Jeste doplnim ze lod bohuzel parkuji jen pod plachtou takze je to hruza protoze vlhkost se potvora dovnitr dostane vzdy ale pak se tam drzi a vse ma tendenci reznout.
Navic dle meho soudu Mercruiser motory maji dost desnou ochranu proti korozi (preci jen je to obycejny motor z vysokozdvizneho voziku jen nastrikany komaxitem > kdo neveri at se podiva sem
http://www.dlcpower.com/images/2009_3000_Industrial.pdf
nebo sem
** NEPREJE SI BYT ZDE UVEDEN **/store/produc ... 25668.aspx
je to Mercuriser 3.0 jen 5x levnejsi asi kvuli tomu komaxitu
) a mi prijde ze vyvojari spise spolehaji ze chvilku trva nez motor prorezne...
1) Zimovani zavesneho motoru:
- odsolit nejlepe projetim na sladke vode a wapkou
- nasledne koupit zimovaci sprej tusim ze Quicksilver a strikat do sani podle navodu v podstate tak dlouho dokud motor nezdechne
2) Zimovani vestaveneho motoru:
Zde mirne odbocim. Delal jsem ted pred sezonou GO hlavy a kvuli tomu muselo dost kompoment z motoru ven. Je hruza ze valce motoru a vse ostatni dulezite bylo OK ale hlava byla sezrana prirozenou korozi diky zimni odstavce motoru. Ventilove sedla byla "jen orezla" ale po GO hlavy ma motor uplne jiny chod...proto jsem se rozhodl ze letos to proste nemuze tak byt. Nevim zdali je mozne pouzit zimovaci sprej na zavesne motory a hlavne zdali ten prej opravdu motor (sedla ventilu a valce) ochrani. Mate nekdo zkusenost?
Dedecek co mi delal GO hlavy rikal ze idealni by bylo to jednou za dva mesice nastartovat pripadne jen protocit a opet prostrikat. Podle me je prusvih v tom ze material z ktereho je hlava motoru a valce chyti rez za dva dny tak si nejsem moc jisty co s tim...
Z obecnych tipu doplnim.
- vypustit vodu z lode a postavit tak aby voda ktera se pri stani venku nahodou dostane mela volny odtok
- z venku vsechno na motoru nastrikat silikonovym olejem pripadne zaplacat vazelinou
- pokud stoji lod venku dat si bacha na zmeny klimatu a kontrolovat zakryti lode a pripadne kdyz je hezky vyvetrat
Nejsem si uplne jisty jak na to protoze kdyz bude venku minus cvicit kolem lodi nebude zadna sranda a snazit se to nejak protocit - tedy napojit na vodu - to by byla dost silena operace. Prislo mi realnejsi donest nabitou baterku a jen to pres svicky a pres sani cas od casu poradne prostrikat...
Jak to resite vy?