Nízký tlak oleje

Věčné téma - opravy lodí všeho druhy a všemi dostupnými prostředky. Materiály, postupy. Dobré rady atd.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Re: Nízký tlak oleje

Příspěvekod Zdenda12345 » úte čer 20, 2017 9:39 pm

Zrovna našlehanej olej považuju za výbornej tip. Vim o několika motorkách, který to maji za sebou kvůli vysoký hladině oleje. Jak se klika dotkne hladiny, tak to našlehá celou náplň a přestane to mazat.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » úte čer 20, 2017 10:33 pm

Baharis píše:Jediné co můžeš ovlivnit je v každém případě vypustit olej na max mírku, to je dost nebezpečné, půjčit nebo koupit si mechanická měřák oleje, nebo zkontrolovat přetlakový ventil který řídí tlak oleje v systému.

To jsem napsal Zdendo 27. května. Co se za tu nemalou dobu stalo, resp. kam se za dobu skoro čtyři týdny tazatel posunul? Má smysl radit nebo si dělat hlavu za někoho koho to vlastně vůbec nezajímá?
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » úte čer 20, 2017 10:50 pm

jajarin píše:Tady je to o ničem, jestli nechce poslechnout co má udělat. Tak tady nepiště voloviny, našlehanej olemj, nebo jen jestli se netočí obráceně, já bych to zrušil.

Vysoká hladina a našlehanej olej až taková volovina nebude, když na to upozorňujou i návodu. Akorát ty jsi o tom asi nikdy neslyšel.
jajarin
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 25

Příspěvekod jajarin » úte čer 20, 2017 11:55 pm

david píše:
jajarin píše:Tady je to o ničem, jestli nechce poslechnout co má udělat. Tak tady nepiště voloviny, našlehanej olemj, nebo jen jestli se netočí obráceně, já bych to zrušil.

Vysoká hladina a našlehanej olej až taková volovina nebude, když na to upozorňujou i návodu. Akorát ty jsi o tom asi nikdy neslyšel.

Nezlob se , jsem vyučen motorářem a dělám to už 40 let, je otázka kolik oleje je nad ryskou jestli 1,5-2cm tak to nehraje roli, jestli vytejká otvorem pro měrkou, tak ať si vezme pádla a pádluje. Jestli nevezme mechanickej tlakoměr a nepřipojí ho tak ať se neptá jak dál, musí se začít od začátku a vylučovat jedno po druhém. Takhle je to zbytečný.
Petan
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Příspěvekod Petan » stř čer 21, 2017 10:46 am

Ahoj, to víte, že mě to zajímá a budu to řešit, jak jsem napsal v pondělí, už jsem domluvil servis, teď jen makám v práci až skoro do noci, abych na něco vydělal. Takže loď nepluje, ale čeká na ten servis, kam to dám dneska. Oleje za tolik hodin plavby ubylo na max. rysku a situace se nezlepšila (původně bylo asi 1 cm nad max), naopak jsem musel snížit otáčky o 100 na 2500/min. Za vaše rady díky a vážím si jich.
Petan
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Příspěvekod Petan » čtv čer 29, 2017 5:09 pm

Podle všeho to bylo tím čidlem. Sehnal jsem na půjčení mechanický manometr, sice ne s ideálním rozsahem (100 bar), ale i na těch setinkách se dalo vyčíst, že tlak po nastartování byl přes 1 a při otáčkách stoupal až ke třem barům. Změřeno sice jen asi k max 3600ot/min, ale myslím, že to stačí. Teď jen počkat, až dorazí objednané čidlo a snad bude vše OK. :)
jajarin
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 25

Příspěvekod jajarin » čtv čer 29, 2017 10:34 pm

Ještě že to není našlehanej olej. :P :P

Zpět na