Plavecka sluzebni knizka

Pořád stejný problém: kde a jaký průkaz na loď je potřeba, je či není uznáván atd.

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa

chevrolet-sc
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Plavecka sluzebni knizka

Příspěvekod chevrolet-sc » čtv lis 15, 2018 11:25 am

Zdravim panove a damy, tentokrat z CZ.

Po 17-ti letem brouzdani se po Indickem oceanu sem a tam jsem zavital do sve rodne zeme a bohuzel, s hruzou zjistil, ze veskere me letite zkusenosti a praxe na mori (a to mam papiry od MDCR!)jsou mi v CZ s prominutim k prdu.
Tak ze vse znovu a od zacatku.... VMP (tam mi uznali praxi a nemusel jsem skladat praktickou zkousku). K rozsireni na plavidla vetsi nez mala jsem musel pozadat SPS o Plaveckou sluzebni knizku, kterou jsem obdrzel a kam se mi maji zaznamenavat trasy a dny stravene na rece. A tam smeruje muj dotaz. Mate s tim nekdo nejakou zkusenost???

Dekuji za pripadne info Ch.

p.s. Na SPS mi bylo receno, ze jsme sice jedna z mala zemi, ktera ma opravneni vydavat zminene plavecke knizky, ktere jsou mezinarodne platne
a uznavane, na coz jsem nalezite hrdy, nicmene se mam zastavit nekde v Nemecku na Rynske plavbe (Udajne je nejblizsi pobocka v Drazdanech) nechat si od nich potvrdit zpusobilost...?
hawsepipe
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 11

Re: Plavecka sluzebni knizka

Příspěvekod hawsepipe » sob led 26, 2019 9:50 pm

Chevrolete,

to co ti řekli na SPS je bohužel tak.
Papíry od MD jsou ČISTÉ NÁMOŘNÍ. Nic se tam neučí o pravidle plavby na řekách (vnitrozemských vodách, tam neplatí COREG ale CEVNI, používají se jiné signály, značení plavební dráhy není stejné, znaky na březích jsou jiné, než se používají na mořských pobřezích (IALA). Nic z toho tě pro papíry z MD neučili.

MD by muselo mít rozšířený program zkoušek nejen z "námořních" předmětů ale i z předmětů "říčích". Ale to má v kompetenci dle zákona SPS a námořní úřady s říčníma si do kompetencí zpravidla nelezou. Mezinárodní právní základ je o obou "vod" naprosto jiný.

Zpět na