Material hřídele lodního šroubu

Všechno možné o stavbě lodí, materiálech, způsobech spojování materiálů, technologiích, konstrukcích lodí a vše co s tím souvisí

Moderátoři: vilma, Pepa, david

PRWOcK
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Material hřídele lodního šroubu

Příspěvekod PRWOcK » úte črc 10, 2012 1:09 pm

Zdravíčko...
Mám dilema ohledně lodní hřídele: MATERIAL x CENA x ŽIVOTNOST
Vymejšlim hřídel pro naší stavbu 2000x35 mm a nevím jakej druh nerezový oceli použít pro dlouhodobej pobyt v mořský vodě. Potřebuju něco co mě přežije (a bacha, sem mladej) ;) .
Našel jsem od Vetusu DUPLEX 1-4462, píšou o ní jak kdyby jí vyrobil sám Bůh ale v rozměru co potřebuju by stála 16tis kč. Neni to nic neůnosnýho ale proč neušetřit, že jo...
Nevíte někdo o jinym materiálu kterej je stejně odolnej? Přemejšlim o 1-4401, nebo o 1-4404 ale nevim...
Díky moc za rady!
( a pokud se o tomhle už někde píše,tak sorry ale nenašel jsem to... Pak tohle klidně smažte)
PRWOcK
cervik
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0

Příspěvekod cervik » stř črc 11, 2012 12:56 pm

Z kvalitou materiálu si moc starosti nerob , stačí ak bude nerez odolná voči morskej vode , pretože gumené púzdro na kozlíku , alebo konci stevenky ti hriadel za takých pár 1000 hod vyderie aj o polovicu priemeru . A to budeš mať do penzie ešte stále strašne ďaleko :)
karf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod karf » stř črc 11, 2012 1:36 pm

ta 1.4404 je do mořského prostředí.
sice jen střílím, ale zkus mrknout i na hliníky 6xxx řady. mají taky mořskou odolnost.
PRWOcK
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Příspěvekod PRWOcK » čtv črc 12, 2012 9:21 pm

Na konci Stevenky mám valivý ložisko a těsnění,takže tyč by měla bejt pořád OK. Jinak 1.4404 do mořskýho prostředí je, teda píšou to o ní ALE bojim se aby nebyl rozdíl mezi mořskym prostředím,( jako je třeba zábradlí u mola) a mořem jako takovym. Zatim vede ten duplex ale 16 dávat nechci.
Zatim díky!
mysacek
s/y Kirké
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mysacek » pát črc 13, 2012 10:12 pm

Škoda, včerejší večer jsem strávil hledáním fotky svojí hřídele. Když jsem ji vytáhl, myslel jsem, že je z běžné ocele, jak byla rezavá, po očištění jsem zjistil, že je teda jako z nerezu..., ale v žalostném stavu. Byla tam opravdu neuvěřitelná bodová koroze (ach jo, škoda tý fotky...). Připomínám, že mám ocelovou loď a nebyla na hřídeli zinková anoda. Ono také čert ví, z čeho je vyrobená, však uvidíme, jak vypadá teď.
Jinak, kdyby měli rozměr, který by mi tam pasoval, tak bych 16 dal...
Jinak ja jsem dal 1000Kč jenom za to, že mi to chlapík sjel na soustruhu...
Myšák

Zpět na