err_
rozhodne se da pochopit tvuj zapal pro vec a zaujeti takovym krasnym oborem, jako je rizeni plavidla. Z tebe to primo cisi. Vsichni to tu chapeme a soucitime s tebou.

Myslim si, ze ve svem pozitivnim zapalu pro vec ti nejak unika, ze ne vsichni lide funguje stejnym zpusobem, jako ty sam. Je zrejme, ze jsi na sebe velmi tvrdy, protoze v tom vidis prvky zodpovedneho pristupu. Je tobe vlastni resit veci dukladne a dusledne. Ale nekdo jiny treba potrebuje na odpoved vice casu. Nekdo zas najednou uz nema zajem. Jiny napise svuj nazor, ktery nikoho k nicemu nezavazuje. Nekdo, zas, chce jen tak poklabosit. Bo vono je tu forum.

Jinymi slovy, chce to velikou shovivavost k lidem.
Nekdo, kdo ocekava moudra na jkymkoliv foru, bude jednoznacne a zakonite, bude zcela nevhyhnutelne jednou stat tvari v tvar tomuto vnitrnimu konfliktu, ktery jsi definoval zcela jasne a jednoznacne:
err_ píše:jsem jako zelenáč hledal odůvodnění, proč se události seběhly právě tímto způsobem
err_ píše:Jde mi o to, zda tady ty návody někdo pere od compu
Dovolil jsem is pratelskou radu, kteru pro jistotu zopakuji:
prestan se štárat v cizich zkusenostech a zacni ziskavat znalosti, jak delat veci spravne
Zkusenosti - jsou proste zkusenosti. Nic v tom neni. Nekdo ma zkusenost takovou, nekdo zas onakou. Nekomu z ni vlasy padaji hruzou, jiny zas mel stesti a buh mu jeho namorni ledabylost shovivave prominul. Ty ale zkusenosti nepotrebujes. Ty potrebujes jasne, presne, lakonicke jednoznacne, univerzalni znalosti.