prosím o rady a zkušenosti s následujícím:
Ve větší části salonu mám laminátovou vnitřní skořepinu s gelcoatem. Kromě přídě a prostoru pod kokpitem se tedy nedostanu až na vnější trup / nástavbu. Někde nástavbou mi tam zatéká, takže voda teče po té vnitřní skořepině a opouští jí na k tomu vhodných místech. Už jsem se vzdal naděje, že zevnitř zjistím, kudy tam teče, takže budu systematicky přetěsňovat všechna vnější kování a prvky, upevněné do nástavby. Co je vruty z venku je OK, ale minimálně sloupky relingu, které budou vzhledem k volnosti a místy i prasklinkám asi nejpravděpodobnějšími adepty, mají matky zevnitř. Dostat se k nim půjde pouze vrtačkou, čímž vyvstává otázka, co potom s tou dírou. Na několika místech už tam díry mám, vytmelené celkem pevným pružným tmelem. Nevím, jestli je to sika, na silikon to nevypadá, ale je to pěkně udělané a podle míst bych řekl, že min. některé tam možná jsou už od výroby, kvůli konstrukčnímu postupu. Nejradši bych tam vykroužil díry na prostrčení ořechu goly a potom do nich dal nějaké demontovatelné záslepky, ale je to samý záhyb a kulatá hrana, asi to úplně nepůjde trefit se někde do plochy. Jde samozřejmě i o estetiku. Do dřeva bych vlepil zátku, přebrousil, naolejoval a bylo by. Ale v tom lesklém gelcoatu cokoli vypadá, jako následek pohromy.

Tak mě napadlo, jestli to už někdo neřešil a případně jak.
Díky,
Láďa