Motor a koupání
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
Re: Motor a koupání
Tak mi asi něco uniká,
přece plachetnice jezdí bez motoru, který startuji jen při vjezdu do kotviště.
Nevím, proč řešit roztláčení. Buďto motor funguje nebo ne. Když ne, tak raději nezastavuji na koupání.
přece plachetnice jezdí bez motoru, který startuji jen při vjezdu do kotviště.
Nevím, proč řešit roztláčení. Buďto motor funguje nebo ne. Když ne, tak raději nezastavuji na koupání.
-
david
- moderátor
- Reputace: 234
Taky jsem si až doteď myslel, že plachetnice plave na plachty. 

- RACEK
- zkušený harcovník

- Reputace: 100
Při koupání z lodi je obvyklé mít za lodí lano a na konci fendr. I když loď zdánlivě stojí tak se koupe mezi lodí a fendrem, kdyby se na holej stěžeň někam posouvala, tak aby se bylo čeho chytit.
K tomu chcípání motoru.
Když zasahuje Hladinová záchraná služba, nebo trenéři ze člunu, tak motor nechcípají.
Když potápěčská loď vysazuje potápěče, nebo je tahá z vody tak také motor nechcípá. Potápěče sype do vody někde u reefu a klidně mezi nima jezdí a to jsou tam proudy a vlny.
K tomu chcípání motoru.
Když zasahuje Hladinová záchraná služba, nebo trenéři ze člunu, tak motor nechcípají.
Když potápěčská loď vysazuje potápěče, nebo je tahá z vody tak také motor nechcípá. Potápěče sype do vody někde u reefu a klidně mezi nima jezdí a to jsou tam proudy a vlny.
-
david
- moderátor
Jasně, ale to sou lidi, který ví vocogo, a ne někdo, koho si zrovna sebral na břehu, nebo čerstvej čártrař.
btw. záchranáři mívaj vrtuli zabalenou v ochranným košíku. Páč i oni se bojej.
No a jináč tahle diskuse přestává být zajímavá. Kdo pochopil princip, tak to radši vypne, kdo si je jistej ve svým konání, si to nechá puštěný, a ty ostatní riskujou.
a mě je to ukradený
btw. záchranáři mívaj vrtuli zabalenou v ochranným košíku. Páč i oni se bojej.
No a jináč tahle diskuse přestává být zajímavá. Kdo pochopil princip, tak to radši vypne, kdo si je jistej ve svým konání, si to nechá puštěný, a ty ostatní riskujou.
a mě je to ukradený

A ona byla?david píše:No a jináč tahle diskuse přestává být zajímavá.
Jezdím více jak patnáct roků, přes sto charterů, ale toto jsem opravdu ještě takto striktně neřešil. Vždy akorát reaguji na konkrétní situaci.
Uvažuju tak, že asi nejlépe bude úplný zákaz koupání na otevřeném moři. Co se tam nakonec má kdo koupat?

Doporucuji se koupat s betlemskym svetlem. To jako jedine zaruci, ze bude po poruse motoru cim zapalit zbytek paliva v nadrzi, cimz se docili raketoveho pohonu a jen nastavenim me oblibene hlavni plachty lze doplout k pobrezi. V teto vzdalenosti od pobrezi pak nejsilnejsi muz haze kotvu az na breh a posadka se nasledne pritahuje.
- Zdenda12345
- zkušený harcovník

- Reputace: 73
RACEK píše:Při koupání z lodi je obvyklé mít za lodí lano a na konci fendr. I když loď zdánlivě stojí tak se koupe mezi lodí a fendrem, kdyby se na holej stěžeň někam posouvala, tak aby se bylo čeho chytit.
To jako že celá posádka někde na otevřeném moři naskáče do vody a doufají, že když jim loď vezme vítr, tak se alespoň někdo chytne lana?

-
david
- moderátor
Copak to. Aspoň lano a fendr. To byli machři, co si v koupací euforii nespustili žebřík. Možná měli i nastarováno,
ale to jim bylo prd platný. 
ale to jim bylo prd platný. 
To už je davide hóóódně starej film. Bohužel ale inspirovanej skutečnou událostí...
- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160
Zdenda12345 píše: To jako že celá posádka někde na otevřeném moři naskáče do vody a doufají, že když jim loď vezme vítr, tak se alespoň někdo chytne lana?
Kdes to vyčetl, z čeho tak soudíš?
- sedivak
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 6
O jaký film se jedná?
-
david
- moderátor
Film sem neviděl, znám to od hadrářů z ČYKu jako reál, tip bych kolem roku 76.
Omene, soudí tak z příspěvku Racka o pár pater vejš.
edit. ona to není sranda, stačí když jeden sólo plavec omylem sletí do vody. Taky v tech. podmínkách 334/2015 je, že žebřík MUSÍ jít sundat z vody.
Omene, soudí tak z příspěvku Racka o pár pater vejš.

edit. ona to není sranda, stačí když jeden sólo plavec omylem sletí do vody. Taky v tech. podmínkách 334/2015 je, že žebřík MUSÍ jít sundat z vody.
- Omen
- vytrvalý návštěvník
Z příspěvku Racka, který Zdenda12345 cituje, jsem se nedozvěděl, že
na otevřeném moři
a že
celá posádka
na otevřeném moři
a že
celá posádka

- vilma
- moderátor
- Reputace: 46
Jestli to, omene, nebyl ten, sarkasmus, pripominajici nenasilnou formou, ze : kdyz se koupeme, mile deti, tak né vsichni, nekdo pricetny a znaly a kypici zdravim zustava na palube “kdyby neco”, pac lode se rady posouvaji i bez lidi. Je to bezpecnejsi nez spolehat na lano s fenrem. Dokonce jest to nezbytne, lod nemohou prece opustit vsichni. 
P.S. Na mne ten Rackuv prispevek taky pusobi, ze skoci vsichni a budou se pritahovat k lodi za lano, ale neverim, ze to tak Racek myslel.

P.S. Na mne ten Rackuv prispevek taky pusobi, ze skoci vsichni a budou se pritahovat k lodi za lano, ale neverim, ze to tak Racek myslel.
-
david
- moderátor
Ono to vůbec nemusí být na moři. Úplně stačí řeka s trochou proudu a loď na kotvě. Najednou zjistíš, že nedoplaveš, nebo za hodně dlouho. To moje koupací posádka má už taky vyzkoušený.
Lano s fendrem používám. Nebo chtěla ve větru doplavat uplavanej bajbot, co blbě uvázala. Taky to zkoušela a ani omylem. Bylo dost divení, a já kotva ven a startoval pro oba.
Lano s fendrem používám. Nebo chtěla ve větru doplavat uplavanej bajbot, co blbě uvázala. Taky to zkoušela a ani omylem. Bylo dost divení, a já kotva ven a startoval pro oba.- sedivak
- pravidelný návštěvník

Tak na tý řece je furt možnost vylézt na břeh a nadejít si.
Jak to v to filmu (i ve skutečnosti) dopadlo?
Jak to v to filmu (i ve skutečnosti) dopadlo?
-
david
- moderátor
Dopadlo to blbě, prej všichni, teda skutečnost, film nevím.
Už sis nahej a bosej nadcházel bahnem, roštím a kopřivama půl kiláku???
- Omen
- vytrvalý návštěvník
Mám pocit, že černá fantazie má v tento pochmurný podzimní den navrch ..... já jsem situaci, kterou vy si z příspěvků domýšlíte (že všichni naskákali do vody), zatím nezažil, ani nehrozila. Vždycky to někdo organizoval a někdo kompetentní zůstal na lodi.
I David, který zůstal na lodi, nakonec "startoval pro oba".
- sedivak
- pravidelný návštěvník

david píše:Dopadlo to blbě, prej všichni, teda skutečnost, film nevím.
Takze se nekde nasla prazdna lod bez posadky s vytazenym zebrikem?
Lepsi nahej koprivama, nez se nechat odnest do Hamburku.

Omen píše:Mám pocit, že černá fantazie má v tento pochmurný podzimní den navrch ..... já jsem situaci, kterou vy si z příspěvků domýšlíte (že všichni naskákali do vody), zatím nezažil, ani nehrozila. Vždycky to někdo organizoval a někdo kompetentní zůstal na lodi.
Já už jsem to viděl na vlastní oči, sice jenom na jezeře - motorák z půjčovny, lidi asi bez papíru a zkušenosti. Nějaká veselá partička v euforii tam skočili všichni. A ještě půlka měla v kapse mobil.
- Omen
- vytrvalý návštěvník
To je ale Michale jiný příběh že?
Blbců je všude nadbytek, ale debata na tomto fóru se takto neubírala.
I v tom filmu to nebylo tak, že by všichni bezmyšlenkovitě a lehkomyslně naskákali do vody. Ta žena, která na lodi zůstala, spadla do vody nešťastnou náhodou a s ní i schůdky.
Blbců je všude nadbytek, ale debata na tomto fóru se takto neubírala.I v tom filmu to nebylo tak, že by všichni bezmyšlenkovitě a lehkomyslně naskákali do vody. Ta žena, která na lodi zůstala, spadla do vody nešťastnou náhodou a s ní i schůdky.
sedivak píše:Jak to v to filmu (i ve skutečnosti) dopadlo?
Už si moc nepamatuju. Snad přežila jedna žena a mimino, který jako jediný zůstalo na palubě. Do lodi se dostala tak že poslední co s ní ještě byl na živu neco zabod do trupu (snad úlomek brýlí), toho se držel a ta žena vylezla po něm. Je to snad deset let, co jsem to viděl, tak si už moc nepamatuju.
-
david
- moderátor
Nevím jistě, po těch letech, ale povídalo se, že se utopili všichni a prej to byla česká posádka.
Omene - pro oba, tedy babu a bajbot. Bajbot by mi chyběl.
Omene - pro oba, tedy babu a bajbot. Bajbot by mi chyběl.

Taky jedna zkušenost.
Bylo to na Kanárech v únoru. Všichni skáčou do vody si zaplavat, samozřejmě jeden je u kormidla. Staví logicky loď špicí proti vlnám. Jenže v tomto stavu nikdo nahoru nevyleze, protože záď lítá 3 metry nahoru a dolů. Teprve, až kormidelník postaví loď bokem k vlnám (což se nedělá?), můžou všichni zase zpět.
Bylo to na Kanárech v únoru. Všichni skáčou do vody si zaplavat, samozřejmě jeden je u kormidla. Staví logicky loď špicí proti vlnám. Jenže v tomto stavu nikdo nahoru nevyleze, protože záď lítá 3 metry nahoru a dolů. Teprve, až kormidelník postaví loď bokem k vlnám (což se nedělá?), můžou všichni zase zpět.