pomalu se pouštím do renovace překližkového Fireballu, jenž jsem v zimě pořídil za malý peníz a díky moji nezkušenosti mě napadá spousta otázek, jak co nejlépe udělat. Vezmu to postupně a všechny patrně dost různorodé otázky budu cpát sem do jednoho vlákna.
Než se loď dostala ke mne, putovala mezi více majiteli, poslednímu už jen ležela ve stodole. Na první pohled nevypadá nikde příliš shnile, ale přesto se na ní najdou místa, jenž jsou mi podezřelá, protože mají poměrně zvláštní opravy. Lak vnějšku trupu je v dobrém stavu, vnitřek je poznaní horší, místy už vypadá poměrně "stráveně" a hlavně je každá hrana přelaminována hrubou tkaninou.
Rád bych se zeptal co pod těmi podezřelými místy mohu čekat, jestli je vůbec rozumné do nich sahat, jak je nejlépe opravit a co s těmi přelaminovanými hranami, rád bych dosáhl rovného, hladkého a lesklého povrchu.
+ bych zde měl první várku pro mne "záhadných předmětů"
Na jedné straně vantů je napínak, na druhé jen hodně spotané REPky, předpokládám, že originálně mají být na obou stranách napínaky?
Kýl, na jeho konci jsou tyhle "cosi", na očko patrně patři kus repky pro ovladání, ovšem k čemu je to "cosi" na straně druhé?

jedinou laminaci kterou by to sneslo je tenounká tkanina , jednou vrstvou, ale je to myslím zbytečný, jinak postup oprav je přesný 

Mám obrácenou zkušenost, dělá lepší povrch, ale jde to s ním pomaleji, teda dřevo, laminát jsem nezkoušel
Vlastně značkový( B+D) používám pouze akuvrtačky, měl jsem Narex, ale po 10ti letech odešla baterka
, a za novou chtějí to samé co za vrtačku