dálkové řízení

Věčné téma - opravy lodí všeho druhy a všemi dostupnými prostředky. Materiály, postupy. Dobré rady atd.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » úte bře 17, 2015 8:54 am

na 99% to bude zarostle na konci u motoru-tam to nejde rozpojit?treba i za cenu sundaní motoru? a jak tady napsal david-zvednout a neco tam nalejt-možna by stacil petrolej?ten pekne vzlina- a par dní to nechat pusobit

mluvime o prívesnem motoru?
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » úte bře 17, 2015 9:09 am

volant bejvá na konusu, obvykle stačí přiměřeně praštit kladivem do hřídele a spadne sám
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » úte bře 17, 2015 10:16 am

Já jsem měl taky zatuhlej bowden řízení na Z noze. Sotva jsem to ukroutil oběma rukama. Všechny WDčka a podobný bazmeky byly na prd. Mě se osvědčila brzdovka. Výborně vzlíná a hlavně maže. Naříznul jsem plastovej kryt bowdenu, udělal jsem z plechu misku, utěsnil a zalil brzdovkou. Takhle jsem to dělal asi 3 měsíce vždycky když brzdovka zmizela, dolil jsem. Jednoho dne to povolilo. Teď utočim volant jednim prstem. Nařízlej kryt jsem pak omotal vulkanizační páskou. Už 2 roky je klid (teda uvidim teď po zimě). :)
knoki
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod knoki » úte bře 17, 2015 10:43 am

Začni na straně u motoru!
Ať vyloučíš, že není jen zarezlá ta tyčka!
Je to nejjednodušší. Věř mi.
Davidus
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Re: dálkové řízení

Příspěvekod Davidus » ned pro 17, 2017 6:07 pm

Ahoj, poradí někdo s převodkou řízení. Zkoušel jsem rozhýbat převodku řízení a bovden. Lod rok stála táhlo bovdenu bylo mimo motor.Nejprve se táhlo pohybovalo ale volant šel ztuha. Zkoušel jsem to pomalu točením volantu rozhýbat ale něco se pokazilo v převodce, ted to bovden nezabírá a táhlo se ani nehne.Nemám s tím zkušenosti ale myslím si že bud se to v převodce nějak smeklo nebo bovden praskl, ale slyšet nic nebylo a oba konce v převodce drží. Povolit matku a bovden vytáhnout jsem zatím nezkoušel, chci to nechat na jaro to plánuji větší rekonstrukci. Jen bych se rád zeptal jestli někdo netuší co se v té převodce stalo.Nemám zkušenosti s dálkovým řízením jen se ptám.Děkuji.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » pon pro 18, 2017 9:03 am

Rekl bych ze to mas rozbity.....A asi to musis rozebrat co asi jineho. Bud praskla spieala nebo ozubeni
Davidus
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Davidus » pon pro 18, 2017 10:45 pm

Tak nějak jsem doufal že by to mohlo být jen vypadl z toho vnějšího ozubení.Ale asi bude prasklý bovden.Kdyby prdlo soukolí asi by nešlo točit volantem. Nechám to na jaro a asi budu muset koupit boven i prevodku.Poradi někdo kde koupit levně.
Jirka_TEC_Tce
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka_TEC_Tce » úte pro 19, 2017 7:30 am

Ahoj, něco podobnýho se mi stalo na klubovým gumáku, den před závodama, kde jsem působil jako rozhodčí (jinak jsem hadrář). Odpoj převlečnou matku na motoru a vyzkoušej zatočit volantem a zkontroluj konec lanka jestli maká( dovnitř, ven)Pak zkus motor (odpojenej), zda se otáčí a není přemazanej. Pak už jen odpoj převlečnou matku na převodce a máš jasno. Když to není v převodce, změř délku Flexi, popř. demontuj převodku. Já, vzhledem k tomu, že to bylo na Labi mezi Ústím a Lovosicema, ještě večer volal p. Imramovskýho v Roudnici. Neměl přesnou dýlku, ale dalo se nainstalovat. Ráno před závodem pro něj kolega zajel na motorce a jelo se.
Pěkný svátky Tobě i všem ostatním, Jirka :)
Davidus
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Davidus » úte pro 19, 2017 10:32 am

Dík za tip, on ten bovden chvíli makal ale volan šel ztuha (tahlo jezdilo a bylo mimo motor) a najednou přestal zabírat úplně,takže si myslím když budu mít kliku že se jen vysmekl z toho planetového ozubení(nevím stalo se to někomu?) a nebo když štěstí nebude že bovden v tom soukolí praskl. Kdyby se kously zuby soukolí tak bych asi volantem volně netočil.(ted mi volant jde navolno) Napadlo mne jestli kdyby to bylo prasklé nejde ten bovden prodloužit. Rupnout to muselo v převodce to znamená nejakých 15 cm od konce. Kdybych u táhla do motoru oholil bužírku o těch 15cm posunul by se konec a délka by pořád ještě stačila. Je to jen úvaha jak ušetřit za nový bovden a převodku. Rozeberu to v dubnu ted to nehoří. Jen se vyptávám jestli na tom někdo nebyl obdobně. (jinak nová převodka i bovden)
Také pěkné svátky Jirko a dík.

Zpět na