Dalnicni znamka Slovinsko

Oblíbené způsoby dopravy na místo jachtingu, po vlastní ose, letecky, či jinak. Doporučení a tipy na cestu. A ještě něco-podělte se o náklady na cestu, využijte burzu kontaktů a tabulku Spolujízda.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Pema
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 5

Příspěvekod Pema » čtv srp 14, 2014 1:51 pm

Objíždím to pokaždé, když jedu směrem na Split, za těch pár km dálnice jim ty peníze prostě nedám.
Vždycky jsem projel naprosto bez potíží, zdržení je max 45min oproti jízdě po dálnici a navíc si odpočinu od dálnice.
Nejlepší je sjet v Rakousku na sjezdu 226, trasa je Mureck-Lenart-Biš-Ptuj-nájezd na konci dálnice exit Draženci.

Podle Google mapy je to od exitu 226 v Rakousku na konec dálnice ve Slovinsku 55,6km, 33min cesty.
Objížďka vychází na 57,9km a 1h 8min.
Používám tuto trasu několik let, nedá se tam zabloudit. Jediné kritické místo je Ptuj, kde je potřeba projet obchodní zónou kolem prodejny OBI a následně přes obloukový most přes jezero, jinak najedete na dálnici na sjezdu o 1km dřív a tam je to ještě zpoplatněné.

Objížďka na mapě
Pavel63
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 44

Příspěvekod Pavel63 » čtv srp 14, 2014 9:32 pm

Jen dodám, že v Ptuji to není tak složité, je nutno sledovat na křižovatkách žluté cedule "Zagreb". To je na světelné křižovatce doleva, pak je to i na kruháčích, značení je celkem bez probl=mů. Ale doporučuji trochu se koukat kolem sebe pro cestu zpět, protože cestou zpět to značení tak jednoduché není, jako cestou tam.
Jinak tuto trasu mohu doporučit, jezdím zde už taky pár let.

Pavel.
mr_mirador
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod mr_mirador » pon srp 25, 2014 4:07 pm

Ahoj, koupil jsem Slovinskou známku včera v neděli kolem 1h ráno. Pokud někdo jedete v pátek, tak by ještě měla platit.
Mám tu známku ještě nalepenou v autě a snažil jsem se aby šla sloupnout.
Kdo jste Pražák a máte zájem, je ta známka k dispozici za 150 Kč.
Ne snad proto, že bych na tom chtěl vydělat, ale proto, že musím k autu dojet MHD tam a zpět (nemám lítačku) a věnovat té transakci nějaký čas.
Rakouskou známku mám taky, ale ta je myslím desetidenní a tak už propadla.
HoPrahok
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Slovinsko

Příspěvekod HoPrahok » pon srp 25, 2014 4:23 pm

Ahoj, standardně slovinskou dálnici objíždím - 226 Gersdorf, dále Mureck, přes most do SLO a potom Lenart, Ptuj, za Ptujem jsme vždy najeli na konec dálnice a na Chorvatsko.

Letos, 9.8. jsem najel na dálniční přivaděč a od Mariboru kolona s konce v nedohlednu a na CRO hranice jakbysmet. Otočil jsem se a jel vyzkoušet přechod směrem Ormož, Varaždin. Je to sice cesta o kousek delší a přes vesnice, ale jedeš pořád. A největší překvapení, na hranicích byla přede mnou 3 auta, podali jsme pasy a frčeli. Za chvíli jsme najeli na dálnici na Záhřeb a frčeli. Používám jejich ENC krabičku a na této dálnici fungovala, takže o to rychlejší, že nestojíš na mýtnicích.
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Re: Slovinsko

Příspěvekod Jarda885 » úte srp 26, 2014 5:09 am

HoPrahok píše:........
Letos, 9.8. jsem najel na dálniční přivaděč a od Mariboru kolona s konce v nedohlednu a na CRO hranice jakbysmet. Otočil jsem se a jel vyzkoušet přechod směrem Ormož, Varaždin. Je to sice cesta o kousek delší a přes vesnice, ale jedeš pořád. ........

Podle strejdy Gugla delší o 66 km a 1,5 hod.

66 km vezme alespoň 4 litry nafty.
Dálnice z Varaždinu je taky asi o 20 km delší než z Durmance.

Ta úspora se poněkud zmenšuje.
J
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re: Slovinsko

Příspěvekod J » úte srp 26, 2014 3:34 pm

Jarda885 píše:
HoPrahok píše:........
Letos, 9.8. jsem najel na dálniční přivaděč a od Mariboru kolona s konce v nedohlednu a na CRO hranice jakbysmet. Otočil jsem se a jel vyzkoušet přechod směrem Ormož, Varaždin. Je to sice cesta o kousek delší a přes vesnice, ale jedeš pořád. ........

Podle strejdy Gugla delší o 66 km a 1,5 hod.

66 km vezme alespoň 4 litry nafty.
Dálnice z Varaždinu je taky asi o 20 km delší než z Durmance.

Ta úspora se poněkud zmenšuje.

Před třemi roky jsem strávil v sobotní zácpě ve Slovinsku 5 hodin. Od té doby buď jiný den, nebo jinudy :-).
HoPrahok
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Pro Jarda885

Příspěvekod HoPrahok » úte srp 26, 2014 4:10 pm

Jardo, jen zběžně jsem to dal taky strejdovi Googlovi.

Jsem z Hradce Králové a byli jsme v marině Pirovac. SLO dálnici objíždím normálně, tak jsem to tam nastavil přes Lenart, Ptuj, Macelj a Krapinu. Vyšla mi cesta 963 km, tedy tam a zpět 1926 km. Náš Espace eviduje najeto 2017 km, takže ten údaj zhruba sedí. Je to o pár kilometrů dál.

Pro mě je ale pocitově důležitý jet a ne stát v koloně a poskakovat třeba 10 km. Jednou jsem tam už takhle stál 4,5 hod a byl jsem dost vyřízenej-unavenej. Takže těch 8 litrů nafty navíc obětuju. Navíc poskakováním dostává dost zabrat i spojka a tu jsem už jednou asi za 20.000 měnil, takže mi v to porovnání s těmi asi 350 Kč vychází přes Ormož lépe. A jednoznačně hlavně rychleji. Podotýkám, týká se to jen a pouze jízdy tam a zpět v sobotu. V jiný termín bych asi volil klasickou trasu, to máš pravdu.
Fitor
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Příspěvekod Fitor » úte srp 26, 2014 4:35 pm

Celý vtip vzniku front na Slo/Hr hranicích plyne z faktu, že dnes odhadem 90% turistů pouze tranzituje a ve Slovinsku už si kromě jejich známky nekoupí ani benzín nebo naftu. Tak alespoň vytvářejí fronty a naštvávají turisty.
Proto jsem na hranicích každý rok svědkem toho, že na celnici zastavují skoro všechny auta kromě domácích, celník vezme pasy a jeden po druhém prolistovává snad každou stránku. Při průměrném osazení 3 lidé na auto je možné spočítat, kolik času to vezme.
Ještě větší stupiditu jsem zažíval asi 6 let při návratu domů, kdy jsem na Slo celnici pravidelně musel vyndat papíry od auta, otevřít motor a ukázat VIN. Za oknem nestačil. (auto VW Passat).
Při první cestě s katamaranem na vleku, kdy jsem ho měl měsíc a nestihl jsem nalepit číslo, mi opět na cestě domů kontrolovali VIN, pak technickou na vleku a nakonec číslo na lodi. Když jsem prohlásil, že je na plachtě, což jsem čekal, že je odradí, tak chtěli vidět plachtu. Po chvilce, co jsem neochotně začal odkurtovávat bednu na vleku, mi vrátil papíry od všeho a nechali mě jet. Suma sumárum asi 15 minut jedno auto na vjezdu do EU....
smucek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Re: Dalnicni znamka Slovinsko

Příspěvekod smucek » pon led 04, 2016 3:50 pm

Od 1.12.2015 platí ve Slovinsku nové rozdělení vozidel do skupin B1 a B2. http://chorvatsko.uamk.cz/poplatky/slovinsko
HoPrahok
návštěvník fóra
návštěvník fóra

BUDE HŮŘ - Re: Dalnicni znamka Slovinsko

Příspěvekod HoPrahok » pon led 04, 2016 9:06 pm

Pánové, myslím, že bude jen hůř. V souvislosti s migranty můžeme čekat výrazně tvrdší administrativu a nynějších frontách se nám ještě bude stýskat
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 204
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » čtv dub 28, 2016 7:04 am

Ceny dálničních známek na cestu do Chorvatska na rok 2016 :
zde
Pavel63
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 44

Příspěvekod Pavel63 » úte kvě 08, 2018 2:18 pm

Aktuální stav dálnice, resp. jejího konce ve SLO směr Macelj je popsaný ve vlákně Jachetní revíry - Chorvatsko, viz odkaz:
viewtopic.php?f=6&t=10968
Jsou tam změny týkající se hlavně těch, co dálnici objíždějí. Již nejde jet přímo z Ptuje na konec dálnice po přivaděči, dálnice je o kus delší (ještě ale není až na hranice), musí se jet z Ptuje ještě kus podél dálnice a najet až v tuším Nevidane na úsek, který již není placený. Díky tomu, že v Ptuji se opravuje most z centra na druhou stranu řeky, je možné přejet pouze po tom mostě do oblouku, přes který se jezdilo z Ptuje na přivaděč. Ale pozor - za vodou na prvním kruháči je třeba z přivaděče sjet, dál je již přivaděč zpoplatněn (značka dálnice s vinětou).

Popisuji stav k uplynulému víkendu. Až se zprovozní další úsek dálnice (údajně červen), bude již nutné jezdit přes jiný přechod, pokud budeme chtít dálnici objet. Buď Gradišče - Cvetlin (východně) nebo Rogatec (západně).

Pavel.

Zpět na