Počasí na Mazurských jezerech
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
Počasí na Mazurských jezerech
Ahoj, nevíte, jestli je v marínách na Mazurských jezerech dostupná aktuální předpověď počasí včetně těch synoptických map apod.? Také bych uvítal předpověď počasí pro jachtaře v rádiu, neznáte někdo nějaké děkuji. Na internet nebudu mít přístup, proto se ptám.
- Rumex
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 5
To michalnik,
zdarec, na Mazurských jezerech je už docela slušný informační systém, množství světelných tabulí ukazují 24 hodin denně počasí pro jachtaře , umístění tabulí je různé zkusím najít nějakou mapu, (cedulí bylo celkem dost a dokonce byli i volně kolem břehu).
Místní rádia hlásí průběžně počasí přes celý den.
zdarec, na Mazurských jezerech je už docela slušný informační systém, množství světelných tabulí ukazují 24 hodin denně počasí pro jachtaře , umístění tabulí je různé zkusím najít nějakou mapu, (cedulí bylo celkem dost a dokonce byli i volně kolem břehu).
Místní rádia hlásí průběžně počasí přes celý den.
To je skvělé, díky. Kdyby byla ta mapka nebo nějaká frekvence rádia, to by mě taky potěšilo. Docela se těšim, na předpověď v Polštině. Už jsem se snažil něco naučit, nějaké základy výslovnosti, už taky překládám (snažím se přeložit některé důležité jachtařské záležitosti(slovíčka) do češtiny). Když tak sem pak něco dám...
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Mám jachtařskou encyklopedii v polštině, kdyby jsi náhodou chtěl překládat trochu více
a rozšířit naši encyklopedii zde http://jachting.info/modules.php?name=Encyclopedia

- Rumex
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 5
To michalnik,
zdravín, jak hledám tak hledám, žádnou mapku jsem nenašel.
Počasí na 6 dnů dopředu je na :
www.na-mazurach.pl/index.php?mod=zeglujnm
A na stránkách www.na-mazurach.pl , nebo www.mazury-info.pl jsou označeny přístavy a v nich jsem letos, cedule taky viděl.
Ještě jsem se dočetl že by snad měli být u každé záchranné stanice WOPR: www.mazurskiewopr.pl/index.php?dzial=bazy
Při hledáni mapky, jsem narazil i na tohle: www.mazury.info.pl/zeglarstwo/foto/przyboj.html
zdravín, jak hledám tak hledám, žádnou mapku jsem nenašel.

Počasí na 6 dnů dopředu je na :
www.na-mazurach.pl/index.php?mod=zeglujnm

A na stránkách www.na-mazurach.pl , nebo www.mazury-info.pl jsou označeny přístavy a v nich jsem letos, cedule taky viděl.
Ještě jsem se dočetl že by snad měli být u každé záchranné stanice WOPR: www.mazurskiewopr.pl/index.php?dzial=bazy
Při hledáni mapky, jsem narazil i na tohle: www.mazury.info.pl/zeglarstwo/foto/przyboj.html

Doporučuji : http://www.czartermazury.pl/pogoda_na_mazurach.html
Nejvic se mi libi toto http://www.czartermazury.pl/pogoda_na_mazurach.html, takze díky za tento tip. Děkuji samozřejmě i za ostatní tipy...
. No v podstatě jsou takové světelné tabule v přístavech, které jsou vyznačeny na mapce http://www.mazurskiewopr.pl/index.php?dzial=bazy... Nicméně to nebyla předpověď, ale aktuální stav. Měření větru fungovalo, jen když byl vítr ze severu
. Nakonec, když jsem z Mazur odjížděl, jsem objevil číslo na skříňce pro nádobí, kam se pošle SMS a přijde aktuální předpověď pro jachtaře. Problém asi bude, že toto je služba nějakého mobilního operátora, takže nevím jestli na to stačí roaming. Asi ne. Asi je třeba zaktivovat si u svého mobilního operátora volání do zahraničí a smířit se s vysokými cenami za SMS. Jo musím říct, že jsme se vždycky snažili domluvit česky s pokusem o polštinu a pokud šlo o jídlo, tak jsme byli úspěšní. Nicméně třeba v půjčovně mazury24.pl umí v podstatě skoro všichni alespoň trochu anglicky, a tak v případech, kdy jsme si chtěli vyjasnit třeba nějaké technické otázky týkající se způsobu plavby, práce s plachtami, proplouvání kanály apod., se toto docela hodilo. Jinak se nám na parkovišti, kde jsme nechali auto, zablokovalo pravé zadní kolo = měli jsme zataženou ručku. A chlapík jménem Derek z této půjčovny nám to pomohl opravit, vlastně to opravil sám
.
Nejvíc mě v Polsku zaujala ta jejich anarchie(svoboda), například naprosto běžné je, že jedete po silnici, a když chcete sject k pumpě, parkovišti nebo hypermarketu, tak sjedete ze silnice na polní neudržovanou cestu délky cca 10m, a pak zas navazuje třeba zámková dlažba nebo asfalt. Jde o to, že když chce člověk napojit nějaký objekt ke komunikaci, musel by to komunikovat s bůh ví s kým, a takhle nemusí nic, v podstatě tam napojení není. Nebo jsem naprosto nepochopil, kdy poláci respektujou a kdy ne, dopravní značky, většinou je nerespektujou, a to i v případě, kdy je tam výstraha na měření radarem.

Nejvíc mě v Polsku zaujala ta jejich anarchie(svoboda), například naprosto běžné je, že jedete po silnici, a když chcete sject k pumpě, parkovišti nebo hypermarketu, tak sjedete ze silnice na polní neudržovanou cestu délky cca 10m, a pak zas navazuje třeba zámková dlažba nebo asfalt. Jde o to, že když chce člověk napojit nějaký objekt ke komunikaci, musel by to komunikovat s bůh ví s kým, a takhle nemusí nic, v podstatě tam napojení není. Nebo jsem naprosto nepochopil, kdy poláci respektujou a kdy ne, dopravní značky, většinou je nerespektujou, a to i v případě, kdy je tam výstraha na měření radarem.