Pískování

Věčné téma - opravy lodí všeho druhy a všemi dostupnými prostředky. Materiály, postupy. Dobré rady atd.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Viper01
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Pískování

Příspěvekod Viper01 » úte říj 07, 2014 5:41 pm

Zdar,
vkládám po dohodě s adminem:

Nechci dělat přímo reklamu, jen mám od kamaráda instrukce chválit, kde se dá. A tak mě napadlo to vložit také sem. Pokud by někdo využil hydroabrazivní čištění povrchů od barev, rzi apod. Šetrně z jakéhokoli materiálu včetně dřeva a laminátu. Dílnu má v Tuklatech u Prahy. Viděl jsem ...funguje to.

Odkaz by byl porušením pravidel, takže o detaily požádejte všemocný google :)
MaM32
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 24

Příspěvekod MaM32 » úte říj 07, 2014 6:07 pm

Mohu doporučit,ušetří to hodně práce.......
tkruska
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod tkruska » stř říj 08, 2014 3:26 pm

Pochopim omezeni reklamy na damske vlozky, ale k cemu je toto forum, kdyz nemuzes prezentovat kontakty na schopne a overene remeslniky ci prodejce??
Stejne 90% dotazu zde, je kde mohu sehnat toto nebo tamto. Tak admine, ted me ukamenuj. :hmm:
Hauz
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hauz » stř říj 08, 2014 10:16 pm

to Tkruska :
plně s tebou souhlasím, na co si tady hrát na "demokratické masmédia". Když něco funguje, tak se to má zveřejnit a hotovo :good: . Pokud by to byla kamufláž, stejně se to proflákne :x . S kvalitním čištěním od čehokoliv je velký problém a pískování, tryskání zvlášť. Mám s tím taky svoje zkušenosti, tak proč by to tu nemělo být zveřejněno konkrétně ! A proto hlásím veřejně : nejlepší kuličky na tryskání má Trymeta z Bruntálu ! :whist:
Ismael
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Ismael » stř říj 08, 2014 10:57 pm

To je písnička Michala Tučnýho........... apropó, jak ty kuličky uvedu do zběsilého pohybu proti trupu mé lodi, he?

Ne , teď vážně, domníval jsem se dosud, že jsou k tomuto postupu potřebné nějaké agregáty a uzavřené prostory speciálních provozoven???
Něco jiného je ostřik tlakovou vodou a něco jiného je abrazivní materiál, který asi nemůžu štědře nadělovat kdekoliv do ekosystému........., nebo jo?
Nevím, jak by na to reagoval vlastník haly? To se to pak zamete a recykluje? Asi mám mezery v technologických postupech. (Jestli teda nejsem úplně blbej).
I(P).
Aja
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Aja » čtv říj 09, 2014 8:56 pm

Nevyplatila by se samostatna rubrika s cernou a bilou listinou remeslniku ci obchodniku kolem lodi? Zkusenosti majitelu lodi s tim, kdo jim co a jak pomohl opravit/vyrobit/zprznit.
Uz jsem se tu docetla lehke varovani na budejovicke prodejce motoru, byly uvedeny duvody, za me uzitecna informace. Ohledne charterovych spolecnosti to tu tak funguje.
Piskovani se nam bude brzy hodit. Googlit umime, nicmene za konkretni doporuceni ci varovani je myslim uzitecne a jsem rada, ze zrovna tohle piskovani se tu objevilo.

Samozrejme znam pravidlo devet i jeho dodatecny vyklad, uvedomuju si duvod, na druhou stranu podpora poctivych a zdatnych lidi hlavne v dnesni dobe si myslim je vec dobra. Stejne jako uzitecnost osobnich zkusenosti s jakymkoliv jednanim ci kvalitou provedene prace.

Nechci vypadat jako drzoun tady se svym tretim prispevkem a hned nejaky hura napady, co na foru menit, nicmene to tu ctu par let a momentalne jsme ve stadiu, kdy podobny informace budeme shanet a to je presne vec, kterou bych od takto zamereneho fora ocekavala.

Dik za pripadnou reakci, at uz kladnou, ci odmitave vysvetleni,
Alena
Viper01
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Viper01 » čtv říj 09, 2014 9:06 pm

Ismael: Ano, tryskat se musí v uzavřené místnosti. Popřípadě jestli už je, nebo bude mobilní, tak se musí s čištěným objektem dobře zakrýt. A pak po sobě uklidit...i proto, že jeho (nevím, jestli i ostatní) abrazivo je po vysušení znovu použitelné. O technologii jsme se moc nebavili, ale stroj je velký asi jako malá míchačka, tlak zajišťuje přívěsný stavební kompresor. Poměr účinnosti a šetrnosti? No dokáže, bez poškození podkladu, sundat lak z kastle auta, nebo z plechovky od Redbullu.
Ismael
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Ismael » čtv říj 09, 2014 11:19 pm

Ahoj Vipere,
díky za odpověď. Ty stroje se půjčují, nebo je to stacionární mašina za kterou si pro tu službu musíš dojet? Protože Hausův příspěvek tak trochu naznačuje, že služba je mobilní a tvůj popis zase vypadá, že musím loď dopravit do speciální provozovny........? Nebo to funguje obojím způsobem a jde jen o propočet a porovnání nákladů - zda to provedu tak nebo tak?
A zvládne případně mašinu obsloužit kdokoliv po instruktáži, nebo se k té požadované kvalitě ve výsledku musíš náležitě propískovat?
Promiň, je jednodušší se zeptat, než ty odpovědi pracně hledat a když jsi to viděl..............
Díky. I(P).
Viper01
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Viper01 » čtv říj 09, 2014 11:36 pm

Ismael: Ne, ne...je to klasická firma, čili žádné půjčování. Buď dovézt loď, nebo cokoli jiného do dílny. Nebo - v případě, že už je mobilní, zavolat si ho, aby odvedl práci u tebe. Ono to vypadá snadně, ale je třeba trochu praxe.
Jen jsem uvedl velikost zařízení, aby si někdo nemyslel, že zavolá a přijede šest náklaďáků a nedoplatí se. Nic takového - na mobilní zařízení je třeba jen dodávka s vlekem....a na místě pak jen vodovodní přípojka. Ceny neznám, ty jsou spíš na dohodě. Jestli je mobilní nevím, ale říkal, že pokud by byl zájem, tak na tom zapracuje.

Zpět na