Zdravím vospolok.
Keďže máme zimu v dielni taktiež .o) a nedá sa laminovať a pod. tak riešim konštrukčné veci ohľadom sťažňa.
Pôvodná hlava (či vrch sťažňa) bol riešený zafrézovanou drážkou z vyvloškovaním medeným plechom, kde bola osadená kladka na výťah plachty. Samozrejme časom vekov koniec vzal za svoje a budem ho zrezávať, kvôli poškodeniu. Teraz sa mi jedná o to že okrem samotného výťahu jib tam pribudne výťah topenanty, zadný vant pevného lanovia, frklík a asi ja príprava na osvetlenie. A momentálne som nie uzrozumený ako tot tam všetko dostať, nakoľko sťažeň sa mi smerom hore zužuje a vrch má pomerne malý prierez. Budem rád za nejaké nápady prípadne fotky ako to je riešené. Zatiaľ čo ponachádzal tak vždy bol sťažeň dutý a ja ho mám plný, prípadne bol klasický hliníkový a výťahy šli vnútrom. U mňa musí všetko zvonka.
ďakujem.
A.
Hlava sťažňa
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- Andrejjeep
- aktívní jachtař
- Reputace: 37
- Felix
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hlava sťažňa
Také mám plný stěžeň a všechno vede venkem k hlavě, cože je de facto nasazená objímka s navařenými oky na zavěšení šeklů a kladek.
to Felix : jak máš vedenou el.na vrchol stěžně?Po povrchu?
to ostatní : budu vyrábět gaflovou takeláž na moji Pasju 660.Prosím majitele takového oplachtění o kontakt-přivítal bych cenné rady,jak na to.
Díky Honza
to ostatní : budu vyrábět gaflovou takeláž na moji Pasju 660.Prosím majitele takového oplachtění o kontakt-přivítal bych cenné rady,jak na to.
Díky Honza
- Felix
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem ve stěžni vyfrézovanou drážku a v ní vlepený a zakytovaný kabel. To jsem při generálce stěžně zrušil, drážku vylepil, a budu vyrábět vytahovací světlo.
Mám gaflové oplachtění, můžeš se přijet podívat.
Mám gaflové oplachtění, můžeš se přijet podívat.
Mám nerez nevyuzitou hlavu , sedela na stezni z pirata ,je k dispozici , oko ze předu,zadu, z leva i prava.... Pokusim se prilozit neumele foto....
Je to samo domo, ale je to zdarma, TIGem udelany, vsechny výtahy z venku...
P.S.:2x 6mm saling,cca 8m v ceně...
P.S.2: jestli to ma hnit v dilne, nebo plout , tak je volba jasná......
P.S.:2x 6mm saling,cca 8m v ceně...
P.S.2: jestli to ma hnit v dilne, nebo plout , tak je volba jasná......
to Felix : vytahovací světlo na vrchol stěžně je zajímavé řešení.Nebude z některé strany stíněno stěžněm?
Poslal jsem Ti SZ.
Poslal jsem Ti SZ.
- topper
- návštěvník fóra
- Reputace: 2
To jsekera: Pokud by nikdo jiný o tu nerez hlavu moc nestál, já bych ji docela bral, když teda pasuje na stěžeň z piráta mohla by se mi hodit. Taky jsem bádal nad tím, jak do budoucna dostat víc lan na můj pirát-stěžeň. Kdyžtak SZ nebo mail. Dík.