Epoxifoam - napeňovací epoxid
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Epoxifoam - napeňovací epoxid
Napeňovací epoxid, máte s ním niekto skúsenosť? Chcem s ním vyplniť dutiny.
Osobní zkušenosti zrovna ne, já to nepoužívám. Ale kamarád z mariny ho měl plnou loď. A když začal opravovat, tak několik dnů trávil se škrabkou v ruce a vyytahoval a vytahoval a vytahoval. Uvažoval jsem vyplnit část pod podlážkou u šroubů od kýlu, ale upustil jsem od toho. Když by mi teklo do lodi, jak poznám odkud a v jakém množství? Takže zvaž proč, co tím získáš? Pro kontrolu stavu je lepší mít volný prostor.
Já vím že když se někdo ptá jak velkou plachetnici si má vzít, nechce slyšet ať si vezme raděj motorák.
Ale souhlasím s Gryfem. Nabyl jsem přesvědčení že i ty zaručeně nenasákavé materiály stejně nasáknou a nic bych už nevypěňoval. Nehledě k již uvedenému, přehlednost volných prostor je k nezaplacení. A když vidím že ten prostor je suchý, je mě jasné že je vše v pořádku. A tak je to správné, protože tak to má být.
Co používám, je od firmy Soudal, napěňující vodostálé PU lepidlo s označením 66A. Ne každý spoj, zádlab, čep se povede úplně přesně a toto případné mezery krásně vyplní.

Ale souhlasím s Gryfem. Nabyl jsem přesvědčení že i ty zaručeně nenasákavé materiály stejně nasáknou a nic bych už nevypěňoval. Nehledě k již uvedenému, přehlednost volných prostor je k nezaplacení. A když vidím že ten prostor je suchý, je mě jasné že je vše v pořádku. A tak je to správné, protože tak to má být.
Co používám, je od firmy Soudal, napěňující vodostálé PU lepidlo s označením 66A. Ne každý spoj, zádlab, čep se povede úplně přesně a toto případné mezery krásně vyplní.