Letecka preprava CO2 bombicky pro lifejacket

Oblíbené způsoby dopravy na místo jachtingu, po vlastní ose, letecky, či jinak. Doporučení a tipy na cestu. A ještě něco-podělte se o náklady na cestu, využijte burzu kontaktů a tabulku Spolujízda.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

meloun
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Re: Letecka preprava CO2 bombicky pro lifejacket

Příspěvekod meloun » úte říj 24, 2017 1:37 pm

Glein píše:Letos nekdy na jare/v lete jsem na toto tema vymenil par e-mailu s prazskym letistem. Napsali mi, ze letiste jako takove s tim problemy nema, rozhodnuti nechava na leteckych spolecnostech. .

Na pražském letišti jsou kapánek zmatení. Loni si mě zavolali na security zrovna ve chvíli, když se otevírala gate. Měli úplně nové nařízení, že bombička musí být součástí vesty, takže jsem si musel vybalit, aby viděli, že je našroubovaná a že nemám žádnou náhradní. A protože kvůli tomu na mě muselo letadlo čekat, tak mi doporučili, abych ji příště vozil v příručním zavazadle a nezdržoval. A že si mám pokaždé předem ověřit na stránkách letecké společnosti, jestli s tím nemá problém a potom si zavolat na letiště, jestli zase nemají nějaké nové směrnice. Letos na jaře jsem tam volal a nejdříve mi řekli, že se nic takového nesmí převážet a nikdy nesmělo a když jsem pánovi vysvětlil, že se možná plete, tak mi předal kolegyni a ta mi oznámila, že je to věc přepravce. ;) Tak vozím (zatím 3 zpáteční lety) vestu v kabinovém zavazadle a jen v Glasgow se mě ptali, co to vezu a když jsem řekl, že vestu, tak jí ani nechtěli vidět.
JaOCZ
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 110
Kontaktovat uživatele:

Re: Letecka preprava CO2 bombicky pro lifejacket

Příspěvekod JaOCZ » úte říj 24, 2017 1:53 pm

asi je fakt nejlepší na Ruzyni jít s tím rovnou na security odbavení nadměrných zavazadel. Tam to projedou rovnou scanerem a zeptají se, co tam je. Dělám to tak, i když se letíme potápět, ono to světlo někdy také vyvolává dotazy. Spousta kabílků a kulatý předmět.

Zpět na