Hledám pomoc - kutil, brigádník

Věčné téma - opravy lodí všeho druhy a všemi dostupnými prostředky. Materiály, postupy. Dobré rady atd.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Miras_silic
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Hledám pomoc - kutil, brigádník

Příspěvekod Miras_silic » stř dub 25, 2018 8:58 pm

Kdybyste někdo věděl o někom kdo by mi pomohl na lodi s pracemi na které si moc nevěřím byl bych velice rád. Potřebuji pomoci s instalaci nezávislého topení, renovuji teakovou palubu a přišel jsem, že zřejmě pod teak nějakou dobu prosakovala voda, takže bude potřeba teak odstranit, vyřešit orezlá místa a zase teak vrátit, což znamená nový sikaflex :-(. No a takových projektíků je více (instalace větších zásobníků na vodu, solarního systému..). Kdyby měl někdo zájem budu za každou pomoc rád a samozřejmě na finanční odměně se určitě dohodneme například hodinová sazba či dle dohody...

Loď je vytažená v Mělníku a začít bych potřeboval ideálně ihned.

Předem dík!
err_
bez hodnocení
Reputace: 177

Re: Hledám pomoc - kutil, brigádník

Příspěvekod err_ » stř dub 25, 2018 9:45 pm

Vetsinou, kdyz das neco na zelezo, tak to casem zarezne. Ten teak si poradne rozmysli. Jestli jsi se osival nad cenou za piskovani, tak ver, ze to muze byt jen procento teakove paluby. Zalezi na plose.

Znas ten vtip, jak lze dosahnout toho, abys byl milionarem a mel svoji jachtu. Odpoved je prekvapive jednoducha. Musis zacit jako miliardar ...
Miras_silic
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Miras_silic » čtv dub 26, 2018 6:32 am

já ale chápu, že udělat se to musí a peníze to stát také bude, jen občas mě to tedy dost překvapí jaké jsou to částky. Když si člověk pořídí loď hold musí šetřit aby mohl na lodi pracovat a loď plnila svou úlohu. Bohužel sám nejsem nijak extra zručný (těžce se mi to příznává, ale je to tak). Samozřejmě se snažím učit co a jak, ale jsou věci do který se pouštět je velký respekt a proto si raději nechám poradit či to udělat někoho kdo s tím má zkušenost. Rád zaplatím, ale zase rozpočet není fakt neomezený a dát to firmě co chce 600 Kč na hodinu je masakr a zruijnovalo by to můj rozpočet. Ideálně kdyby někdo chtěl tak max 200 Kč/hodina což je cca 30-32 tisíc za měsíc práce. Více fakt nemohu :-(
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Příspěvekod Jarda885 » čtv dub 26, 2018 11:47 am

Ke stejnému zjištění jsem přišel před asi patnácti lety. Loď jsem nekoupil. Dnes jsem happy.
vili69
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 28

Příspěvekod vili69 » čtv dub 26, 2018 1:49 pm

to Jarda885: ano, je to o prioritách. Já jsem před pěti léty loď koupil poté, co jsem před tím skoro 10 let využíval charter, trávím na ní tři měsíce v roce a poznal jsem rozdíl mezi lodí charterovou a vlastní. Jsem happy, že mám vlastní.

to Miras_silic: no, pokud už ses projevil jako takový střelec, který se vrhnul do tohoto projektu bez víry ve vlastní schopnosti kutila univerzála, nevěš hlavu, pozdě bycha honiti. Pokud máš po koupi pouze zbytek zruinovaného rozpočtu, nezbyde nic jiného, než postupovat metodou plánování a postupných kroků. Rozděl si nalezené problémy např. do kategorií: velký průser, menší průser, malý problém a kosmetická záležitost. Musíš zatím přitáhnout uzdu svému smyslu pro detail a začni řešit to, co ti brání dát loď zpět na vodu anebo co nesnese odkladu (kategorie velký průser). Další pak postupně, jak čas a rozpočet dovolí. Nebudeš sám, kdo to tak dělá. Budeš se trošku rekreovat (rodina nebude brblat) a hodně makat (na to se připrav, bude to trvat). Navíc za nějakou dobu se s lodí více seznámíš, nabereš zkušenosti a to, co se teď zdá jako řemeslná vyšší dívčí ti za nějakou dobu přijde jako normální činnost. Holt prostě nový solár, paluba, tanky na vodu, elektroinstalace a kdovíco ještě najednou nebudou. O to víc se na ně budeš těšit. Navíc rozložení těchto operací do delší doby tě jednorázově tak nezruinuje. Mnoho zdaru.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » čtv dub 26, 2018 2:16 pm

udelej si v Melniku ten podponor a přesun se do Tynce-tak to aspon maš udajne v planu- vice-meně vsechno ostatní se da dodelat postupne na vode za pochodu
brigadníka v Tynci ti mužu dohodit
Miras_silic
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Miras_silic » čtv dub 26, 2018 6:55 pm

packa píše:udelej si v Melniku ten podponor a přesun se do Tynce-tak to aspon maš udajne v planu- vice-meně vsechno ostatní se da dodelat postupne na vode za pochodu
brigadníka v Tynci ti mužu dohodit

Jjo 2.5. pískujeme a další 4 dny budeme stříkat, takže do 10.5. budu konečně kotvit doma (v Týnci), za kontakt budu určitě moc rád případně na mě je telefon 724131409 nebo mail miroslav.semerad@silicmedia.cz

Všem ostatním díky za příspěvky, samozřejmě rozdělené to na priority mám. Rozhodně solár nemá větší prioritu než pískování a lakování, současně vodu potřebujeme urgent (vodu máme, ale jen 100 litrů což na 4 lidi je fakt málo). Ohledně financí já tedy za tu loď jsem velmi rád a stále považuji loď za dobrou investici, už jen plavba z Holandska byla obrovským zážitkem, na lodi se cítím jako doma a rodina má loď jako chatu a je spokojená, takže jak se říká tyto pocity jsou k nezaplacení.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » čtv dub 26, 2018 7:59 pm

pokud poplujes ta si oveř provoz komory ve Velkem Oseku-je dočasne mimo provoz-asi do 15.5
Miras_silic
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Miras_silic » čtv dub 26, 2018 8:21 pm

četl jsem, že je tam nějaká událost už asi 14 dnů, psali do odvolání, každopádně díky za upozornění. Než vyjedu kouknu na lavdis.cz

Zpět na