Samozdřejmě si chci postavit vlastní,to jsem chtěl celou dobu. Pak se naskytla Pávie na přestavbu,ta nakonec nevyšla,tak koukám po bazarech kde se dá sehnat buďto holej trup,nebo nějaká loď bez dokladů a motoru.
Chci z toho motorovej člun,chci aby byl co největší,ale aby se dal táhnout za autem (na kouli mám 3,3t). Pokud budu stavět,jsem omezenej dílnou na 8m,pokud seženu holej trup,na kterej udělám nástavbu,tak může bejt větší. Na loď na zakázku nemám,ale mám přístup k veškerýmu nářadí,svařovací technice (i svářeč se stát. zk.) ,plazma na řezání a disponuji i nějakou tou manuální zručností. Jsem automechanik a né truhlář,tak bych nejradši volil kov.
Používat loď chci jak na našich řekách,tak na moři a pokud vyjde můj sen co nejdřív se odstěhovat do Norska a brázdit Fjordy. Ovšem taky se na lodi bude muset dát bydlet,páč na Norský nájmy zatim nebudou šrouby,dokud si tam nenajdu práci. Ale sem skromnej,vydržim bydlet i ve stanu,takže loď,byť 8m,bude luxus.
No a pokud seženu dlouhej a širokej trup,tak budu zvažovat prodej auta a budu bydlet na lodi už tady,ještě dří než odpluju do Norska.
A co se týče druhu,tak pokud bych byl přesvědčenej že se nedotknu moře,tak bych bral Luxemotor ale moře mě nemine,takže chci aby to bylo něco jako workboat (Forestova Jenny) a tak.
Favorit je Artica4.
Jo a bude tam motor Z Felicie 1.3 (ten mám ve svym člunu teď ,takže se dá přepsat do jiný lodě).
No tak asi tak ňák