Příspěvekod vili69 » čtv dub 26, 2018 1:49 pm
to Jarda885: ano, je to o prioritách. Já jsem před pěti léty loď koupil poté, co jsem před tím skoro 10 let využíval charter, trávím na ní tři měsíce v roce a poznal jsem rozdíl mezi lodí charterovou a vlastní. Jsem happy, že mám vlastní.
to Miras_silic: no, pokud už ses projevil jako takový střelec, který se vrhnul do tohoto projektu bez víry ve vlastní schopnosti kutila univerzála, nevěš hlavu, pozdě bycha honiti. Pokud máš po koupi pouze zbytek zruinovaného rozpočtu, nezbyde nic jiného, než postupovat metodou plánování a postupných kroků. Rozděl si nalezené problémy např. do kategorií: velký průser, menší průser, malý problém a kosmetická záležitost. Musíš zatím přitáhnout uzdu svému smyslu pro detail a začni řešit to, co ti brání dát loď zpět na vodu anebo co nesnese odkladu (kategorie velký průser). Další pak postupně, jak čas a rozpočet dovolí. Nebudeš sám, kdo to tak dělá. Budeš se trošku rekreovat (rodina nebude brblat) a hodně makat (na to se připrav, bude to trvat). Navíc za nějakou dobu se s lodí více seznámíš, nabereš zkušenosti a to, co se teď zdá jako řemeslná vyšší dívčí ti za nějakou dobu přijde jako normální činnost. Holt prostě nový solár, paluba, tanky na vodu, elektroinstalace a kdovíco ještě najednou nebudou. O to víc se na ně budeš těšit. Navíc rozložení těchto operací do delší doby tě jednorázově tak nezruinuje. Mnoho zdaru.