Ahoj,
jdu si sem pro radu, nápady a zamyšlení, protože to nemám moc s kým probrat. Máme místo na Slapech na hausbot, ale ten nám zatím chybí, tak hledám cestu, jak ho ne zas úplně za draho získat, ať už postavit či koupit starý a opravit ho.
V současné chvíli mám možnost jeden starý koupit. Konkrétně délky cca 8.5 m a 2.5 m, stav žádná sláva, viz fotky.
Vana je rezavá, ale vevnitř je natřená a zdá ve slušném stavu. Nějaká koroze tam je, ale jen na místech bez barvy, takže myslím, že jde o rez z kondenzátu. Jinak vnitřek je na celkovou rekonstrukci, nejsem ale schopen odhadnout, na kolik to vyjde. Nejsem úplný nemehlo, ale rukama se neživím. No, cena je 150k, což mi přijde velmi nadhodnocené, reálně se mi zdá 60 k adekvátních.
Druhá možnost je, zkusit si udělat molo katamaránového stylu, s plastovými plováky a na to udělat nástavbu. Moc ale nedůvěřuji plastovým plovákům, bojím se, že budou snadno degradovat a obecně moc nemám rád plast. Výhodou plata je, že bude pochozí i po krajích, větší terasa a možnost alternativní nástavby, třeba z dopravního kontejneru či maringotky.
Co si o tom myslíte a která z variant vám přijde lepší?
Díky z jakékoliv připomínky a nápady, klidně i upozornění, proč je třeba konťák blbost (tepelný mosty atd).
projekt Hausbot
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Re: projekt Hausbot
Dle fotek je to vybydlena ruina. 150 bych za to nedal. A myslim,ze postavit novy a tento dat do hezkeho stavu vyjde asi na stejno . V prvnim pripade mam ale vse nove a dle mych predstav
Re: projekt Hausbot
Jak píšeš, je to už celkem ruina. Ale nejdůležitější je vana a ta se zdá v pohodě. Za 50-60 bych to rád rozjel, za 150k ani omylem. Jinak odhadem by ta rekonstrukce byla tak za 250k.