Jak autem do Salerna v Itálii?

Oblíbené způsoby dopravy na místo jachtingu, po vlastní ose, letecky, či jinak. Doporučení a tipy na cestu. A ještě něco-podělte se o náklady na cestu, využijte burzu kontaktů a tabulku Spolujízda.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

mareknekdo
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Jak autem do Salerna v Itálii?

Příspěvekod mareknekdo » úte bře 15, 2011 12:10 pm

Ahoj, jestli máte někdo zkušenost s optimální trasou do Salerna, podělíte se?
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » úte bře 15, 2011 12:26 pm

Jel jsem před lety o kousek níž, do Diamante v Calábrii. Co bys potřeboval vědět?
Mastíš to stále po dálnici co to dá. Verona, Bologna, Firenze, Řím, Neapol. Nejhorší to je (bylo) mezi Bolognou a Firenze. Hodně klikaté a hodně úzké. Jinak krásné rovné a široké dálnice, většinou o třech pruzích. Kolem Lago di Garda rovné jako koleje a nekonečné.
Omezení rychlosti taliáni moc neřeší, abych se udržel v pruhu musel jsem stále kolem 160-170. Blinkry buď nepoužívají vůbec, nebo jim blikají celou cestu.
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » úte bře 15, 2011 12:31 pm

No rychlost tam opravdu moc neřeší, o to víc tam v noci blejskají radary ve všech pruzích. A že je tam mají na každých pár kilometrech.
IvoK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod IvoK » úte bře 15, 2011 12:38 pm

Baharis píše:Jel jsem před lety o kousek níž, do Diamante v Calábrii. Co bys potřeboval vědět?
Mastíš to stále po dálnici co to dá. Verona, Bologna, Firenze, Řím, Neapol. Nejhorší to je (bylo) mezi Bolognou a Firenze. Hodně klikaté a hodně úzké. Jinak krásné rovné a široké dálnice, většinou o třech pruzích. Kolem Lago di Garda rovné jako koleje a nekonečné.
Omezení rychlosti taliáni moc neřeší, abych se udržel v pruhu musel jsem stále kolem 160-170. Blinkry buď nepoužívají vůbec, nebo jim blikají celou cestu.

Bohužel nedavno došlo k dost výraznému zdražení pokud, takže italové se již dost drží. 140km je ale OK rychlost. Jinak bacha na radary, jsou to takové bedničky na pravé straně, jen asi 1,5metru vysoké. Samozřejmě, čím více na jih, tím větší bordel tam je.

Jinak k výpočtu trasy doporučuju http://www.viamichelin.com/
mareknekdo
nováček na fóru
nováček na fóru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mareknekdo » úte bře 15, 2011 12:44 pm

Baharis píše:Jel jsem před lety o kousek níž, do Diamante v Calábrii. Co bys potřeboval vědět?

Díky, šlo mi o to, že až pojedeme do Breeze Yachting, jestli prostě vezmeme trasu z navigace a bude to. Nám to ukazuje Norimberk, Mnichov, Innsbruck, Trento, Modena, okolo Říma. Pro cestu do Chorvatska je spousta nápověd, k Itálii nic :-)
Naposledy upravil(a) mareknekdo dne úte bře 15, 2011 1:00 pm, celkem upraveno 1 x.
mareknekdo
nováček na fóru
nováček na fóru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mareknekdo » úte bře 15, 2011 12:48 pm

IvoK píše: Jinak k výpočtu trasy doporučuju http://www.viamichelin.com/

To vypadá dobře.
13paja
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod 13paja » úte bře 15, 2011 4:02 pm

Ahoj všichni, Brno - Salerno 2x - 14 hodin jízdy s přestávkami. Neměl jsem nejměnší problém. Z mé zkušenosti je dobré dávat pozor na křížení dálnic v Itálii, mají to někdy dost nepřehledné a na poslední chvílku si uvědomíte, že jste úplně v jiném pruhu (hlavně Florencie).
Marina v Salernu jde najít dle navigace. Jen bacha jsou tam mariny 2 a je potřeba jet do té průmyslové a ne turistické. Via Michelin je na naplánování v pohodě. Pozdravujte :)
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » úte bře 15, 2011 5:03 pm

Přes Norinberk, Mnichov, Insbruck na Modenu je cesta v pohodě, v létě jsme ji jeli a nedá se tam zabloudit. Platí se jednorázový poplatek za Brenerskou dálnici a pak mýtné v Itálii, na vjezdu na dálnici si vezmeš lístek a až budeš někdy sjíždět, tak zaplatíš (mnohem lepší systém než ve Francii, kde platíš u každého města). Radary jsou dobře značené, vždy je upozornění, že radar bude a jsou na bránách přes dálnici, na každý pruh jeden. A sem tam nějaký stojatý jak už se tu píše.

Ale když bych plánoval trasu dneska, asi bych si odpustil německou dálnici a vzal bych to přes rakousko, sice to trvá déle, protože na dálnici najíždíš až u Linze ale rakušáci nedělají tak vehementní důkladné prohlídky jako němci.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » úte bře 15, 2011 7:57 pm

Charlie,o jakých prohlídkách mluvíš?
A proč přes Norimberk? Asi je lepší jet na Rozvadov - Mnichov - Innsbruck atd. Pokud chcete ušetřit, tak se dá jet v Rakousku na Brenner mimo dálnici (je to jen kousek) a nemusí se jet pře Brenner po dálnici (placené mýto za průsmyk), ale po staré silnici, která vede pod dálnicí.
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » úte bře 15, 2011 8:06 pm

Tak proběhli zprávy o přísných prohlídkách v německu i v televizi, tam sice uváděli, že jsou vysazení na české řidiče, což není zas až tak pravda. Já dvoum prohlídkám přihlížel a opravdu není o co stát. Přijedou dva civilové v BMW na parkoviště, vyberou si auto a komplet všechno zkontrolují, proberou tašky, věci vyndají na asfalt, prošacujou lidi, dámám kabelky, projdou všechny doklady a prolezou celé auto.

Ale není to jen o českých řidičích, kontrolovali švýcary a němce. . Přijeli, zavili u auta, zkontrolovali, přijeli k dalšímu a znovu. Mi se stačili z parkoviště zdekovat, dokud ještě měli dost práce, i když po nás pokukovali. A jelikož se nedomluvím jinak než česky, tak se tomu raději vyhýbám.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » úte bře 15, 2011 8:13 pm

Keby po Vás pokukpovali, by ste nezdekovali, to mi ver!
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » úte bře 15, 2011 8:16 pm

potíž je, že nemám televizi...
jel jsem přes Německo párkrát na jih (na Mnichov), stavěl jsem jen u jedné pumpy a ničeho jsem si nevšimnul.To je nějaká setrvalá akce?
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » úte bře 15, 2011 8:20 pm

No mi měli vybalenou svačinu na stole u parkoviště a po pár hodinách v autě jsme se chtěli protáhnout, při první kontrole po nás jeden z nich pokukoval, když je vyřídili, mrkli k nám a popojeli kus dál kontrolovat další, to jsme raděj zbalili věci do tašky a pádili pryč.

Ale po pěti projetejch státech za tejden to byli první policajti co někde kontrolovali. To bylo u hranic se švýcarskem.

Ale spíše jsou to namátkové kontroli, čeští řidiči si údajně u nás na ministerstvu stěžují na německé kontroli. Mluví se o tom celkem dlouho, já tomu nevěnoval pozornost, dokud jsem to neviděl na vlastní oči. Dle německé strany je to tak v pořádku a úplně normální. Prý tím nahrazují kontroli které nemůžou být na hranicích.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » úte bře 15, 2011 8:32 pm

s něčím podobným jsem se setkal před lety v Rakousku, přímo mi řekli, že jsou od pohraniční policie a mohou kontrolovat, nevím už kolik km od hranic (50?). Popovídali jusme si, jak je Rakousko hezká země a bylo to ok.

Zpět na