Kde koupit šedé plexi 4mm x 1,5 x 1 m na okna plachetnice?
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- Clouseau
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 34
Kde koupit šedé plexi 4mm x 1,5 x 1 m na okna plachetnice?
Prosím, nevíte někdo, kde by se dalo koupit šedé ( mírně tmavé, tak kolem 25 procent zatmavení ) plexi o rozměru 4mm x 1,5 x 1m?
Nejlépe někde v okolí Děčína, Ustí nad Labem, Teplic... ale není podmínkou.
Všude nabízejí jen velké desky.
Děkuji.
Děkuji.
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
- Clouseau
- pravidelný návštěvník
Tak už jsem sehnal v Praze, ale vozí i do Děčína. Jde o Plexiglas 4mm x 2 x 1 metr. šedá odstín 7c82.
Cena cca 3000Kč. www.zenit.cz
Nemohu najít odkaz na smazání předchozích příspěvků, které se mi nedopatřením odeslaly několikrát...
Cena cca 3000Kč. www.zenit.cz
Nemohu najít odkaz na smazání předchozích příspěvků, které se mi nedopatřením odeslaly několikrát...
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
-
- radioamatér
- Reputace: 12
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kde koupit šedé plexi 4mm x 1,5 x 1 m na okna plachetnic
Clouseau píše:Prosím, nevíte někdo, kde by se dalo koupit šedé ( mírně tmavé, tak kolem 25 procent zatmavení ) plexi o rozměru 4mm x 1,5 x 1m?
Děkuji.
Hodne veci se necha sehnat v REMPO
http://www.holoubekprotect.cz/eshop/pla ... xisklo.htm
maji tam jen ciry, ale ve stojanu maji i barevne, mozna na objednavku
Poslal bych tam email.
- Clouseau
- pravidelný návštěvník
Re: Kde koupit šedé plexi 4mm x 1,5 x 1 m na okna plachetnic
Beda píše:Clouseau píše:Prosím, nevíte někdo, kde by se dalo koupit šedé ( mírně tmavé, tak kolem 25 procent zatmavení ) plexi o rozměru 4mm x 1,5 x 1m?
Děkuji.
Hodne veci se necha sehnat v REMPO
http://www.holoubekprotect.cz/eshop/pla ... xisklo.htm
maji tam jen ciry, ale ve stojanu maji i barevne, mozna na objednavku
Poslal bych tam email.
Napsal jsem jim, tak uvidím, co odepíšou...
Ahoj
Pokud budeš to okno lepit na SIKA flex,jsou 4mm málo!! bude se ti při stahování šroubů prohýbat a nedopadne to dobře,pokud pújde do gumy,nebo pod rám je to O.K.
Pokud budeš lepit potřebuješ primer když tak se ozvi na SZ mám ho velkou lahev a ty budeš potřebovat máznout štětcem tak se nějak domluvíme.
Ahoj
Pokud budeš to okno lepit na SIKA flex,jsou 4mm málo!! bude se ti při stahování šroubů prohýbat a nedopadne to dobře,pokud pújde do gumy,nebo pod rám je to O.K.
Pokud budeš lepit potřebuješ primer když tak se ozvi na SZ mám ho velkou lahev a ty budeš potřebovat máznout štětcem tak se nějak domluvíme.
Ahoj
- Clouseau
- pravidelný návštěvník
Dělá mi to jedna malá firma, co se zabývá opravami lodí. Nevím co budou dávat mezi. Tak snad mají zkušenosti.
Původní okna ( zřejmě také již od někoho předělaná ) měla také 4mm, něco bílého mezi nimi a laminátem a šrouby bez rámu.
Nedařilo se nám nikde sehnat šedé plexi, ale nakonec se podařilo. Folie jsme také zvažovali, ale nakonec bude šedé plexi.
Původní okna ( zřejmě také již od někoho předělaná ) měla také 4mm, něco bílého mezi nimi a laminátem a šrouby bez rámu.
Nedařilo se nám nikde sehnat šedé plexi, ale nakonec se podařilo. Folie jsme také zvažovali, ale nakonec bude šedé plexi.
- Andrejjeep
- aktívní jachtař
- Reputace: 37
Ahoj snáď pomôžem, par rokov som bol nútený lepiť fólie
Makrolon je polykarbonát, takže lepenie fólií na to je bez problémov teda ak sa bavíme že doska má hladký povrch bez štruktúry. Hodne záleží aj akú fóliu použiješ 2-3-5ročnú a pod. Fólií je mraky a každá ma nejaké svoje vlastnosti a trvácnosť.
k lepeniu:
lepí ak sú to veľké plochy tak na mokro. na sucho len malé popisky ináč máš zarobené na prúser.
1. plochu odmastiť - technický lieh a pod, poriadne poutierať.
2. roztokom postriekať jednak plochu na ktorú to lepíš a jednak fóliu zo strany lepidla. (roztoky sú buď origo pre lepenie reklám, alebo stačí aj roztok vody z malým množstvom obyčajnej jari.)
3. Ak veľká plocha tak dvaja položíte fóliu na plochu.
4. stierkovať z umelými stierkami alebo bývajú aj také čo majú na hrane filc, nepoškrabeš fóliu. Stierkovať zásadne vždy od stredu smerom von (niečo ako kreslia deti slnko - lúče od stredu von)
5. Stierkovaním vytlačíš vodu spod fólie, vytlačíš bublinky a pod.
6. Presahy zarezať ostrou čepeľou pod uhlom.
7. nechať poriadne vyschnúť.
a dielo máš hotové.
A.D.

Makrolon je polykarbonát, takže lepenie fólií na to je bez problémov teda ak sa bavíme že doska má hladký povrch bez štruktúry. Hodne záleží aj akú fóliu použiješ 2-3-5ročnú a pod. Fólií je mraky a každá ma nejaké svoje vlastnosti a trvácnosť.
k lepeniu:
lepí ak sú to veľké plochy tak na mokro. na sucho len malé popisky ináč máš zarobené na prúser.
1. plochu odmastiť - technický lieh a pod, poriadne poutierať.
2. roztokom postriekať jednak plochu na ktorú to lepíš a jednak fóliu zo strany lepidla. (roztoky sú buď origo pre lepenie reklám, alebo stačí aj roztok vody z malým množstvom obyčajnej jari.)
3. Ak veľká plocha tak dvaja položíte fóliu na plochu.
4. stierkovať z umelými stierkami alebo bývajú aj také čo majú na hrane filc, nepoškrabeš fóliu. Stierkovať zásadne vždy od stredu smerom von (niečo ako kreslia deti slnko - lúče od stredu von)
5. Stierkovaním vytlačíš vodu spod fólie, vytlačíš bublinky a pod.
6. Presahy zarezať ostrou čepeľou pod uhlom.
7. nechať poriadne vyschnúť.
a dielo máš hotové.
A.D.
Ahoj,
já bych doporučil v Praze MK Plexi (http://www.plexi.cz/). Mají toho hromady, různé odstíny, tloušťky a na místě si můžeš vybrat z poměrně hodně velkého vzorníku (místnost). Zároveň ti to nařežou jak by jsi potřeboval. Já tam kupoval v květnu 2x1m zrcadlové plexi a ještě mi to obřezali jak jsem potřeboval.
já bych doporučil v Praze MK Plexi (http://www.plexi.cz/). Mají toho hromady, různé odstíny, tloušťky a na místě si můžeš vybrat z poměrně hodně velkého vzorníku (místnost). Zároveň ti to nařežou jak by jsi potřeboval. Já tam kupoval v květnu 2x1m zrcadlové plexi a ještě mi to obřezali jak jsem potřeboval.
- Andrejjeep
- aktívní jachtař
- Reputace: 37
Keďže máš okno lepené a priskrutkované, tak v mieste lepenia musíš samozrejme fóliu odstrániť.
Ale sú tu dve možnosti.
Fólia bude nalepená znútra okna smerom do kajuty - tu fóliu v mieste lepenia musíš odstrániť, ináč spoj bude nie veľmi trvácny. Riešil by to zrejme tak že nové okno naskrutkujem na miesto a znútra si olepím páskou kam má ísť fólia aby to potom vedel orezať (alebo šablóna z papiera či hoc čo iné podľa čoho to orežeš. Väčšinou pokiaľ tvar nerežeš na plotri a nemáš značky na osadenie sa to reže priamo na okne, v tom prípad ak je priestor tak by ponechal rezervu do spoja cca 3mm a nemusíš sa báť že niekde to zle zarežeš.
Fólia bude nalepená zvonka a tu riešiš len orezanie po okraji a prestupy pre upevňovacie skrutky.
A.D.
Ale sú tu dve možnosti.
Fólia bude nalepená znútra okna smerom do kajuty - tu fóliu v mieste lepenia musíš odstrániť, ináč spoj bude nie veľmi trvácny. Riešil by to zrejme tak že nové okno naskrutkujem na miesto a znútra si olepím páskou kam má ísť fólia aby to potom vedel orezať (alebo šablóna z papiera či hoc čo iné podľa čoho to orežeš. Väčšinou pokiaľ tvar nerežeš na plotri a nemáš značky na osadenie sa to reže priamo na okne, v tom prípad ak je priestor tak by ponechal rezervu do spoja cca 3mm a nemusíš sa báť že niekde to zle zarežeš.
Fólia bude nalepená zvonka a tu riešiš len orezanie po okraji a prestupy pre upevňovacie skrutky.
A.D.