Felixi,
dival jsem se na tvou lod. Je pekna a k sobe patrite jiz od pohledu. Presne tak si predstavuji Kapitana a jeho Lajbu.
Mel bych nekolik napadu, jak s tou lodi otocit pod samou kosatkou. Zkus kombinovat, melo by se to povest:
- pri otocce prudce prenest vahu na tu stranu, kde je kosatka
- pri otocce plynule prenest vahu dopredu
- pri otocce prudce prenest vahu dozadu a tim dodat lodi dalsi zrychleni
- pri otocce si zakvedlat kormidlem (jestli vis, co mam na mysli)
- predklonit ploutev
- pri otocce zvazit, kdy se pusti kosatka jeste pred tim, nez zacne definitivn eztracet vitr, aby nebranila otoceni tim, ze se plni vetrem na puvodnim boku
Povim, kdyby mne napadlo jeste neco.
Plachty na motýla
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- Felix
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
Richard, Winward:
díky za rady, vyzkouším. Zvlášť to přenášení váhy se mi líbí, z legrace už jsem zkoušel (na motor) řídit loď jenom změnami těžiště a vůbec mi nedošlo, že by se to dalo využít doopravdy. Stárnu a blbnu
David:
napodruhé je to sice trapné, ale na druhou stranu - kdy se ti povedete pobavit tolik lidí najednou? A když jsem se učil pilotovat, vysvětlil mi instruktor, že přistání je jakýkoliv manévr, po kterém pilot odejde od letadla po svých; dobré přistání spočívá v tom, že se po něm dá znovu použít nejen pilot, ale i letadlo... snažím se tuto poučku kreativně aplikovat i na kormidlování
all:
já vím, že jsem
a už s tím končím.
díky za rady, vyzkouším. Zvlášť to přenášení váhy se mi líbí, z legrace už jsem zkoušel (na motor) řídit loď jenom změnami těžiště a vůbec mi nedošlo, že by se to dalo využít doopravdy. Stárnu a blbnu

David:
napodruhé je to sice trapné, ale na druhou stranu - kdy se ti povedete pobavit tolik lidí najednou? A když jsem se učil pilotovat, vysvětlil mi instruktor, že přistání je jakýkoliv manévr, po kterém pilot odejde od letadla po svých; dobré přistání spočívá v tom, že se po něm dá znovu použít nejen pilot, ale i letadlo... snažím se tuto poučku kreativně aplikovat i na kormidlování

all:
já vím, že jsem

- lynx
- zkušený harcovník
- Reputace: 418
Ahoj Ivane, dík za postřehy a odkaz. Rád bych Ti odpověděl, ale dal jsem Baharisovi čestné pionýrské, že se budu snažit nezaplevelovat témata psaním o něčem jiném.
Kdyby si snad něktarý z pánů (nebo některá z dam – ahoj Vilmo
) moderátorů dal/a tu práci a rozdělil/a témata (já vím, té práce), budu rád pokračovat – po nemoci jsem pln konverzační energie.
(Baharisi, sice to tak možná vypadá, ale nechci Tě vytočit
)

Kdyby si snad něktarý z pánů (nebo některá z dam – ahoj Vilmo

(Baharisi, sice to tak možná vypadá, ale nechci Tě vytočit

Proč já? Proč pořád já!!!? Já, určitě jeden z nejhodnějších, nejmilejších a nejtolerantnějších lidí na fóru. A furt "Baharis....":smash:
Jenom pro informaci. Na přímý dotaz zakladatele vlákna, byly dvě přímé odpovědi, šest ještě trochu souviselo a asi padesát, kdy uživatel potřeboval nutně něco zdělit, co bylo hrozně důležité, ale ne o dotazu, zda se poškozuje plachta na motýla. Zde se nedá čistit a rozdělovat. Alespoň já si na to netroufám, vzhledem k návaznosti příspěvků. Nad tímto vláknem jsem zlomil hůl už hodně dávno.
Pro mě za mě si tu křižujte, dělejte eskymáky, to už je jedno.

- lynx
- zkušený harcovník
- Reputace: 418
OK, nejdřív jedna terminologická otázka: Já klasického motýla znám jako plavbu na kosatku a hl. plachtu, kdy je každá vyložena na jinou stranu. Je plavbou na motýla také plavba, kdy používám jen dvě kosatky (EDIT: každá je vyložena na jinou stranu), nebo se tomu říká jinak?
Pokud je i tohle motýl, pak souvislost s ostřením jen s postavenou kosatkou je následující: Pluji na motýla, ale už nechci. Odendám spinakrový peň a jednu kosatku spustím/zaroluji. Jsem v situaci, kdy potřebuji manévrovat s lodí plující jen pod jednou kosatkou. Protože jsem plul s loďmi, u kterých to bylo obtížné až nemožné, ptal jsem se na to. Uznávám, že opotřebení/poškození plachet se moje dotazy netýkaly.
Nakonec výzva: Člověče z nejhodnějších a nejtolerantnějších nezoufej, fakt Tě nechci štvát, jen jsem měl jiný názor na to, co souvisí a co ne.
Ale uznávám, že z Tvého pohledu jsem na prvním místě mezi těmi padesáti.
Já už budu hodný (, dědečku).
Pokud je i tohle motýl, pak souvislost s ostřením jen s postavenou kosatkou je následující: Pluji na motýla, ale už nechci. Odendám spinakrový peň a jednu kosatku spustím/zaroluji. Jsem v situaci, kdy potřebuji manévrovat s lodí plující jen pod jednou kosatkou. Protože jsem plul s loďmi, u kterých to bylo obtížné až nemožné, ptal jsem se na to. Uznávám, že opotřebení/poškození plachet se moje dotazy netýkaly.
Nakonec výzva: Člověče z nejhodnějších a nejtolerantnějších nezoufej, fakt Tě nechci štvát, jen jsem měl jiný názor na to, co souvisí a co ne.

Ale uznávám, že z Tvého pohledu jsem na prvním místě mezi těmi padesáti.

Já už budu hodný (, dědečku).