geus píše:Jak je ta lod dlouha a siroka. A kolik bude asi ta cena za otryskani a barveni? Taky me to ceka. A kde to budou delat mesto myslimdik
Pardon, jsem ještě mou krásku vůbec nepředstavil a asi nás budete na Labi a Vltavě často potkávat. Jmenuje se Family Fun a budeme kotvit v Týnci. Loď byla po dlouhém výběru láska na první pohled, silný motor (120HP Magdeburk jsme dali jak víno) a po otevření strojovny šok jak bylo vše vytuněné. Spotřeba okolo 4-6 litrů nafty. Motor DAF je tak odhlučněný a na gumách, že na volnoběch je jak nastartovaný benzinový motor v autě, fakt tichounký. Manželku zase zaujalo velké střešní okno... jinak tedy:
12m délka, 3,5m šířka, čára ponoru na 110cm, ale hladina je ještě o 10 níže než bílá čára ponoru, takže ponor cca 100cm. Hmotnost lodi 9,4 tuny.

A konečně ceny za tryskání a nátěr jsou zatím takovéto:
tryskání 18-20 000 Kč,
barvy Jotun cca 199 Kč/1Kg orientačně bude spotřeba 50-60kg což bude tak 12 000 Kč (něco asi zbyde prodávají se ve větších balení po 17 litrech),
lakýrník si vezme odhaduji 15 000 Kč (50m čtverečných x 4 vrstvy).
Takže komplet nový kabát a to počítám pouze od čarou ponoru
47 000 Kč. Bláhově jsem si myslel, že to vezmu válečkem, ale prý je to nejhorší co mohu udělat (to mi řekla asi 10 lakýrníků i zastoupení pro barvy Jotul). Musí se stříkat vysokotlakou pistolí a systém musí mít požadované pořadí a tloušťky nástřiků v micronech odhaduji něco okolo 400. Váleček prý ok, ale ať nepočítám, že to vydrží stejně dlouho jako nástřikem a když už natírat tak štětcem váleček je fakt peklo.
tak jsem poučen a snad toto alespoň těch 10-15 let vydrží.