Toto je moje stavba je to někdy velký boj a odříkaní ale baví mě to a je to velká výzva.

Video jsem poskládal v průběhu letošního jara a léta.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ChiVYIBl6Mo[/youtube]
A nějaké poslední foto co jsem pořídil.
Moderátoři: vilma, Pepa, david
orion píše:Děkuji za informace.
Ještě se vracím k části svého dotazu-když zvolím projekt lodi,která svými parametry nemusí být evidována u plavební správy-jak mohu na vodních cestách Evropy prokazovat,že jsem vlastníkem.
Poradí někdo?Díky.
Ještě se vracím k části svého dotazu-když zvolím projekt lodi,která svými parametry nemusí být evidována u plavební správy-jak mohu na vodních cestách Evropy prokazovat,že jsem vlastníkem.
Poradí někdo?Díky.
Kelnasek píše:Tak už to stavím od Lonské zimy.
Ale ne všechno jsem dělal já.Koupil jsem rozpracovaný trup s hotovým kýlem.
Trup jsem musel opravit a Trochu upravit.
Na stavbu jsem používal materiál co jse mě podařil sehnat.Neuvěřitelný problém sehnat v zimě sušené borovicové dřevo na hranoly.
Musel jsem ho na formátovací pile nařezat z obrovské fošny.Půlko jsem vyřadil jako nepoužitelné.
Překližku jsem použil z důvodu dostupnosti a ceny. Vodotěsnou kombinace Borovice dub.
Testoval jsem ji dlouhým varem a měsíc kousek plaval v akváriu a drží.
Chtěl jsem Okumovou překližku ale dodavatelé co tu máme mě nechtěli prodat 8. ploten jedině celí balík za moooc peněz.![]()
No já doufám že nic nepraskne teď po tom docela cupitám a nejsem zrovna štíhlí a nic jsem neviděl neslyšel prasknout.
A věřím v sílu sklolaminátu minimálně 4.mm tlustý+8.mm překližka hranol z borovice 20x40 a 20x60 pomocné 20x20 každé druhé žebro je zesílené z 20.mm na 60.mm dubový kýlový nosník 120x60.mm A k tomu spousta epoxidové pryskyřice vědět že na to padne tolik plechovek tak jsem koupil celí kanystr a to ji zahušťuji býlím skelným práškem (Bílé saze)
Je to dobře a bytelně navržená lod .
![]()
Poradí někdo?Díky.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host