
motory Yamaha 15 (20) HP
Ahoj, nevim jestli to sem uplne patri ale pokusim se zeptat, snad nikoho neurazim...
Mohl by mi nekdo, prosim, poradit nebo dat odkaz, kde bych mohl podle vyrobniho cisla zjistit rok vyroby motoru Yamaha ? (Zastoupeni a prodejci jsou jak hrad v Karpatech a jeste davaji rozdilne informace... )
Jeste prosba - nevali se, prosim, nekomu doma dily na tyhle motory nebo cele vraky ? Potreboval bych predevsim packu dalkoveho ovladani plynu s mechanizmem (na 15HP) a nejake dalsi drobnosti.
Moc diky a hezky den.
Mohl by mi nekdo, prosim, poradit nebo dat odkaz, kde bych mohl podle vyrobniho cisla zjistit rok vyroby motoru Yamaha ? (Zastoupeni a prodejci jsou jak hrad v Karpatech a jeste davaji rozdilne informace... )
Jeste prosba - nevali se, prosim, nekomu doma dily na tyhle motory nebo cele vraky ? Potreboval bych predevsim packu dalkoveho ovladani plynu s mechanizmem (na 15HP) a nejake dalsi drobnosti.
Moc diky a hezky den.
rok výroby motoru Yamaha Ti sdělí p.Bohumil Burda ze zastoupení Yamahy v ČR.Zaplatíš za to 500,- Kč
bohumil.burda@yamaha-motor.cz.
tel.272019974
bohumil.burda@yamaha-motor.cz.
tel.272019974
-
- moderátor
- Reputace: 234
A což si takhle vygooglit: outbord serial number + značku ???
např.
http://www.marineengine.com/mfr/yamaha_models.html

např.
http://www.marineengine.com/mfr/yamaha_models.html
- tataS
- zkušený harcovník
- Reputace: 5
to vovsky: Ten kámoš chtěl vědět to stáří motoru ze zvědavosti, nebo na to potřeboval oficiální potvrzení pro SPS od autorizované firmy (v tomto případě
Czech Marine Č. Buď), která to je oprávněná napsat? Existuje ofic. seznam firem, které to pro určité značky jsou oprávněné vydat a ty na tom rejžují dle
vlastního uvážení. To potom není pouze potvrzení o stáří motoru ale také o schodě. Tohle bude brzy čekat každého, kdo to nemá ofic. a bude to muset
při kontrole předložit SPS.
Czech Marine Č. Buď), která to je oprávněná napsat? Existuje ofic. seznam firem, které to pro určité značky jsou oprávněné vydat a ty na tom rejžují dle
vlastního uvážení. To potom není pouze potvrzení o stáří motoru ale také o schodě. Tohle bude brzy čekat každého, kdo to nemá ofic. a bude to muset
při kontrole předložit SPS.
- livot
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Teda ja ziram...
Dily drahy, na kazdy blbine se rejzuje... A to je tech lodi a motoru v republice par (ve srovnani s autama). A ubozaci ouradove vymysleji novy a novy hovadiny jak slusnem lidem komplikovat zivot, to je rezim...
Ja ty roky vyroby potrebuju jen pro to, ze shanim starsi motor na dily a potrebuju vedet jestli se mi budou shodovat - na novej proste nemam.

Ja ty roky vyroby potrebuju jen pro to, ze shanim starsi motor na dily a potrebuju vedet jestli se mi budou shodovat - na novej proste nemam.
-
- moderátor
- Reputace: 234
taky z toho nejsem chytrej. může to být tím, že ty přiblbla dávaj pro USA jiný číslování. s tím jsem se potkal u johnsona.
tady jsou ještě další tipy:
http://www.pdfexplore.com/book/yamaha-o ... s-pdf.html
tady jsou ještě další tipy:
http://www.pdfexplore.com/book/yamaha-o ... s-pdf.html
- bobes
- aktívní jachtař
- Reputace: 6
Ono u té Yamahy je to navíc složitější. Já měl komplet opsaný štítek tedy dle štítku na motoru typ 5AS644L a v.č.XXXXX. To ale v počítači v Yamaze neprošlo, a tak nakonec podle obrázků motoru a rozkreslených částí v katalogu náhradních dílů ( dali mi tam nahlédnout) jsme našli jakýsi modelový kód motoru který je P-95A.(ten není nikde na motoru označen) Pod tímhle kódem se to již dalo objednat. Objednával jsem to v Yamaze Bráník a ceny byly mírné. Motor byl 5 tka z roku 1972.