err_
odpovidam ti zde, aby to mohli chapat take i budouci generace, jak si to prejes.

Toto je tvuj prispevek:
err_ píše:Já rovněž nemám problém, co se tónu a stylu diskuse týče. Mám problém s uváděním návodů, které pak nedokážeš odůvodnit s výmluvou na čas, ale přesto jsi stále zde a obratem reaguješ na ostatní podměty.
Mě by skutečně velmi zajímalo, proč a jak bezpečně obětovat genu, jak jsi popsal ve svém návodu. A také bych byl rád, pokud by se to dostalo do toho vlákna, ve kterém jsi to napsal, aby se mohl vzdělat i ten, kdo to bude číst za rok. Jak ty říkáš - načerpat ty znalosti.
Věřím, že jsi zkušeným kapitánem, znalým námořníkem. Ale ani to ti nedává právo psát co tě napadne jako fakt. Navíc, pokud jsi lektorem. Měl bys mít jakousi sociální a morální zodpovědnost. Když napíšeš návod, musíš počítat s tím, že jej někdo provede. Od toho návody jsou.
A je dobré být chlap a mít čest a pokud se spletu, napsat, že jsem se spletl. Nechápu, proč to mnohým dělá problém. Pokud se jeden neplete v každém slově, je to zcela přirozený stav.
A odmlčení myslím ve smyslu, více práce - méně fóra. Za 14 dnů jedu konečně letos poprvé na loď a musím mít vše hotovo. Navíc se opakuju a neseznámený by mohl nabýt i nesprávného dojmu, co do tónu diskuse. Nic takového není a nehledat v tom.
Takže díky za podmětné - ucelené příspěvky.
Vyse uvedeny prispevek vnimam jako tvuj krok smerem ke konstruktivni diskuzi.
err_ píše:Já rovněž nemám problém, co se tónu a stylu diskuse týče.
Ani ja, pokud mluvime obecne. Je to svym zpusobem hrave a vesele.

Ale takova hravost muze byt nekdy i na zavadu pro konkretni pripady. Jako dva diskuteri jsme si rovni. Ale zcela pratelsky bych chtel poukazat na fakt, ze v obsahu znalosti v oboru rizeni plavidla nejsme si rovni. Takze diskuzi prirozene vnimam i v rovine te, ze se mne ptas o znalosti, ktere potrebujes.
OK. To je vyborne. Vem ale prosim v potaz, ze nektere veci, ktere se zde rozebiraji, jsou za hranici bezneho standardu. Takrka.

To automaticky vyzaduje dukladnou a rozsahlou odpoved. Za prve, to automaticky ode mne vyzaduje, abych zvazil formu odpovedi. Za druhe, musim treba take pocist neco z ofra/vlakna, abych pochopil souvislosti a neplacal nepotrebne nesmysly. Za treti, zde ja muzu odpovedet pouze v pripade, ze budu presvedcen, ze moje odpoved padne na urodnou pudu. Tvoje hravost a lehka demagogie zrovna nevyvolavaji neprekonatelnou chut odpovedet.

Spise vyvolavaji dojem, ze mne popohanis jako zdutou kozu.

Takhle nefunguje ani forum obecne, ani windward kokretne.

Zopakuji, ze s formou ani s tonem diskuze problem nemam. Mluvim konkretne o tom, ze pokud na jednu stranu pomyslne vahy polozim svoje znalosti+zkusenosti+drahoceny cas, pak to, co je na druhe strane musi v mych ocich mit odpovidajici hodnotu (ne stejnou, ale odpoovidajici).
err_ píše:Mám problém s uváděním návodů, které pak nedokážeš odůvodnit s výmluvou na čas, ale přesto jsi stále zde a obratem reaguješ na ostatní podměty.

Pratelsky zduraznim, ze ja ani nemam v planu cokoliv DODATECNE zduvodnovat. Moje navody jsou naprosto sobestacne, dukladne, detajlni a garantovane spravne. Muzu se zmylit v nejakych nepodstatnych detajlech, pricemz se v tomto mylim velmi zridka. Pripadny adresat muze mi za to leda srdecne podekovat, nikoliv se dozadovat zduvodneni. Delej proste tak, jak je to uvedene. Ovsem, budu-li ve vsi slusnosti pozadan o vysvetleni a budu-li mit cas a naladu, pak velmi rad odpovim. Eventualni pratelske provokace v tomto pripade mne k odpovedi nijak nepopichnou. Bo pubertu mam uz za sebou.
Pocetl jsem neco malo ze tvych poslednich prispevku. Velmi mne zaujalo napriklad to, jak popisujes svou prihodu na lodi, kdyz plachta faltrovala. V jednom momentu rikas, ze jsi byl ve stavu vnitrniho klidu, ktery ti umoznoval soustredit se na pozorovani chovani plavidla a na podnikani postupne pokusy o napravu.

Tento pocit vnitrniho klidu v pruseru je mi take znamy

. To je dobre, ze mame takovy vyrazny stycny bod.
Z tvych prispevku jsem vyrozumel, ze jsi zvolil cestu sebevzdelavani. Ok. Gratuluji. V dobrem a pratelsky poznamenam, ze tato cesta je velmi trnita. A je specificka zejmena tim, ze v pocatecni fazi jedinec neni schopen spravne posoudit, zda navody na nejakem foru jsou spravne anebo jsou to totalni bludy. To ale neni problem fora. To je problem zvolene cesty. To vyresi jenom cas straveny na lodi.
Pokud se vratime k samotnemu prubehu diskuze, tak z meho pohledu veci se maji takto. Nadzdvihl jsem tema abych ozivil diskuzi. A nechal jsem prostor, aby ucastnici se mohli vyjadrit. Ja jsem nemohl tusit, ze tebe toto tema zaujme natolik, ze ... jak bych to rekl ... budes se snazit ze mne odpoved vydolovat vsemi dostupnymi prostredky.

Poslys, nech mne vydechnout, kamo.
err_ píše:Za 14 dnů jedu konečně letos poprvé na loď a musím mít vše hotovo.
E-e-e... Takto. Pristi ctvrtek odjizdim na lod na dva tydny do oblasti, kde vitr o rychlosti 40 uzlu je bezny. Pilne pracuji na priprave plavby. Takze budu ti vdecen, pokud mne nepopravis za pripadne zpozdenim v diskuzi.
Preji nam obema hodne vzajemneho obohaceni v prubehu dalsich pratelskych pisemnych "batalii".

Pokud nejsi dale od Brna, muzeme se potkat na pive.