Mam clunek z 98roku kdyz jsem jej dovezl z UK tak byl laminat naprosto hladky. Hlavne po stani na sladke vode se na laminatu usazuji z boku vrstvy vapence? nebo vodniho kamene ci co to je. Po slane vode zase kapicky vapence co se resily v jinem topicu. Zajimalo by mne zdali je mozno nejak vapenec omyt na puvodni leskly povrch. Napadlo me neco co se pouziva v domacnosti na WC atd kde je vodni kamen. Mate s tim nekdo zkusenost? Ja loni nabehl na ocistec snad se vsim co jsem nasel a vim ze necim to slo Zajimalo by mne jako delali anglicani protoze lod byla opravdu nadherne vypucovana....Samozrejme v desnem stavu motor ale tohle bylo jak nove...vsiml jsem si ze nekteri majitele na ocistec rezignovali a proste pretreli nanosy nejakou barvou ktera udelala leskly povrch ale to mi prijde dost "punk" kdyz vim ze pod nanosem je hezky povrch...
Pri te prilezitosti bych si rad ujasnil jak to vlastne je s povrchem trupu beznych motoraku / jachet. Trosku se v tom ztracim. Predpokladam ze vyrobce laminat vylesti do hladka a pak? Ted se v tom trosku ztracim co to je antifouling a co gelcoat atd
prosim muzete mi nekdo poradit.