tesnenie okienka
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- tosotoso
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 25
tesnenie okienka
Mám staršiu loď a zatekajú mi bočné okienka. Ide o výrobok Lewmar a je tam také čierne tesnenie. Neviete mi niekto poradiť ako to pretesniť a opraviť?
Re: tesnenie okienka
Pouzili Setacryl, coz nevim, zda je skutecne dobre. Ja to s nim delal take, ale okno mi prasklo a budu to muset predelat. Nyni vybiram jake plexi pouziji, zatim jsem skoncil u Makrolonu. Ale nevim. Do podzimu budu plout s rozbitym a napodzim uvidim.
- tosotoso
- pravidelný návštěvník
Super postup, ale to je na neotváravé okno a ja mám otváracie.
- kapo
- aktívní jachtař
- Reputace: 39
Pouzili jsme sikaflex a drzi to, kudy to tece ?
- tosotoso
- pravidelný návštěvník
cez tesnenie. Proste netesní.
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Reputace: 235
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj doporučuji Makrolon, nebo Polykarbonát. Plexi praská.
Sicaflex je skvělá těsnící hmota, je možné s ní pracovat i pod vodou, to se silkonem nejde. Je možné ho přetřít.
Sikaflex drží a prakticky nejde rozebrat než velkým násilím.
Jako rozebíratelnou alternativu používám transparentní Sikasil-C.Není možné ho přetřít.
Okno rozeber, plast olep papírovou lepenkou kde Sikasil nemá být, gumu natři Sikasil-C a vše smontuj. Přebytečný Sikasil otři.
Na jaře jsem takto přetěsňoval všech 8 oken, já mám ale nerezový rám uvnitř a vně a nezi nimi je makrolon a laminát uvnitř lodě s teakovou překližkou, obojí stejně silné.
Pokud Ti netěsní pevný rám tak to možná utěsníš jak píši, pokud Ti netěsní guma kde se utvírají tak kup od Levmar novou gumu.
Sicaflex je skvělá těsnící hmota, je možné s ní pracovat i pod vodou, to se silkonem nejde. Je možné ho přetřít.
Sikaflex drží a prakticky nejde rozebrat než velkým násilím.
Jako rozebíratelnou alternativu používám transparentní Sikasil-C.Není možné ho přetřít.
Okno rozeber, plast olep papírovou lepenkou kde Sikasil nemá být, gumu natři Sikasil-C a vše smontuj. Přebytečný Sikasil otři.
Na jaře jsem takto přetěsňoval všech 8 oken, já mám ale nerezový rám uvnitř a vně a nezi nimi je makrolon a laminát uvnitř lodě s teakovou překližkou, obojí stejně silné.
Pokud Ti netěsní pevný rám tak to možná utěsníš jak píši, pokud Ti netěsní guma kde se utvírají tak kup od Levmar novou gumu.
Naposledy upravil(a) Pavel-Sulc dne úte čer 27, 2017 9:55 pm, celkem upraveno 1 x.
-
- moderátor
- Reputace: 234
To děláš na oteviracich oknech??
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Pověstná koza a vůz.....
tosotoso jasně píše, že mu zatékají otevírací okénka Lewmar asi něco takového...
mám to to samé, nejspíše vymačkané těsnění, okénko se dá do určité míry přitáhnout k rámu, taky jsem už sháněl nové těsnění, bohužel, u nás nelze koupit...

mám to to samé, nejspíše vymačkané těsnění, okénko se dá do určité míry přitáhnout k rámu, taky jsem už sháněl nové těsnění, bohužel, u nás nelze koupit...

- Richard
- věčný začátečník
- Reputace: 82
Koukni na svb - např. https://www.svb24.com/en/lewmar-gasket- ... tches.html
popř. na segelladen ... do týdne máš gumu doma.
Popř. oslov Libora - nevěřím, že by nesehnal
popř. na segelladen ... do týdne máš gumu doma.
Popř. oslov Libora - nevěřím, že by nesehnal

- tosotoso
- pravidelný návštěvník
geronimo píše:Pověstná koza a vůz.....tosotoso jasně píše, že mu zatékají otevírací okénka Lewmar asi něco takového...
standard.jpg
je to presne ono. V sobotu tam idem s jedným náhradným, vymontujem originál a podľa neho si skúsim dať urobiť. Ale zistil som že zatekanie viem eliminovať aj týmto: http://www.seaworthygoods.com/store.html
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
To vypadá dobře a a hlavně se dá větrat i za deště... 

Mám doplňující dotaz - máte někdo zkušenosti s lepením nového okýnka pomocí Nano oboustranné lepicí pásky, odkaz https://lobles.cz/nanoizolepa-lobles-d20.html.
Dodavatel mj. uvádí: "Extrémní lepivé vlastnosti zaručuje kombinace 2 mm tlustého gelového materiálu".
Na lodi máme okýnka (boční, bez větrání) bez těsnící gumy. Minulý rok jsme měnili jedno z nich (už netěsnilo) s použitím silikonového tmelu. Lepicí páska vypadá jako jednodušší řešení. Ale má to životnost? Vzniká jiný problém?
Dodavatel mj. uvádí: "Extrémní lepivé vlastnosti zaručuje kombinace 2 mm tlustého gelového materiálu".
Na lodi máme okýnka (boční, bez větrání) bez těsnící gumy. Minulý rok jsme měnili jedno z nich (už netěsnilo) s použitím silikonového tmelu. Lepicí páska vypadá jako jednodušší řešení. Ale má to životnost? Vzniká jiný problém?
-
- moderátor
Často je užitečné si přečíst povídání k výrobku.
"Izolepa je určena pro využití v suchém prostředí a není vhodná na trvalejší venkovní použití."
"Izolepa je určena pro využití v suchém prostředí a není vhodná na trvalejší venkovní použití."
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
A ten silikon je taky supr....ze?Ze se vam chce to porad dokola opravovat...no jo on je 5x levnejsi nez neco poradneho ..
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Myslim,ze v silikonu to tak nebude. Spis ze to nekdo spatne udela blbe ocisti.blbe.odmasti nebo blbe nanda.
- kapo
- aktívní jachtař
- Reputace: 39
Na lodi používám zásadně Sikaflex, jedna kartuš mi vydrží několik let, stojí 250 kč
, i noname polyuretanovej tmel z nějakýho ...hausu je lepší než silikon.

- jajarin
- pravidelný návštěvník
A co lepidlo na okna automobilů?
-
- moderátor
Ano, plus primer. Výborně se s ním dělá, protože je "krátké" - při nanášení se netáhne. No a hlavně super drží.