Zdravím Vás všechny,
mám dotaz, mám maličký člun 4m dlouhý celolaminát, a chci si ho dát dohromady, popřípadě dorovnat nerovnosti a celý znovu nalakovat.
Poraďte čím to nalakovat a jakým způsobem se to dělá, zda se to stříká jako jako auto, nebo válečkem či jak?
Děkuji
lakování laminátového člnu a oprava
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- selinak
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
nedávno jsem sem dal podobnou otázku...a NIC jsem se nedozvěděl...
každopádně jsem to na svou loď (šestimetrovej laminátovej FD) vymyslel tak, že to komplet obrousím až na laminát, natřu základní epoxid. barvou EPOLEX Základ, opět to vybrousím, natřu druhou vrstvou EPOLEXu Základ,
teoreticky by to mělo být dost rovný - všechno budu brousit buď vibrační (čtveratou) nebo excentrickou bruskou...
ale kdyby to náhodou nebylo dokonaly rovný, tak to párkrát stříknu nějakým stříkacím tmelem....přesný jméno jsem zatím nezjišťoval...
a nakonec to natřu PRAGOPURem - zase epox. vrchní nátěr, nechal jsem si ho přesně natónovat!
Jinak to asi budu dělat buď stětcem nebo válečkem...nemám vercajk na stříkání...navíc před a po stříkání se musí všechno daleko pěčlivěj brousit...
každopádně jsem to na svou loď (šestimetrovej laminátovej FD) vymyslel tak, že to komplet obrousím až na laminát, natřu základní epoxid. barvou EPOLEX Základ, opět to vybrousím, natřu druhou vrstvou EPOLEXu Základ,
teoreticky by to mělo být dost rovný - všechno budu brousit buď vibrační (čtveratou) nebo excentrickou bruskou...
ale kdyby to náhodou nebylo dokonaly rovný, tak to párkrát stříknu nějakým stříkacím tmelem....přesný jméno jsem zatím nezjišťoval...
a nakonec to natřu PRAGOPURem - zase epox. vrchní nátěr, nechal jsem si ho přesně natónovat!
Jinak to asi budu dělat buď stětcem nebo válečkem...nemám vercajk na stříkání...navíc před a po stříkání se musí všechno daleko pěčlivěj brousit...
- shooter
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 8
Tak jo
Zjisti si co je to za materiál jestli jeto Polyester nebo epoxa Pak to vykytuj tim samym myterialem.Přes to základ epoxid nebo PUR a Vrchní vrstvu.PUR nad ponor Epoxi pod ponor (funguje jak bariera proti vodě) a na ni vrchní epoxi popřípadě antifouling ale ten až než to pujde na vodu Max 3 týdny. BACHA!!! na PUR nedavat Epoxi!! PURpo natužení nechat alespoň 20 min vycukat (jinak jsou v něm póry a bubliny)!!! Dodržovat aplikační návody výrobcú barev.Tak nějak ví co prodávají.Nevyplatí se šetřit a zkoušet nevyzkoušený.
Ale je to tu asi už 10000 krát popsaný takže hledat
Zdarec
Šutrák
Zjisti si co je to za materiál jestli jeto Polyester nebo epoxa Pak to vykytuj tim samym myterialem.Přes to základ epoxid nebo PUR a Vrchní vrstvu.PUR nad ponor Epoxi pod ponor (funguje jak bariera proti vodě) a na ni vrchní epoxi popřípadě antifouling ale ten až než to pujde na vodu Max 3 týdny. BACHA!!! na PUR nedavat Epoxi!! PURpo natužení nechat alespoň 20 min vycukat (jinak jsou v něm póry a bubliny)!!! Dodržovat aplikační návody výrobcú barev.Tak nějak ví co prodávají.Nevyplatí se šetřit a zkoušet nevyzkoušený.
Ale je to tu asi už 10000 krát popsaný takže hledat
Zdarec
Šutrák
- selinak
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Denis píše:Selinak, čítaj návody na použitie a pozor na to čo píšu o epoxidovom emaile: Vlivem povětrnostních účinků má NÁTĚR sklon ke křídovatění a ztrátě lesku. Leda že by si mal na mysli Pragopur - polyuretanový email.
přesně ten mám namysli

...a jinak tady fakt není skoro žádné téma o barvách a lacích!...všichni říkají, že stačí jen hledat...ale není kde!!
- orko
- návštěvník fóra
Tak jsem se jen zběžně podíval a našel zde toto modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1203&postdays=0&postorder=asc&start=0 pokud budeš hledat je zde o barvách dost napsáno.