sváření hliníku - Durafix
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Ahoj
Chlapci,tohle měkké pájení hliníku jsem viděl u známého v rajchu,spravoval tim chladiče na auta,nechci Vás nějak balamutit,ale ky tyčka se dělaji s tavidlem uvnitř jako u cínu,nebo levný bez toho tavidla,ale je třeba koupit to tavidlo extra,bejvá to prášek kterej se ředí vodou na kašičku a pak se tim natíraji ty styčné plochy.radši se informujte než to nakoupíte ty levné tyčky se daji koupit v CZ někde kolem20-30kč.
Chlapci,tohle měkké pájení hliníku jsem viděl u známého v rajchu,spravoval tim chladiče na auta,nechci Vás nějak balamutit,ale ky tyčka se dělaji s tavidlem uvnitř jako u cínu,nebo levný bez toho tavidla,ale je třeba koupit to tavidlo extra,bejvá to prášek kterej se ředí vodou na kašičku a pak se tim natíraji ty styčné plochy.radši se informujte než to nakoupíte ty levné tyčky se daji koupit v CZ někde kolem20-30kč.
- mysacek
- s/y Kirké
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj bombo,
ten Durafix je bez tavidla. Info je třeba na Svár fóru.
Moc to tam nechválí, ale podle jiných článků, hodně důležitá je čistota a člověk to musí vymakat. Ale evidentně to podle videa funguje.
Každopádně to moc rád vyzkouším.
Myšák
ten Durafix je bez tavidla. Info je třeba na Svár fóru.
Moc to tam nechválí, ale podle jiných článků, hodně důležitá je čistota a člověk to musí vymakat. Ale evidentně to podle videa funguje.
Každopádně to moc rád vyzkouším.
Myšák
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Videl som túto technológiu aj s ukážkou viackrát na výstave a jednu tyčinku som si dokonca kúpil, že to vyskúšam. Ktovie kde jej je koniec?
Ale naozaj to funguje tak ako to v tom prezentačnom videu, používa sa len propanbutanový horák. Okrem vyvarenia vrtule neviem na čo by som to použil a vrtulu vždy zničím tak, že sa vyvárať nedá.

- mysacek
- s/y Kirké
- Kontaktovat uživatele:
No, občas se potýkám se sprzněným závitem, sice dnes není problém koupit speciální pastu proti galvanické korozi, ale že bych preventivně mazal všechny inox/hliník spoje, na to čas nemám. Mám tady sice soupavu na opravu závitů, ale už začíná být poloprázdná a nějaké průměry už tam chybí komplet, tak jsem zvědav, jak pújdou dělat ty závity...
Tady je ten systém,co používám teď, je to taky docela fajn....
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sQHRB2ElZJ0[/youtube]
Myšák
Tady je ten systém,co používám teď, je to taky docela fajn....
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sQHRB2ElZJ0[/youtube]
Myšák
- mysacek
- s/y Kirké
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm, tak letošní návštěvu v čechách jsem si na to ani nevzpomněl, byly holt jiné starosti.
Ale rád bych se k tomu vrátil.
Pojede sem kamarád, tak by mohl něco přivést, takže bych toto téma oživil a co nejrychleji obědnal.
Poslední sčítání dopadlo takto:
myšáček 10
David 10?
velkejtom 4~10
Pepa 2-4
dodo 4
Milos pokud si seženeš někoho, po kom by se to dalo do Blavy poslat
maxik1958 max 4
packa 2~3
Jenže to je už dávno a někdo si to třeba už opatřil, tak by to chtělo potvrdit....
Myšák
Ale rád bych se k tomu vrátil.
Pojede sem kamarád, tak by mohl něco přivést, takže bych toto téma oživil a co nejrychleji obědnal.
Poslední sčítání dopadlo takto:
myšáček 10
David 10?
velkejtom 4~10
Pepa 2-4
dodo 4
Milos pokud si seženeš někoho, po kom by se to dalo do Blavy poslat
maxik1958 max 4
packa 2~3
Jenže to je už dávno a někdo si to třeba už opatřil, tak by to chtělo potvrdit....
Myšák
- shooter
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 8
dodo píše:pokud by to slo taky bych se pridal a vzal tak cca 4 ks na vyzkouseni.
A chapu to dobre ze na to staci PropanButanovej horak ? ...pac autogen nemam
Vzhledem k tomu že AL má teplotu tavení při cca 800-900 stupních a já ho tavím v plynový výhni tak s běžným PB hořákem nebude problém dostaneš se na cca 1200
Šutrák
- mysacek
- s/y Kirké
- Kontaktovat uživatele:
jajarine, díky moc za nabídku, třeba využiju později. Kiriacoulis tady na Martiniku končí a já už dělám u konkurence. Ale řada věcí mi tu asi zbude, nebudou odvážet každou blbost, takže pokud mi to nechají, tak se podívám co chybí a ozval bych se, ještě raz - díky.
Asi nebude jednoduché a rychlé dát dohromady počty, takže pokud se di zítřka neozve někdo další, obědnám dvě balení a kdzžtak si všechno nechám sám.
..ba ne, kecám... Tobě Maxíku pošlu
Myšák
Asi nebude jednoduché a rychlé dát dohromady počty, takže pokud se di zítřka neozve někdo další, obědnám dvě balení a kdzžtak si všechno nechám sám.

..ba ne, kecám... Tobě Maxíku pošlu

Myšák
Nejsou to věci které používám, nechci vám ničit vaše kruhy, jen upozornit na asi podobnou nabídku, která mě před chvílí došla od Conráda:
http://velkoobchod.conrad.cz/100-dilna- ... ent=815538
http://velkoobchod.conrad.cz/100-dilna- ... ent=815538