Ante píše:Pak rybář který signalizuje že vleče sítě a žádné nevleče nemá přednost, tedy by případně byl viníkem bo by svědci řekli že žádné nevlekl ?
Tady je opačná logika – rybáře signalizace zvýhodňuje, kdežto loď B "zvýhodňuje" nesignalizovat.
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
david píše:... Pokud ho nemá je to sice ... lumpárna, ale ... Představ si, že třeba těsně před tebou vypne motor a najednou není motorák.
Lucifer píše:UF, jen valím oči, co vyvolala moje malá příhoda.![]()
sklenar_jakub píše: ... že by ten motor ani nemusel zhasnout, jelikož pokud je páka telegrafu ...
Lucifer píše:... měla by mít dle Colregu vyvěšený černý kužel špičkou dolů. Ať toto má či nemá, je v každém případě motorovou lodí. ...
sklenar_jakub píše:Každopádně jsem ten text napsal na přání lynxe a cílem nebylo nikoho urazit . . . i tak se povedlo.
sklenar_jakub píše:Ale je vidět, že se windward trochu spletl s tou větou . . . jsme NÁMOŘNÍCI . . . protože jsou tu i tací co se cítí jako jachtaři.![]()
sklenar_jakub píše:Mě je to osobně jedno, ale v tom co jsem psal ve vztahu velké a malé lodě to bylo třeba oddělit.
sklenar_jakub píše:Osobně se kapitánem taky nenazývám, skipper je odpovídající označení.
OT
alffa píše:windward se vůbec nespletl. Jenom (ač je to s podivem), zná význam slov.
alffa píše:Takže úrovní znalostí, to asi nebude
alffa píše:Oddělovat můžeš jak chceš ale tak, aby Ti lidé rozuměli.![]()
alffa píše:To používáš správně. Ono je to totiž jedno a to samé.![]()
Skipper (boating), a person who has command of a vessel = Kapitán (lodičky), osoba, která velí lodi.
Viz.:
http://en.wikipedia.org/wiki/Skipper![]()
Nic ve zlém.Ahoj, alffa
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti