Houseboat, Praha
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- geus
- zkušený harcovník

- Reputace: 40
No já na vodě taky často bydlím i v zimě topení mám naftové i krbová kamna mám i elektrický radiátor.Ale kamna jsou kamna. A jímku na coooo? El.wc s drtičem a ostatní to teče pod loď stačí používat ekologické prostředky a je to jedno. S tím si hlavu vůbec nedělám. Je pravda,že zase tak levné bydlení to není solární panely akumulátory generátor výkonný to vše něco stojí. Lod kotvím u mého pozemku břeh mám v pronájmu na 100 let. A když je nejhůř jdu do chaty asi 10 metrů od břehu. Je pravda,Labe někdy zamrzá tak to pilou odříznu a pošlu pod led a tak dokola. Lod je zateplená kabelovku nemám,ale satelit jde spolehlivě a ani vlny od šífů nerozhodí obraz.El. mám taky jen voda je menší problém. ale mám zásobu 300l pitné. Teď bylo na Labi -20 a v lodi plus 22 tak dobrý akorát jsme z toho udělali ledoborec dojeli jsme včera na pískovnu do žernosek a po 200 metrech led sílil a sílil dobrejch 4cm tak jsme do maríny nedorazili nechtěl jsem ničit lak,ale ledy praskaly super.
- geus
- zkušený harcovník

- Reputace: 40
Pokud vím tak eko papír se rozpustí během chvíle tuhé exkrementy drtič rozemele a ryby se o další postarají o zbytky jídla se také postarají a z lodi čůrá do vody každej tak se zase nic moc špatného nedějě a eko saponát ten je na to snad dělanej aby bylo možné ho do řeky spláchnout a myslím,že z polí ty hnojiva jsou mnohem horší než jedno wc jednou denně. A o fabrikách a trativodech z chalup a domů ani nemluvím.Navíc 80% lodí v Holandsku mají WC i kuchyň rovnou do vody to nákladní loď vodu znečistí mnohem více jak já.navíc mám wc metr pod vodou takže se to hned rozplýlí jiní chodí na kýbl a vylejou to do vody a to dělá 90% lidí. A když jsme o té čistotě tak pokaždé když zakotvím na ostrově tak tam lidi nechaj pěknej bordel petky a podobně a já jak ten vůl to po nich vždy odvážím jen proto aby majitel neměl kecy,že tam je bordel.To mě štve mnohem víc jak jedno lejno.A co ty staré motory to vám nevadí? myslím moskvy vichry atd. za nima je mastnej flek až do Hamburgu. O rybářích ani nemluvím vykuchaný ryby na břehu bordel a smrad po nich. A to,že někdo má fekájní nádrž je hezké stejně to.ale nakonec do řeky vypustí.
- tataS
- zkušený harcovník

- Reputace: 5
Máme v Praze co dohánět: http://bydleni.idnes.cz/bydleni-na-vode ... ektura_web
Ještě lepší je zadat v Google map satelitní snímky: Slovensko Bratislava Jarovce. A dole je dlouhá galerie spousty domů a paláců na vodě. To už s Houseboatem nemá nic společného.
Ještě lepší je zadat v Google map satelitní snímky: Slovensko Bratislava Jarovce. A dole je dlouhá galerie spousty domů a paláců na vodě. To už s Houseboatem nemá nic společného.
Naposledy upravil(a) tataS dne sob srp 16, 2014 9:58 pm, celkem upraveno 1 x.