Jak vyjít s rybáři aneb musíme si nechat všechno líbit ...
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Jak vyjít s rybáři aneb musíme si nechat všechno líbit ...
Ahoj,
po tomto víkendu, který jsem ztrávil na Labi bych se chtěl zeptat jestli je možné aby měli rybáři nahozenou přes celou řeku nebo do 4/5 plavební dráhy? A když náhodou se namotá vlasec na propeler ještě nadávají. Můžu si někde na toto stěžovat nebo řešit to? Potkal jsem tenhle víkend spoustu slušných rybářů a snažím se jejich vlascům vyhýbat, ale taky spoustu hulvátů a už mě to žere. Co v případě poškození motoru, dát to k soudu o náhradu škody? Jaké jsou na to Vaše názory?
A navíc hrozí při nahození přes celou řeku možnost těžkých nebo smrtelných zranění pro posádku. Když mě někdo bude sedět na přídi lodě, tak ho vlasec může těžce zranit, dítě i zabít!!!!!!!!
po tomto víkendu, který jsem ztrávil na Labi bych se chtěl zeptat jestli je možné aby měli rybáři nahozenou přes celou řeku nebo do 4/5 plavební dráhy? A když náhodou se namotá vlasec na propeler ještě nadávají. Můžu si někde na toto stěžovat nebo řešit to? Potkal jsem tenhle víkend spoustu slušných rybářů a snažím se jejich vlascům vyhýbat, ale taky spoustu hulvátů a už mě to žere. Co v případě poškození motoru, dát to k soudu o náhradu škody? Jaké jsou na to Vaše názory?
A navíc hrozí při nahození přes celou řeku možnost těžkých nebo smrtelných zranění pro posádku. Když mě někdo bude sedět na přídi lodě, tak ho vlasec může těžce zranit, dítě i zabít!!!!!!!!
- packa
- zkušený harcovník
- Reputace: 12
pokud nezacne spolupracovat sps-ryb.straz a ricni policie a nezacne to postihovat tak jedine nuz po ruce a oci na stopkach-rybarsky rad jasne rika prostredni tretina vodni cesty nusi zustat volna pro plavbu-schvalne by me zajimalo kolik vcera jich namotali policajti kdyz odjizdeli
ovsem je ne vode taky par bl...... kteri umyslne to vezmou kolem brehu aby z toho rybari neco meli
P.S promin ze jsem se vecer nerozloucil-doltal jsem hlasku ze je cisty vzduch ta jsem to rychle prejel domu
ovsem je ne vode taky par bl...... kteri umyslne to vezmou kolem brehu aby z toho rybari neco meli
P.S promin ze jsem se vecer nerozloucil-doltal jsem hlasku ze je cisty vzduch ta jsem to rychle prejel domu
- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
Re: Jak vyjít s rybáři aneb musíme si nechat všechno líbit .
libor.janko píše:Můžu si někde na toto stěžovat nebo řešit to?
To můžeš. Třeba někde na lampárně. Máme tady takovou.

libor.janko píše:Co v případě poškození motoru, dát to k soudu o náhradu škody? Jaké jsou na to Vaše názory?
To taky můžeš.

alffa
- Sullaco
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 14
Strávil jsem rybolovem na Labi hodně velkou dobu a tak to vidím z obou stran. Nicméně jako rybář chytající v proudu, tzn. špičkama nahoru jsen neměl nikdy vlasce až někam bůhví kam, ale maximálně 10 před sebe, a tipuji že další 4metry pod hladinou, kde mohly ohrozit něčí motor. Nikdy ale nikoho neohrozili, neměl jsem problém a pokud jsem chytal v užších místech, nebyl problém přes den špičky prutů kapku zklonit. Je fakt, že se jednou našel jeden idiot, co plus s plachetkou schválně asi 10 metzrů okolo břehů a schválně to i přes výzvy nás všech bral sebou. Vše to je o lidech. Na lodi se snažím jezdit od rybářů dál, ale pokud má někdo nahozeno dál a špičky prutů až do nebe, má smůlu. Mě prozměnu včera naštval rybář, co se usadil přímo v lyžařský dráze, která je jedna jedniná nad Střekovem, dělka cca kilometr, nahodil si a něco nadával když jsme mu tam vždycky profrnkli. To je pak na přesdržku.
PS: někde jsem viděl takový kolečka co se montovali někm k vrtuli a sloužilo to přímo k proříznutí namotaného lanka či vlasce ale nemám s tím zkušenost http://shop.jachting.info/index.php?mai ... cts_id=515
PS: někde jsem viděl takový kolečka co se montovali někm k vrtuli a sloužilo to přímo k proříznutí namotaného lanka či vlasce ale nemám s tím zkušenost http://shop.jachting.info/index.php?mai ... cts_id=515
- Lucifer
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Víš, Sullaco, když jede člověk na plachetnici pod plachtami, tak je více méně na nemanévrovatelné lodi - záleží na větru. Zvláště pokud se snaží křižovat proti větru, tak potřebuje každý metr volné plochy. Pokud zase fouká velmi málo, tak vám na zakřičení opravdu neuhne - plachetnice nemá brzdu ani plyn. Když nahodí motor, namotá vlasce.
Minulý víkend jsme křižovali od Měřína k Živohošťskému mostu, je to tam dost úzké i tak, a vůbec to nešlo. Z obou stran řeky byli na hlavním toku rybáři jeden vedle druhého, často ani člověk nevidí kam až mají nahozeno a krom toho všude pluly plastové láhve různých tvarů a velikostí jako bojky a jeden neví, kam jdou od nich špagáty. Plavební dráha byla tímto tak zúžená, že jsme to po chvíli vzdali.
Již loni jsem se ptala, co se s tím dá dělat a jediné odpovědi se mi dostalo - lahve alias bojky tam být nesmí bez povolení správce vodního toku. Ale vzhledem k tomu, že celá řeka je prakticky "vybojkovaná", tak Povodí Vltavy je asi slepé, hluché...

Minulý víkend jsme křižovali od Měřína k Živohošťskému mostu, je to tam dost úzké i tak, a vůbec to nešlo. Z obou stran řeky byli na hlavním toku rybáři jeden vedle druhého, často ani člověk nevidí kam až mají nahozeno a krom toho všude pluly plastové láhve různých tvarů a velikostí jako bojky a jeden neví, kam jdou od nich špagáty. Plavební dráha byla tímto tak zúžená, že jsme to po chvíli vzdali.
Již loni jsem se ptala, co se s tím dá dělat a jediné odpovědi se mi dostalo - lahve alias bojky tam být nesmí bez povolení správce vodního toku. Ale vzhledem k tomu, že celá řeka je prakticky "vybojkovaná", tak Povodí Vltavy je asi slepé, hluché...

- Sullaco
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 14
Jesti vím nebo nevím, to co popisuji se stalo na Labi kde je šířka snad půl kilometru, navíc jsme chytali ve vydlabaném břehu, kam se ani nezajíždí, bo tam jsou šutry a podobně, mimo jiné plavební dráha je až tak 100m od tohoto místa. Tenhle týpek rozhodně nechytal vítr, bo plachty měl složený a jako ostatně většina plachetnic plul na motor a měl z toho vyloženě radost, když kopíroval břeh deset metrů od kraje. Ani nereagoval na slušné žádosti jako pozor, prosím vás atd., a dělal mrtvého brouka. A tohle prostě neberu, to byl vyložený naschál a ten dotyčný měl myslím vzhledem k sestavě na břehu velké štěstí, že jsem měl tentokrát gumák bez motoru. Jak jsem psal, nemám problém jako rybář s loděmi, dám vlasce níž, když vidím loď, přizpůsobím se jak jen to jde. Ale lidskou debilitu, aroganci trpět nehodlám a to jak jako rybář, tak jako lodičkář. Vody je myslím pro všechny dost a vždy je to o kousku tolerance a pochopení, abychom si užívali obě skupiny.
PS: nikdy bych si nedovolil dát bojku do plavební dráhy. Bojky sám používám nicméně při správném zvolení typu lze mít bojku absolutně neškodnou. Řeč je o tyčových bojkách, které se krásně po najetí lehce sklopí a nehrozí absolutně žádná ujma. Jenže většina rybářů jsou trotlové a PET lahev s namotaným vlascem či pletenou šňůrou což je nejen hrůza ale i samozřejmě nebezpečí pro kohokoliv. Na druhou stranu mi několikrát zcela bez důvodně lodičkář tyčovku ukradl. Asi lodičkář-rybář.
PS: nikdy bych si nedovolil dát bojku do plavební dráhy. Bojky sám používám nicméně při správném zvolení typu lze mít bojku absolutně neškodnou. Řeč je o tyčových bojkách, které se krásně po najetí lehce sklopí a nehrozí absolutně žádná ujma. Jenže většina rybářů jsou trotlové a PET lahev s namotaným vlascem či pletenou šňůrou což je nejen hrůza ale i samozřejmě nebezpečí pro kohokoliv. Na druhou stranu mi několikrát zcela bez důvodně lodičkář tyčovku ukradl. Asi lodičkář-rybář.

- Frantisek
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Jednoduchý systém ako uložiť vlasec na dno, je zgumičkovať vhodný kameň ktorý nájdem na brehu s kancelárskou spinkou, systém po nahodení nacvaknem na vlasec. Pri zaseku sa kameň uvoľní. V silných prúdoch je táto zostava nepoužiteľná, no na pomalom toku, alebo priehrade je to dobrý spôsob ako upratať udice mimo dosah vrtuľí, len škoda, že je rybármi málo využívaný.
Bójky sú samostatnou kapitolou a šnúrové nepatria na vodu, nieto petfľašky.
Bójky sú samostatnou kapitolou a šnúrové nepatria na vodu, nieto petfľašky.

- miras
- návštěvník fóra
Luciferka má na mysli bójky vyrobené z pet lahví, které rybáři používají, aby věděli kde mají zakrmeno. Což se nesmí používat vůbec. Je to kolikrát slušnej slalom. Ty lanka co od toho vedou k závaží na dně jsou dost betální. Hlavě jsou opravdu ve většině případů v plavební dráze. Je zajímavé, že s rybáři, kteří loví v zátoce kde kotvim, nemám sebemenší problém. Většinou mávnou na pozdrav a někdy prohodíme i pár slov. Ale jakmile se někde dál na vodě párkrát otočim poblíž nějaké té bójky, už stojí na břehu člověk s rukama v bok. To je ta klidnější část. Jednou na mě jeden dokonce volal, že si za mnou dojede. Proto mám Slapy nejradši v týdnu, mimo víkend. Na vodě i kolem je úžasnej klid. Mirek
- ondra
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 3
miras píše:Luciferka má na mysli bójky vyrobené z pet lahví, které rybáři používají, aby věděli kde mají zakrmeno. Což se nesmí používat vůbec. Je to kolikrát slušnej slalom. Ty lanka co od toho vedou k závaží na dně jsou dost betální. Hlavě jsou opravdu ve většině případů v plavební dráze. Je zajímavé, že s rybáři, kteří loví v zátoce kde kotvim, nemám sebemenší problém. Většinou mávnou na pozdrav a někdy prohodíme i pár slov. Ale jakmile se někde dál na vodě párkrát otočim poblíž nějaké té bójky, už stojí na břehu člověk s rukama v bok. To je ta klidnější část. Jednou na mě jeden dokonce volal, že si za mnou dojede. Proto mám Slapy nejradši v týdnu, mimo víkend. Na vodě i kolem je úžasnej klid. Mirek
Proto mě docela štve, volně přístupný rejstřík plavidel na webu SPS. kde je jméno i adresa majitele lodi

- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Můžu říct, že oprsklost některých rybářů nezná mezí. Vím, řeka je jedna, musíme na ní vyjít, ale když popluji středem, tak by tam snad mohlo být volno
!!!!
Dokonce jsem zaslechl od PČR, že když pluli na hlídkovou službu, že i jim se namotal vlasec na propeler a když jim rybář nadával, že mu udělali škodu za 1000 Kč, tak mu suše odpověděli, že on jim mohl udělat škodu za 100 tis. Kč a že to po něm budou vymáhat a byl klid.
Rád bych s rybáři vycházel dobře, kolikrát se i zdravíme, ale někteří magoři tam fakt nemají co dělat!!! A upozorňuji, že žádné naschvály jim nedělám. Oni totiž občas nejsou vidět, zamaskovaní za keři atd.

Dokonce jsem zaslechl od PČR, že když pluli na hlídkovou službu, že i jim se namotal vlasec na propeler a když jim rybář nadával, že mu udělali škodu za 1000 Kč, tak mu suše odpověděli, že on jim mohl udělat škodu za 100 tis. Kč a že to po něm budou vymáhat a byl klid.
Rád bych s rybáři vycházel dobře, kolikrát se i zdravíme, ale někteří magoři tam fakt nemají co dělat!!! A upozorňuji, že žádné naschvály jim nedělám. Oni totiž občas nejsou vidět, zamaskovaní za keři atd.
- fishmaster
- aktívní jachtař
- Dzordzo
- návštěvník fóra
Proto mě docela štve, volně přístupný rejstřík plavidel na webu SPS. kde je jméno i adresa majitele lodi
[/quote]
Oficielně jsem proti tomu protestoval, podal jsem podnět na úřad pro ochranu os. údajů a neshledali na tom nic protizákonýho.
Ono je to i pro znalého zloděje výborná pomůcka. Vidí tě i s rodinou na lodi, podle čísla najde kde bydlíš a když jsi na lodi nebudeš nejspíš současně doma

Oficielně jsem proti tomu protestoval, podal jsem podnět na úřad pro ochranu os. údajů a neshledali na tom nic protizákonýho.

Ono je to i pro znalého zloděje výborná pomůcka. Vidí tě i s rodinou na lodi, podle čísla najde kde bydlíš a když jsi na lodi nebudeš nejspíš současně doma

- fishmaster
- aktívní jachtař
- fishmaster
- aktívní jachtař
- PEPO
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 13
libor.janko píše:Můžu říct, že oprsklost některých rybářů nezná mezí. Vím, řeka je jedna, musíme na ní vyjít, ale když popluji středem, tak by tam snad mohlo být volno!!!!
No a ja si na brehu tiež hovorím čo je to za magora ked na brehu je rybár a pred sebou má takto označené miesto lovu-teda ja používam tieto boje pri love sumca

Od tejto boji až po špičku pruta mi ide šnúra s nosnosťou 50-100 kg nad hladinou.A to je podla mna velmi nebezpečné pre toho kto ide po vode a náhodou si to nevšimne.Kôli tomu to mám tak označené aby som tomu predišiel.
Všimol si to takmer každý a patrične si to išiel obzrieť každý čo sa plavil po vode

Ako to skončilo tak si dokážete predstaviť

Nepomohlo ani vymeniť to za tieto boje
Našiel som potom riešenie kde potom mali škodu obe strany a nie len ja.Ale nemám odvahu to použiť ako ostatný rybáry.Tak ja som svoj problém vyriešil a kúpil som si lod z ktorej budem teraz chytať.Už žiadne šnúry z brehu ponad vodnú hladinu.Ale čo spravia ostatný čo na to nemajú a stále nás je viac a viac -či už rybárov alebo yachtárov

Naposledy upravil(a) PEPO dne pon led 02, 2012 8:48 am, celkem upraveno 1 x.
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
PEPO: Kdyby to tam měli takhle rybáři označené tak to velice rád obepluji, ale když tam není nic jenom vlasec, tak to opravdu není vidět. A když popluji ve skluzu, tak vidím jenom tak tuhle bóji, ale už né ten vlasec od ní ... Spíš nechápu, že spousta rybáří nahodí skoro přes celé 100 m koryto na druhou stranu?! To si nemůžou jít chytat na druhou stranu nebo si myslí, že tam něco chytí a že tam plují jiné ryby? Mám na lodi fishfinder, ale na daném úseku jsem neviděl jedinou rybu ať na jejich straně (kam jsem nechtěně doplul po výpadku motoru) tak i na místě jejich splávků. Příště vezmu nůž a začnu to řešit tím, že jim vlasec vážně uříznou!!!!!!
PEPO, máš jistě zajímavý příspěvek, ale podíval jsi se po jeho odslání, na to , jak to ve vlánu vypadá s ohldem na tvoji poslední fotku.
Ta fotka má šířku 1450 Pi a značně deformuje šířku stránky.
Dle pravidel fora a snažíme se to dodržovat, je povolená šířka přímého zobrazení max 560 Pi.
Tedy prosím, poslední foto zmenši na výše uvedenou velikost nebo dej pouze náhled.
Pokud to neumíš, Tak ti to zítra udělám - což ale ber jako vyjímku, nikoliv pravidlo.
Pepa
Dle pravidel fora a snažíme se to dodržovat, je povolená šířka přímého zobrazení max 560 Pi.
Tedy prosím, poslední foto zmenši na výše uvedenou velikost nebo dej pouze náhled.
Pokud to neumíš, Tak ti to zítra udělám - což ale ber jako vyjímku, nikoliv pravidlo.

Pepa
Ptal jsem se na rybářském foru jakou právní ochranu má nahozený vlasec před plující lodí . Odpověděli , že žádnou ale že dle občanského zákoníka atd ... .
Ptal jsem se jak může rybář nahodit :
- nikdy nesmí nástraha , vlasec zasahovat do prostřední třetiny toku
- v případě že je v daném revíru povolené bójkování nesmí ani v krajní třetině toku vést vlasec k bóji nebo od ní po hladině .
- rybář musí být u prutů . signalizace vysílačkou do hospody je proti předpisům .
To že nahazujou přes celou řeku na druhou stranu je proto, že si myslí že ryby plaší pohyb od rybářů na břehu .
Sedí- li rybář na břehu a vidím ho, snažím se vyhnout , 10 m ke břehu nezajíždím.
Bohužel jsou jako všude i mezi rybářema agresivní blbci - víc jak 300 m od břehu jsem sebral lodí vlasec se živou nástrahou, magor vyběhl z hospody a házel šutry .
Rybáři na rozdíl od nás mají problém , že si musí vyboxovat místo a udržet si ho . Já když se potkám s kolegou na lodi, tak se mu vyhnu a je vše OK .
S většinou rybářů vycházím dobře, ale mám pocit kdybych se občas neozval tak jsou schopni sedět na našem kotevním mole a držkovat když budu přistávat.
Ptal jsem se jak může rybář nahodit :
- nikdy nesmí nástraha , vlasec zasahovat do prostřední třetiny toku
- v případě že je v daném revíru povolené bójkování nesmí ani v krajní třetině toku vést vlasec k bóji nebo od ní po hladině .
- rybář musí být u prutů . signalizace vysílačkou do hospody je proti předpisům .
To že nahazujou přes celou řeku na druhou stranu je proto, že si myslí že ryby plaší pohyb od rybářů na břehu .
Sedí- li rybář na břehu a vidím ho, snažím se vyhnout , 10 m ke břehu nezajíždím.
Bohužel jsou jako všude i mezi rybářema agresivní blbci - víc jak 300 m od břehu jsem sebral lodí vlasec se živou nástrahou, magor vyběhl z hospody a házel šutry .
Rybáři na rozdíl od nás mají problém , že si musí vyboxovat místo a udržet si ho . Já když se potkám s kolegou na lodi, tak se mu vyhnu a je vše OK .
S většinou rybářů vycházím dobře, ale mám pocit kdybych se občas neozval tak jsou schopni sedět na našem kotevním mole a držkovat když budu přistávat.
- Felix
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
Žlutá bóje s praporkem od Pepa je regulérní plavební znak (rybářská síť nebo JINÉ RYBÁŘSKÉ ZAŘÍZENÍ), takže by asi nikdo nemohl nic namítat, i kdyby byla v plavební dráze. Může ale být problém zjistit, že od ní vede vlasec a na kterou stranu od ní vede vlasec. V souvislosti s tím si uvědomuji, že na Labi se mezi rybáři rozmáhá chvályhodný zvyk označovat stanoviště na břehu výrazným červeným znakem: viděl jsem buď taký bazmek, který ze všeho nejvíc vypadal jako velký lodní pytel, nebo rozevřený deštník, opřený o zem tak, aby byl co nejlépe viděz z vody. V obou případech to mělo řvavě červenou barvu a bylo to z obou stran rybářského stanoviště. Oproti téměř neviditelným postavám v maskáčích mezi vrbičkami je to pokrok; zdá se, že alespoň některým rybářům už došlo, že je lepší investovat dvakrát po stovce do deštníků než třikrát za den do utržených vlasců 

- Viky_CZ
- zkušený harcovník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
U nas nad Kolinem je to teda vzhledem k minimalnimu provozu lodi jeste docela v plenkach. Kdyz uz nekdo ma oznaceny misto chytani (i kdyz teda presne nevim, k cemu jsou takovy ty supercerveny "klacky" co trcej z vody), tak casto nemam poneti, ze ktery strany to mam objet, ty destniky by urcite pomohly. Pak jsou tu taky vytecnici, ktery si ve Chvaletickym pristavu nahodej ze brehu az do prostredka laguny na melcinu mezi kytky, takze to pri nejlepsi vuli nejde objet. Kdyz jsou sikovny, tak ja se vejdu i pod vlasec.
Kdyz ale kolikrat vidim, jak u nas dokazou nektery "machri" jezdit trvale v prechodovym rezimu mezi prutama, tak si rikam, ze by vlastne meli rybari dekovat bohu, kdyz jedu jenom ja.
Kdyz ale kolikrat vidim, jak u nas dokazou nektery "machri" jezdit trvale v prechodovym rezimu mezi prutama, tak si rikam, ze by vlastne meli rybari dekovat bohu, kdyz jedu jenom ja.
- PEPO
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 13
Pepa píše:PEPO, máš jistě zajímavý příspěvek, ale podíval jsi se po jeho odslání, na to , jak to ve vlánu vypadá s ohldem na tvoji poslední fotku.
Pokud to neumíš, Tak ti to zítra udělám - což ale ber jako vyjímku, nikoliv pravidlo.![]()
Pepa
Sorry

Dúfam že to je už lepšie

Na pc som antitalent

Ved ja si ani neviem zmenšiť foto aby mohla byť v profile

Libor-treba si uvedomiť jedno.Napríklad ty by si to oboplával.No to si ty

Ale môj odhad je asi taký že v najbližšej dobe sa v legislatíve nič nezmení