Ahoj.
Nemáte někdo, prosím plánek na držák přívěsného motoru?
Není popis v některé z knížek které jsou tu ke stažení, nemůžu se ani za nic přihlásit.
Koupil jsem ve Vodňanské prodejně paliv a písku spodek od vodního skůtru a pokouším se z něj udělat člun. Mají jich tam ještě pár. Působí to dost bytelně, až pokročím přiložím foto. Cena držáku, ale značně převyšuje cenu loďky, tak v nejhorším pověsím motor rovnou na zrcadlo. Radši bych, ale ten držák, hlavně pro možnost nastavovat zanoření vrtule.
Díky Radek
Držák přívěsného motoru (prosba o plánek)
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Rozumím tomu tak, že se nemůžeš přihlásit v modulech. Fungovalo to před minutou.
Musíš se přihlásit svým nickem a znovu zdat svoje heslo.
Myslím, že plánek o kterém uvažuješ tam nenajdeš, ale v nějakém vlákně - s přiměřeným názvem najdeš plánek kreslený mojí neumělou rukou. Pokud jej náhodou nenajdeš, zkusím jej najít v počítači.
Pepa
Musíš se přihlásit svým nickem a znovu zdat svoje heslo.
Myslím, že plánek o kterém uvažuješ tam nenajdeš, ale v nějakém vlákně - s přiměřeným názvem najdeš plánek kreslený mojí neumělou rukou. Pokud jej náhodou nenajdeš, zkusím jej najít v počítači.
Pepa
Ahoj
Tak a mám to! Funguje bezvadně ještě sháním tu pružinu. Díky Pepo za dobře zpracovanej plánek i s fotkama.
PS: pilník už nechci ani vidět
Radek
Uploaded with ImageShack.us
Tak a mám to! Funguje bezvadně ještě sháním tu pružinu. Díky Pepo za dobře zpracovanej plánek i s fotkama.
PS: pilník už nechci ani vidět
Radek
Uploaded with ImageShack.us
Kedare, slovem nádhera a ta rychlost, jsi fakt dobrý a já mám zase radost, že jsem to nekreslil zbytečně.
Tu pružinu ti v nejhorším nahradí několikrát natočený a přiměřeně napružený gumicuk /gumový povouk v metráži/.
Ta pružina má dvě funkce.
1/pomáhá ti přizvedávat váhu motoru
2/ celou konstrukci do sebe jaksi "zakousne" v dané nastavené pozici.
Bod 2 prozatímně gumicku určitě splní. Tah té pružiny je jinak značný.
Ještě podotýkám, že celý držák by pro slabší motory /do 3 hp/ mohl být zhotoven z hliníku, případně některé prvky přdimensovat a šlo by to i do 5 hp.
Jednodušší opracování, menší váha.
Pepa
Tu pružinu ti v nejhorším nahradí několikrát natočený a přiměřeně napružený gumicuk /gumový povouk v metráži/.
Ta pružina má dvě funkce.
1/pomáhá ti přizvedávat váhu motoru
2/ celou konstrukci do sebe jaksi "zakousne" v dané nastavené pozici.
Bod 2 prozatímně gumicku určitě splní. Tah té pružiny je jinak značný.
Ještě podotýkám, že celý držák by pro slabší motory /do 3 hp/ mohl být zhotoven z hliníku, případně některé prvky přdimensovat a šlo by to i do 5 hp.
Jednodušší opracování, menší váha.
Pepa