ale kus magnetu, který nějaký chytrák nechal všít do zapínání její bundy.Smysl této módní vychytávky jsem nepochopil, k matení při náměrech ale funguje skvěle.
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
Mohu jen za sebe. Správně píšeš, že se má. Pokud to podmínky nedovolují, nechám se ubezpečit base skipperem že jsou opravdu v pořádku a domluvíme se že kdyby byl problém, zavolám po vytažení plachet před marínou. Většinou pluji opakovaně od zavedených firem a už si dovolím i trochu důvěřovat. Mám pocit že letos, po osmi plavbách, jsem plachty nevytahoval ani jednou.Pavel63 píše:...v maríně si loď těžko otočím tak, abych mohl vyvlát hlavní plachtu. Co s tím? Pokud fouká jen slabý vítr, asi to není problém, ale co když fouká víc?
A to se neuvažuje o tom, že by měla loď sklopný propeller. Měl jsem letos v květnu naprosto sqělou Dufor 44 od Performance Sailing. Když jsem poprvé předváděl kurzistům přistávání bokem k molu, zastavoval jsem aj očima a motor točil vzad na plné obrátky. Zvykli jsme si a až po pár dnech, kdy se někteří odvážili do vody hlásili, že náš propeller je "nějakej divnej". Mě by tam nikdo nedostal, ale podle popisu jsem pochopil, že máme právě propeller se sklopnými listy, který na zpětný chod reaguje ještě o řád hůře, než klasický.Pavel63 píše:Je třeba mít na paměti, že při zajíždění přídí k molu je sice loď citlivější na kormidlo, ale o to hůř zase reaguje na zpětný chod.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host