Cesta přes Slovensko - lékarnička

Oblíbené způsoby dopravy na místo jachtingu, po vlastní ose, letecky, či jinak. Doporučení a tipy na cestu. A ještě něco-podělte se o náklady na cestu, využijte burzu kontaktů a tabulku Spolujízda.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 0

Cesta přes Slovensko - lékarnička

Příspěvekod pecho » pát kvě 01, 2009 8:50 am

Teď mi dorazil mejl s upozorněním, že kdo jede na Slovensko nebo přes Slovensko, musí mit u lékárničky ještě papír "karta prvej pomoci" jsou to takové povídání a nákresy, lze to vygooglit, vytisknout přeložit napůl a zalaminovat, prej to tam policajti stříhaj, hlavně cizince a pokuty jsou 60 jurášů, takže pak by ta dálnice ve Slovinsku vyšla laciněji.
Omlouvám se za menší :offtopic: Zdraví Pecho
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Re: pozor, pozor

Příspěvekod Libor » pát kvě 01, 2009 12:17 pm

pecho píše:Teď mi dorazil mejl s upozorněním, že kdo jede na Slovensko nebo přes Slovensko, musí mit u lékárničky ještě papír "karta prvej pomoci" jsou to takové povídání a nákresy, lze to vygooglit, vytisknout přeložit napůl a zalaminovat, prej to tam policajti stříhaj, hlavně cizince a pokuty jsou 60 jurášů, takže pak by ta dálnice ve Slovinsku vyšla laciněji.
Omlouvám se za menší :offtopic: Zdraví Pecho

Nějaký úřední nesmysl, ne :lol: :lol: :lol:
Jak můžu dostat pokutu, když nebudu umět slovensky :good:

Předpisy pro výbavu auta snad musím splnit ve své zemi, nebo si tam dám nějaký návod v jiné řeči a mám splněno.

Ještě je možnost že u toho bude muset být úřední překlad do mateřského jazyka, ale to jsem se nikde nedočetl... :?
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

lékárnička

Příspěvekod pecho » pát kvě 01, 2009 12:55 pm

Liboříku nevím, možná by se mohli vyjádřit kluci ze Slovenska až se tu objeví, jak jsem koupil, tak prodávám, radši ať tu blbost mám v autě než abych vysolil u nich 60 jurášů, třeba to může být v jazyce řidiče, nevím. Ale pamatuji si, že zas rakušáci strašili s hasičákem v autě a kontrolovali cizince a lékárničku taky, jestli není prošlá, ale to už je delší doba. :? Zdraví Pecho
DB2
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: lékárnička

Příspěvekod DB2 » pát kvě 01, 2009 3:03 pm

pecho píše:Liboříku nevím, možná by se mohli vyjádřit kluci ze Slovenska až se tu objeví, jak jsem koupil, tak prodávám, radši ať tu blbost mám v autě než abych vysolil u nich 60 jurášů, třeba to může být v jazyce řidiče, nevím. Ale pamatuji si, že zas rakušáci strašili s hasičákem v autě a kontrolovali cizince a lékárničku taky, jestli není prošlá, ale to už je delší doba. :? Zdraví Pecho

*
Lekárničky vyrobené podľa doterajších predpisov možno uvádzať na trh naďalej, najdlhšie do 31. júla 2009, len ak je k nim pripojená karta prvej pomoci a sú označené dátumom výroby.
*
Lekárničky vyrobené podľa doterajších predpisov možno používať najdlhšie do dátumu ich spotreby.

V lekárničkach vyrobených po 1. máji 2009 musí byť karta prvej pomoci?

Áno, je to povinnosť, ktorá vyplýva z vyhlášky a ministerstvo zdravotníctva odporúča občanom, aby kartu prvej pomoci využívali aj ako informačný materiál.

Na čo si treba dávať pozor pri kúpe novej autolekárničky?

Pri kúpe po 1. máji 2009 je potrebné skontrolovať, či je v zhode s vyhláškou MZ SR č. 143 /2009, či má vyhlásenie o zhode.

Kedy vstúpi Vyhláška MZ SR č. 143 / 2009 do platnosti?

Vyhláška nadobudne účinnosť 1. mája 2009.

Autor článku: TASR, MZSR
Dátum vydania: 28.04.2009
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

lékárnička

Příspěvekod pecho » pát kvě 01, 2009 3:13 pm

2 DB2, díky za zprávu, takže když pojedu třeba z Česka musím splňovat v lékárničce slovenské předpisy (pokud to je odlišné) Mám nějakou platnou lékárničku dle českých předpisů a musím ji asi přizpůsobit i přísl. zákonům země, kterou navštívím nebo kterou projíždím takže v tomto konkrétním případě musím mít ten kus papíru s lékárničkou. :? Zdraví Pecho
Naposledy upravil(a) pecho dne pát kvě 01, 2009 3:27 pm, celkem upraveno 1 x.
DB2
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: lékárnička

Příspěvekod DB2 » pát kvě 01, 2009 3:24 pm

pecho píše:2 DB2, díky za zprávu, takže když pojedu třeba z Česka musím splňovat v lékárničce slovenské předpisy (pokud to je odlišné) nebo se respektuje dle státní příslušnosti šoféra? Mám nějakou platnou lékárničku dle českých předpisů a u vás na Slovensku to bude jinak, musím ctít vaše zákony a přizpůsobit lékárničku u vás vašim předpisům? Není jednotná v rámci EU? Asi ne :? Zdraví Pecho

Lekárnička ktorú máš napr. zakúpenú pred 1.5.2009,tá ešte
nemusí mať kartu prvej pomoci až do platnosti doby trvania / myslím že je to tri roky/
nové už musia byť z kartou.Platí to pre slovenské autá.Tu je možeš si vytlačiť a máš istotu.
http://img8.imageshack.us/my.php?image= ... pomoci.pdf

Ta karticka je sucast lekarnicky, ktora je povinnou vybavou vozidiel registrovanych v SK. U cudzincov sa riadi Viedenskym/Zenevskym dohovorom, cize musia mat vybavu lekarnicky podla predpisov, kde je vozidlo registrovane.
Ale v Rakúsku tiež kontrolujú vraj napr.hasiace prístroje ,vesty bezp.,ich počet atď.
Naposledy upravil(a) DB2 dne pát kvě 01, 2009 3:57 pm, celkem upraveno 3 x.
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

lékárnička

Příspěvekod pecho » pát kvě 01, 2009 3:31 pm

Nojo, tak co mě strašej, že policajti na Slovensku jdou po cizincích a chtějí po nich ten papír a pokutujou to 60 juráši, tak to bude asi nějaký blaf, ale na hoaxu o tom není ani zmínka (zatím).
Jinak se adminům omlouvám, že jsem trochu hodně ujel a jsem :offtopic: Zdraví Pecho
Pepa
moderátor
Reputace: 24

Příspěvekod Pepa » sob kvě 02, 2009 10:48 am

Pecho, netřeba se omlouvat. Konáš v dobré víře pomoci ostatním a navíc, je toto vlákno časově omezené. Koncem června ztratí na aktuálnosti a bude vymazáno. :)
Pepa
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

lékárnička

Příspěvekod pecho » sob kvě 02, 2009 1:09 pm

2 Pepa,
:thankyou: Zdraví Pecho

Zpět na